НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про забезпечення функціонування дитягого будинку сімейн..."  № 114 від 27.04.2021р. 
Документ №114 від 27.04.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.05.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.04.2021р.  № 114
 

Про забезпечення функціонування дитячого будинку сімейного типу, який перебуває на території Коломийської територіальної громади та обслуговується службою у справах дітей Коломийської міської ради

Керуючись наказом міністерства соціальної політики України від 03.02.2021 р. № 48 «Про затвердження примірного порядку передання документів щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, від служб у справах дітей районних державних адміністрацій до служб у справах дітей виконавчих органів міських рад, сільських та селищних рад», Сімейним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, пунктом 3 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов‘язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866 (зі змінами ) «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов‘язаної із захистом прав дитини», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Забезпечити функціонування по вул. ____ дитячого будинку сімейного типу ____, в якому виховуються і проживають шестеро дітей, позбавлених батьківського піклування: ____ Дитячий будинок сімейного типу створений розпорядженням районної державної адміністрації від 16.04.2019 р. № 91 «Про переведення прийомної сім‘ї ____ у статус дитячого будинку сімейного типу».

2. Службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк):

2.1. Підготувати проєкт договору про спільне проживання та виховання дітей-вихованців ____.

2.2. Здійснювати контроль за виконанням договору, а також за умовами проживання та виховання дітей.

2.3.Попередити батьків-вихователів про дотримання ними пріоритетного права дітей, які виховуються в їхньому дитячому будинку сімейного типу на усиновлення.

2.4. Щороку готувати звіт про стан виховання, утримання і розвиток дітей у дитячому будинку сімейного типу.

3. Єдиному центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (Ірина Трачук):

3.1. Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

3.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

4. Департаменту соціальної політики міської ради (Людмила Яремчук):

4.1. Призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

4.2. Забезпечувати дітей-вихованців щорічним пільговим оздоровленням.

5. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія Буртик):

5.1. Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

5.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

6. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (Андрій Тимків) подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей та батьків-вихователів.

7. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - службу у справах дітей міської ради.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега Токарчука.


Міський голова                                                                    Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.