НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 461-11/2021-11 від 08.04.2021р. 
Документ №461-11/2021 від 08.04.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

12.04.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(11  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 08.04.2021р.  № 461-11/2021-11
 

Про   звернення   Коломийської    міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Служби безпеки України Івана Баканова, Голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка


Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

в и р і ш и л а:

1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Служби безпеки України Івана Баканова, Голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка щодо виборів на ОВО №50 та №87.

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Служби безпеки України Івану Баканову, Голові Центральної виборчої комісії Олегу Діденку та оприлюднити на офіційному веб сайті міської ради.



Міський голова                                                                                  Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Президенту України

Володимиру Зеленському


Голові Служби безпеки України

Івану Баканову


Голові Центральної виборчої комісії

Олегу Діденку



Звернення

щодо виборів на ОВО №50 та №87


В Україні відбувається безпрецедентний наступ на основні інститути свободи та демократії, про що яскраво свідчать вибори народних депутатів на ОВО №50 та №87.

Вперше за багато років держава не здатна не лише забезпечити та гарантувати вільне волевиявлення громадян під час виборів, але й ганебно та зухвало стає учасником фальсифікацій результатів, заплющує очі на просування у парламентське крісло відвертого колабораціоніста  та злочинця.

Сьогодні на окрузі №50 у крісло законодавця може сісти проросійський діяч та відкрито і неприховано з найвищої парламентської трибуни просувати злочинний антидержавний наратив, агітувати за «рускій мір».

На 87-у окрузі провладна політична сила не погребувала найбруднішими методами: залякування опонентів, погрози, затягування підрахунку  голосів, тиск на членів комісій, використання спецпідрозділів СБУ. Уся країна спостерігала, як понад тиждень влада Зеленського не змогла забезпечити перерахунок голосів по одному бюлетеню та встановлення волевиявлення громадян.

Застосування адмінресурсу, як і підкуп виборців – це замах на демократію, на підвалини конституційного ладу України. Водночас – це загроза узурпації влади і повернення до часів Януковича. Якби попередники Зеленського так чинили на виборах, він особисто ніколи б не став президентом.

Водночас ми бачимо ескалацію на фронті, стягування військ противника до наших кордонів  і усвідомлюємо,  що  Російська Федерація не зупиниться у своїх імперських амбіціях. 

Сценарій агресора відомий: послабити державу зсередини, щоб посилити свій вплив та контроль за нашою країною.

Ми не можемо спостерігати за поверненням свавілля часів Януковича і його методів. Ми не будемо бездіяльно спостерігати, як відбувається замах на демократію в Україні під час підготовки нападу на нашу країну.

У зв’язку з цим заявляємо рішучу незгоду з нехтуванням закону, демократичних традицій і цінностей під час виборчого процесу на ОВО №50 та №87 та вимагаємо визнати вибори на цих одномандатних виборчих округах недійсними.




Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

                                                            Прийнято на 11 сесії (2 пленарне) засідання міської ради

                                                                VIIІ демократичного скликання

                                                                 08 квітня 2021 року



2011-2024 © Всі права застережено.