НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення Програми фінансової підтримки для реаліза..."  № 102 від 27.04.2021р. 
Документ №102 від 27.04.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.05.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.04.2021р.  № 102
 

Про схвалення Програми фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань спів-власників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік


       Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», з метою надання фінансової підтримки для забезпечення умов сталого, ефективного функціонування ОСББ міста Коломиї, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Схвалити Програму фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік (далі- Програма) (додається).

       2. Схвалити Порядок надання фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» (далі- Порядок) (додається).

3. Фінансовому управлінню міської ради (Ганна БАКАЙ) передбачити кошти у бюджеті територіальної громади для реалізації Програми.

4. Відділу інвестиційної політики та енергозбереження міської ради (Ірина ЖОЛОБ) забезпечити подання Програми для затвердження Коломийською міською радою в установленому порядку.

5. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Миколу АНДРУСЯКА.

6. Контроль за виконанням даного рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин (Ігор КОСТЮК).



Міський голова                                                                         Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



СХВАЛЕНО

рішення виконавчого комітету міської ради 

від 27.04.2021 р. № 102


Програма фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік



Замовник програми



Відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради

А

_______

Ірина ЖОЛОБ


Керівник програми



Заступник міського голови

_______

Микола АНДРУСЯК



ПОГОДЖЕНО



Фінансове управління

міської ради

_______

Ганна БАКАЙ

Юридичний відділ

міської ради


_______


Любов СОНЧАК


Відділ економіки

міської ради

А

_______


Ольга ДУЛЯБА


Голова постійної комісії 

міської ради з питань

бюджету, інвестицій,  соціально-

економічного розвитку та

зовнішньоекономічних відносин



_______



Ігор КОСТЮК


ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік


  1. Ініціатор розроблення Програми (замовник): відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради.
  2. Розробник Програми: відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради.
  3. Термін реалізації Програми – 2021рік.
  4. Етапи фінансування Програми - одноразово.
  5. Обсяг фінансування Програми– 500,00 тис. гривень (перелік заходів, обсяги та джерела фінансування Програми додаються).

Роки

Обсяг фінансування (тис. грн.)

Всього

В т.ч. за джерелами фінансування

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

2021

500,00

-

-

500,00

-

  1. Очікувані результати виконання:

- створення сприятливих умов для розвитку суспільних відносин та довіри між міською владою та мешканцями міста;

- створення сприятливих умов для підвищення рівня комфорту проживання у житлових будинках ОСББ;

- забезпечення належного технічного стану житлового фонду міста Коломиї.

  1. Термін проведення звітності

Програма є короткостроковою та реалізовуватиметься у 2021 році, не передбачає окремі етапи її виконання. Координація і контроль за виконанням Програми покладається на відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради та постійну комісію міської ради з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин.

Після закінчення встановленого терміну виконання Програми подається кінцевий звіт про результати виконання Програми не пізніше, ніж через місяць після закінчення встановленого терміну виконання Програми.


Замовник Програми

Відділ інвестційної політики та

енергозбереження міської ради                ____________ Ірина ЖОЛОБ


Відповідальний виконавець

Відділ інвестційної політики та

енергозбереження міської ради                ____________ Ірина ЖОЛОБ


Керівник програми

Заступник міського голови                        ____________ Микола АНДРУСЯК

Обґрунтування доцільності схвалення

Програми


Процес реформування сфери комунальних послуг в житлово-комунальному господарстві є однією з основних проблем сьогодення. Забезпечення належного технічного стану житлового фонду є одним з важливих напрямів розвитку міста. Житловий фонд міста Коломиї через тривалу експлуатацію без капітального ремонту знаходиться в незадовільному, а подекуди – в аварійному стані.

У місті Коломия діють програми, відповідно до яких можна виконати комплексно роботи з капітального ремонту житлового фонду ОСББ та впроваджувати заходи з енергозбереження. Як показує практика, процес від прийняття рішення загальними зборами ОСББ до виділення коштів з міського бюджету займає тривалий час. Проблемою абсолютної більшості ОСББ є нестача обігових коштів для вирішення нагальних питань та низька доступність кредитних коштів банків через високу відсоткову ставку.

