НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про негайне відібрання від батьків чртирьох малолітніх ..."  № 111 від 27.04.2021р. 
Документ №111 від 27.04.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.05.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.04.2021р.  № 111
 

Про негайне відібрання від батьків чотирьох малолітніх дітей


       

       Начальник служби у справах дітей міської ради подав службову записку від 09.04.2021 р. № 62/12-28/01 про те, що по вулиці ____ Коломийського району, проживає сім’я ___. Батьки мають на вихованні чотирьох малолітніх дітей ____.___ Батьки не займаються вихованням та утриманням своїх дітей, зловживають алкоголем та допустили антисанітарію в будинку. Вище викладене підтверджується численними актами обстеження умов проживання сім’ї за декілька років.

       Комісія з працівників служби у справах дітей міської ради неодноразово проводила обстеження умов проживання даної сім’ї і встановлювала вкрай незадовільні побутові умови, а також факти фізичного насилля батька над матір’ю. В будинку антисанітарія, брудно, багато речей розкидано на підлозі, немає належного місця для сну дітей, для харчування,  також відсутнє місце для розвитку дітей, навчання, проведення дозвілля. Встановлено, що троє старших дітей навчаються у ____ гімназії. До служби у справах дітей неодноразово надходили скарги від педагогів на батьків, які неналежно займаються утриманням дітей та вихованням. Мама приходить до ліцею по дітей у стані алкогольного сп’яніння.

       Сім’я ____ перебувала під соціальним супроводом, сім’ї надано комплекс соціальних послуг, гуманітарної допомоги, однак батьки не стали на шлях виправлення. Продовжують зловживати алкоголем.

         Вважаємо, що є порушення прав дітей на належне виховання, харчування, лікування та розвиток, а також існує загроза життю і здоров’ю дітей.

       З метою захисту прав дітей та вилучення їх з середовища, яке загрожує життю та здоров’ю, розглянувши рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, керуючись, пунктом 8 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, статтею 170 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Негайно відібрати чотирьох малолітніх дітей ____ які проживають по вулиці ____ Коломийського району.

2. Утворити комісію для відібрання дітей з представників:

- ювенальної превенції Коломийського відділу поліції;

- служби у справах дітей Коломийської міської ради;

- КНП КМР «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

       3. Службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк) вирішити питання про тимчасове влаштування дітей.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.