НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 19 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Порядку відрахування до бюджету Коломи..."  № 542-12/2021-12 від 22.04.2021р. 
Документ №542-12/2021 від 22.04.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.04.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(12  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 22.04.2021р.  № 542-12/2021-12
 

Про затвердження Порядку відрахування до бюджету Коломийської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств


Керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до п.35 ч.1 ст. 64 Бюджетного кодексу України, міська рада


вирішила:

1. Затвердити Порядок відрахування до бюджету Коломийської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств (додається).

2. Керівникам комунальних унітарних підприємств забезпечити сплату до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) згідно із затвердженим цим рішенням Порядком.

3. Коломийській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області забезпечити здійснення контролю за повнотою і своєчасністю сплати частини чистого прибутку (доходу) комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями згідно із затвердженим цим рішенням Порядком.

4. Вважати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 10.04.2014 р. №1757-41/2014 «Про затвердження Порядку відрахування комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, що перебувають у власності територіальної громади Коломийської міської ради частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду міського бюджету».

5. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Миколу Андрусяка.

6. Контроль за виконанням цього рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин міської ради (Ігор Костюк).



Міський голова                                                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

                                          

                                               Додаток

                                                                        до рішення міської ради

                                                                                    від 22.04.2021р. № 542-12/2021


ПОРЯДОК

відрахування до бюджету Коломийської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств


1. Згідно з цим Порядком частина чистого прибутку (доходу), що відраховується комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до міського бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, в розмірі 15 відсотків.

2. Частина чистого прибутку (доходу) сплачується комунальними підприємствами та їх об’єднаннями до міського бюджету наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності за відповідний період у строк, встановлений для сплати податку на прибуток підприємства.

3. Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до міського бюджету, визначається комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями відповідно до форми розрахунку, встановленої Державною податковою службою України, та зазначається у декларації з податку на прибуток підприємств.

Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, подається комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до органів державної фіскальної служби у строк, передбачений для подання декларації з податку на прибуток підприємств.

4. Частина чистого прибутку (доходу) зараховується на відповідний рахунок з обліку надходжень до загального фонду міського бюджету, відкритий в органах Державної казначейської служби, відповідно до пункту 35 частини 1 статті 64 Бюджетного кодексу України.



Міський голова                                                                                    Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ








2011-2024 © Всі права застережено.