З метою сприяння ОСББ в отриманні коштів на вирішення нагальних аварійних ситуацій, заходів з поточного та капітального ремонтів багатоквартирних будинків, без банківських відсотків, розроблено Програму фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік.

Програма передбачає механізм підтримки ОСББ шляхом виділення коштів з міського бюджету для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду». Кошти фонду надаються ОСББ на умовах безоплатної строкової позики. «Револьверний механізм» функціонування фонду забезпечується таким чином: нові позики ОСББ надаються у міру та за рахунок повернення раніше отриманих об’єднаннями позик із фонду, тобто відбувається постійне реінвестування проектів.

Програмою запропоновано Порядок надання фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», яким встановлюється механізм наповнення та використання коштів Револьверного фонду.

Мета Програми – сприяння ОСББ міста Коломиї у вирішенні проблем, спрямованих на покращення стану житлового фонду шляхом надання фінансової підтримки з міського бюджету для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду». Реалізація Програми сприятиме вирішенню ОСББ нагальних аварійних ситуацій, заходів з поточного та капітального ремонтів багатоквартирних будинків в максимально короткий термін.

Завдання Програми:

- ремонт конструктивних елементів, зовнішніх та внутрішньобудинкових інженерних систем багатоквартирних будинків (водопровідно-каналізаційна система, система електропостачання);

- капітальний та поточний ремонт покрівель, горищ, підвалів;

- капітальний та поточний ремонт стін, фундаментів, сходових кліток;

- капітальний ремонт ліфтів;

- проведення енергетичних обстежень (аудитів), авторського, технічного наглядів та виготовлення проектно-кошторисної документації;

- ліквідація термінових аварійних ситуацій житлових будинків;

- проведення заходів із благоустрою прибудинкової території.


Фінансове забезпечення Програми


Надання фінансової підтримки з бюджету Коломийської міської територіальної громади для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду» здійснюється в межах кошторисних призначень, передбачених на Програму в бюджеті Коломийської міської територіальної громади на 2021 рік (КПКВК 6090 «Інша діяльність у сфері житлово-комунального господарства»).

Обсяг фінансування затверджується міською радою і враховується при формуванні видатків бюджету Коломийської міської територіальної громади.

Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів в рамках Програми здійснюється у визначеному законодавством порядку.

Прогнозний обсяг коштів фінансової підтримки з бюджету Коломийської міської територіальної громади для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду» на 2021 рік для одержувача коштів:Громадська організація «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» по КЕКВ 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)», наведено в таблиці 1.


Таблиця 1


Прогнозний обсяг коштів Програми з бюджету Коломийської міської територіальної громади для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду» на 2021 рік


Обсяг коштів, необхідних для виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми (тис. грн.)

2021 рік

Всього витрат

Обсяг ресурсів,

усього,

у тому числі:

міський бюджет


500,00


500,00


500,00


500,00


Очікувані результати виконання Програми


- створення сприятливих умов для розвитку суспільних відносин та довіри між міською владою та мешканцями міста;

- підвищення рівня комфорту умов проживання у житлових будинках ОСББ;

- забезпечення належного технічного стану житлового фонду міста Коломиї.


                                                                                                       Додаток 1

                                                                                                       до Програми


Перелік

заходів, обсяги та джерела фінансування міської Програми

фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік

п/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін виконання

Орієнтовні обсяги фінансування, тис.грн.

Очікуваний результат

Роки

Всього

тис. грн

В т.ч. за джерелами фінансування

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

Надання фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом Револьверного фонду одержувачу коштів Громадській організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї»

Відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради


2021 рік

2021

500,00

-

-

500,00

-

Підвищення рівня комфорту  проживання у житлових будинках ОСББ;

Створення сприятливих умов для розвитку суспільних відносин та довіри між міською владою та мешканцями міста


Замовник програми     

Відділ інвестиційної політики

та енергозбереження міської ради                                                                   Ірина ЖОЛОБ


Керівник програми                                                                                                                                                  

Заступник міського голови                                                                              Микола АНДРУСЯК    

СХВАЛЕНО

рішення виконавчого комітету міської ради 

від 27.04.2021 р. № 102



ПОРЯДОК

надання фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонд», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї»


1. Загальні положення

       1.1. Порядок визначає механізм надання фінансової допомоги з бюджету Коломийської міської територіальної громади для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду».

       1.2. У Порядку терміни вживаються у наступному значенні:

       1.2.1. Револьверний фонд – ( від лат. revolve- обертатись) це цільовий фонд фінансування заходів з капітального та поточного ремонтів, аварійних ремонтів (далі – Фонд), створений на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» (далі – Асоціація), кошти якого надаються об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ) міста Коломиї на принципах безоплатності і строковості.

       1.2.2. Допомогодавець – головний розпорядник бюджетних коштів – Коломийська міська рада, яка на підставі Договору надає Допомогоотримувачу фінансову підтримку для наповнення Револьверного фонду.

       1.2.3. Допомогоотримувач – Громадська організація «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї», яка зареєстрована і діє згідно чинного законодавства України, та яка отримує фінансову підтримку у вигляді коштів міського бюджету для наповнення Револьверного фонду з метою надання безвідсоткових позик ОСББ міста Коломиї на цілі, визначені даним Порядком.

       1.2.4. Користувач Фонду – ОСББ міста Коломиї, які зареєстровані згідно вимог чинного законодавства та мають статус неприбуткових організацій.


2. Джерела наповнення коштів Фонду

       2.1. Джерела наповнення Фонду:

       2.1.1. кошти бюджету Коломийської міської територіальної громади;

       2.1.2. благодійні внески, пожертви, гранти, інша безповоротна фінансова допомога, отримана Фондом, якщо відповідні благодійники, жертводавці, грантодавці, надавачі допомоги визначили метою надання таких внесків, пожертв, грантів, допомоги зарахування їх до Фонду;

       2.1.3. інші джерела, не заборонені законодавством.


3. Заходи, що фінансуються за рахунок коштів Фонду

       3.1. Ремонт конструктивних елементів, зовнішніх та внутрішньобудинкових інженерних систем багатоквартирних будинків (водопровідно-каналізаційна система, система електропостачання).

       3.2. Капітальний та поточний ремонт покрівель, горищ, підвалів.

       3.3. Капітальний та поточний ремонт стін, фундаментів, сходових кліток.

       3.4. Капітальний ремонт ліфтів.

       3.5. Проведення енергетичних обстежень (аудитів), авторського, технічного наглядів та виготовлення проектно-кошторисної документації.

       3.6. Ліквідація аварійних ситуацій житлових будинків.

       3.7. Проведення заходів із благоустрою прибудинкової території.


4. Механізм надання фінансової підтримки

       4.1. Допомогодавець надає безповоротну фінансову підтримку Допомогоотримувачу на підставі укладеного Договору про надання безповоротної фінансової підтримки, який є додатком 1 до цього Порядку (далі – Договір).

       4.2. Укладенню Договору передує письмове звернення Допомогоотримувача до Коломийської міської ради з метою надання фінансової підтримки для наповнення Револьверного фонду.

       4.3. Загальна сума фінансової підтримки, яку Допомогодавець може надати Допомогоотримувачу, не може перевищувати суму, визначену Програмою.

       4.4. Сума фінансової підтримки, яка надається Допомогоотримувачу, затверджується рішенням міської ради.

       4.5. Фінансова підтримка надається єдиним платежем у безготівковій формі, шляхом перерахування грошових коштів на казначейський рахунок, відкритий Допомогоотримувачем для зарахування, зберігання і використання коштів Револьверного фонду.

       4.6. Кошти Фонду не можуть зберігатись на банківських рахунках, які використовуються Допомогоотримувачем для інших цілей.

       4.7. Не допускається покриття адміністративних та інших витрат Допомогоотримувача за рахунок коштів Фонду.


5. Використання коштів Фонду

       5.1. Кошти Фонду спрямовуються Допомогоотримувачем на надання безвідсоткових поворотних позик Користувачам Фонду, шляхом укладання відповідного договору, на заходи , визначені розділом 3 цього Порядку.

       5.2. Безвідсоткові поворотні позики надаються Користувачам Фонду на термін не більше як 12 місяців. Контроль за виконанням умов договору поворотної позики здійснює Допомогоотримувач.

       5.3. Безвідсоткові поворотні позики надаються Користувачам Фонду виключно на заходи, визначені розділом 3 цього Порядку.

       5.4. Отримати безвідсоткову поворотну позику з Фонду мають право всі ОСББ міста Коломиї, незалежно від їх членства в Асоціації.

       5.5. Відповідальність за цільове використання коштів Фонду та за своєчасне повернення ОСББ коштів, наданих як безвідсоткова поворотна позика, несе Допомогоотримувач.

       5.6. Допомогоотримувач надає Допомогодавцю щоквартально до 05 числа місяця, наступного за звітним кварталом, звіт про використання коштів фінансової підтримки.


6. План використання коштів

Порядок складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 р. № 228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ».

Основним плановим документом відповідно до якого одержувач коштів витрачає бюджетні кошти, є план використання бюджетних коштів.

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету» від 28.01.2008 р. № 57  форма плану використання бюджетних коштів заповнюється за повною економічною класифікацією видатків та кредитування  без зазначення цифрових кодів та в разі потреби може бути доповнена іншими показниками.

Одержувач бюджетних коштів складає та подає до органів Держказначейства план використання бюджетних коштів — розподіл бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі, за повною економічною класифікацією видатків та класифікацією кредитування бюджету КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», КПКВК 6090 «Інша діяльність у сфері житлово-комунального господарства».

За відсутності плану використання бюджетних коштів видатки з рахунку одержувача не здійснюються.



Начальник відділу

інвестиційної політики та

енергозбереження міської ради                                                            Ірина ЖОЛОБ



Додаток 1

до Порядку


ДОГОВІР №

про надання безповоротної фінансової підтримки


м. Коломия                                                            «___» _______ 20_ року


       Коломийська міська рада, в особі міського голови Станіславського Богдана Миколайовича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та рішення Коломийської міської виборчої комісії від 06.11.2020 року №1 (надалі «Допомогодавець») з однієї сторони, та Громадська організація «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломия», в особі ____________________________ який(а) діє на підставі __________________________, (надалі «Допомогоотримувач»), з другої сторони, в подальшому разом іменуються «Сторони», а кожна окремо – «Сторона», уклали цей Договір про надання безповоротної фінансової підтримки (далі – Договір) про наступне.


1. Предмет Договору

       1.1. В порядку та на умовах, визначених цим Договором, Допомогодавець надає Допомогоотримувачу безповоротну фінансову підтримку (далі – Фінансова підтримка) з метою надання безвідсоткової поворотної позики ОСББ міста Коломиї на заходи, визначені п. 2.5. Договору.

2. Порядок та умови надання фінансової підтримки

       2.1. Допомогодавець перераховує суму фінансової підтримки Допомогоотримувачу єдиним платежем, у безготівковій формі протягом __ (_____________) робочих днів з дати підписання Сторонами цього Договору.

       2.2. Розмір фінансової підтримки за цим Договором становить ________ гривень _____ копійок.

       2.3. Фінансова підтримка надається Допомогоотримувачу шляхом перерахування коштів за наступними реквізитами :

       Казначейський рахунок №

       МФО

       Код ЄДРПОУ

       2.4. Фінансова підтримка вважається переданою в момент зарахування коштів на рахунок Допомогоотримувача, зазначений в п. 2.3 Договору.

       2.5. Безповоротна фінансова підтримка надається Допомогоотримувачу виключно на фінансування заходів, передбачених Порядком надання фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї», а саме:

- ремонт конструктивних елементів, зовнішніх та внутрішньобудинкових інженерних систем багатоквартирних будинків (водопровідно-каналізаційна система, система електропостачання);

- капітальний та поточний ремонт покрівель, горищ, підвалів;

- капітальний та поточний ремонт стін, фундаментів, сходових кліток;

- капітальний ремонт ліфтів;

- проведення енергетичних обстежень (аудитів), авторського, технічного наглядів та виготовлення проектно-кошторисної документації;

- ліквідація аварійних ситуацій житлових будинків;

- проведення заходів із благоустрою прибудинкової території.

3. Права та обов’язки Сторін

       3.1. Допомогодавець зобов’язаний:

       3.1.1. Перерахувати кошти фінансової підтримки у розмірі, визначеному у п.  2.2. цього Договору на реквізити, зазначені в п. 2.3. цього Договору.

       3.2. Допомогодавець має право:

       3.2.1. Вимагати від Допомогоотримувача інформацію та документи про діяльність, що пов’язані з виконанням цього Договору.

       3.2.2. Допомогодавець має право брати участь у засіданнях керівних органів Допомогоотримувача при розгляді питань, пов’язаних з виконанням умов цього Договору, як спостерігач без права участі у голосуванні.

       3.3. Допомогоотримувач зобов’язаний: 

       3.3.1. Використовувати кошти фінансової підтримки виключно на заходи, визначені п. 2.5. Договору.

       3.3.2. Щоквартально до 05 числа місяця, наступного за звітним кварталом, надавати Допомогодавцю звіт про використання коштів фінансової підтримки.

       3.3.3. Вживати заходів з метою залучення до фінансування інших джерел, не заборонених законодавством України.

       3.3.4. У разі ліквідації Допомогоотримувача як юридичної особи, повернути кошти наданої фінансової підтримки до бюджету Коломийської міської територіальної громади.

4. Відповідальність Сторін та порядок вирішення спорів

       4.1. Усі спори, що пов'язані із цим Договором, його укладанням або такі, що виникають в процесі його виконання, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами. Якщо спір неможливо вирішити шляхом переговорів, він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору у порядку, визначеному чинним законодавством України.

       4.2. Допомогоотримувач несе відповідальність за достовірність поданих документів та цільове використання коштів фінансової підтримки згідно чинного законодавства України.

       4.3. Допомогодавець не несе відповідальності за несвоєчасне перерахування кошті фінансової підтримки у разі відсутності чи недостатності коштів у міському бюджеті.

       4.4. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання умов Договору, якщо воно сталося не з їх вини.

5. Строк дії Договору

       5.1. Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до моменту настання обставин, зазначених у пп. 3.3.4 п.3.3 розділу 3 цього Договору.

       5.2. Закінчення строку дії Договору не звільняє Сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час дії цього Договору.

       5.3. Будь-які зміни та доповнення до цього Договору можуть бути внесені за письмовим погодженням Сторін шляхом укладення додаткової угоди, яка є невідємною частиною даного Договору.

       5.4. Цей Договір може бути розірваний за домовленістю Сторін, у разі виникнення обставин, що унеможливлюють виконання зобовязань, передбачених Договором.


6. Прикінцеві положення

       6.1. Цей Договір не є договором позики або договором дарування в розумінні положень Цивільного кодексу України.

       6.2. Цей Договір складений при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою у двох однакових примірниках, які мають однакову юридичну силу, - по одному для кожної із Сторін.

       6.3. Сторони домовилися, що умови цього Договору мають конфіденційний характер, та підлягають розголошенню виключно на підставі та у спосіб передбачений чинним законодавством України.


7. Місцезнаходження та реквізити Сторін



ДОПОМОГОДАВЕЦЬ


Коломийська міська рада





78200, Івано-Франківська обл.,

м. Коломия, пр-т М. Грушевського, 1

IBAN__________________________

Код ЄДРПОУ__________________

ДОПОМОГООТРИМУВАЧ


Громадська організація «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломия»


Місцезнаходження:


IBAN________________________

Код ЄДРПОУ_________________

Міський голова

________ Богдан Станіславський

     м.п.

Голова правління

_________          _____________

     м.п.


Начальник відділу

інвестиційної політики та

енергозбереження міської ради                                                                         Ірина ЖОЛОБ



2011-2024 © Всі права застережено.