НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 29 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про утворення комісії щодо звільнення громадян від опла..."  № 428-11/2021-11 від 25.03.2021р. 
Документ №428-11/2021 від 25.03.2021р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Комісії щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг в новому складі
Рішення міської ради  №1523-21/2017 від 25.05.2017р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про затвердження Комісії щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг в новому складі
Рішення міської ради  №4152-55/2019 від 21.11.2019р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про затвердження переліку соціальних послуг, що надаються за рахунок коштів міського бюджету та категорій осіб, які звільняються від плати за надання соціальних послуг
Рішення міської ради  №1879-28/2022 від 24.02.2022р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.03.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(11  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 25.03.2021р.  № 428-11/2021-11
 

Про утворення комісії щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг


Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року №587 «Про організацію надання соціальних послуг» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада


вирішила:

1. Утворити комісію щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг та затвердити її персональний склад (додається).

2. Затвердити Положення про комісію щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг (додається).

3. Вважати такими, що втратили чинність рішення міської ради від 21.11.2019 року №4152-55/2019 «Про затвердження Комісії щодо звільнення від оплати за надання соціальних послуг в новому складі» та рішення міської ради від 25.05.2017 року №1523-21/2017 «Про затвердження Комісії щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг в новому складі».

4. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Миколу Андрусяка.

5. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку (Ростислав Петруняк).



Міський голова                                                                                  Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО                     

рішення міської ради                    

від 25.03.2021 р. № 428-11/2021  


Склад

комісії щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг


Андрусяк

Микола Михайлович

-

заступник міського голови, голова комісії;

Яремчук

Людмила Вікторівна

-

директор департаменту соціальної політики міської ради, заступник голови комісії;

Криштофович

Олександра Ярославівна

-

завідувач відділення соціальної допомоги вдома Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї, секретар комісії;


Члени Комісії:

Воротняк

Мирослава Андріївна

-

депутат міської ради (за згодою);

Лукавська

Віталія Володимирівна

-

депутат міської ради (за згодою);


Рогулько

Юрій Васильович

-

начальник управління «Центр надання адміністративних послуг» міської ради;


Трачук

Ірина Ігорівна

-

директор Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї;


Чиборак

Василь Петрович

-

головний спеціаліст юридичного відділу міської ради.




Директор Єдиного ЦНРСП м. Коломиї                                              Ірина ТРАЧУК

ЗАТВЕРДЖЕНО                     

рішення міської ради                    

від 25.03.2021 р. № 428-11/2021  


ПОЛОЖЕННЯ

про комісію щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг


1. Загальні положення

1.1. Комісія щодо звільнення громадян від оплати за надання соціальних послуг в Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (далі – Комісія) затверджується рішенням Коломийської міської ради.

1.2. Головними завданнями Комісії є розгляд письмових заяв громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах та прийняття рішення про звільнення таких осіб від плати за надання соціальних послуг в Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (далі – Єдиний центр).

1.3. Комісія приймає рішення щодо звільнення від оплати за надання соціальних послуг наступних категорій осіб:

1.3.1. осіб з інвалідністю ІІ та ІІІ групи;

1.3.2. осіб, які не мають працездатних рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, незалежно від доходу у разі важких захворювань та складних життєвих обставин;

1.3.3. осіб, які мають працездатних рідних, що повинні забезпечити догляд           і допомогу, але такі рідні перебувають в складних життєвих обставинах, зумовлених такими чинниками:

- невиліковні хвороби, хвороби, що потребують тривалого лікування;

- психічні та поведінкові розлади, у тому числі пов’язані із вживанням психоактивних речовин;

- втрата соціальних зв’язків, у тому числі під час перебування в місцях позбавлення волі.

1.4. Комісія розглядає питання звільнення від оплати за надання базових соціальних послуг, які передбачені Законом України «Про соціальні послуги», окрім соціальних послуг, що надаються на безоплатній основі та з урахуванням тих, які надає Єдиний центр.

1.5. У своїй діяльності Комісія керується Конституцією України та законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року №587 «Про організацію надання соціальних     послуг», Положенням про Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї та іншими законодавчими актами, а також цим Положенням.

1.6. Внесення будь-яких доповнень та змін до цього Положення чи припинення діяльності Комісії здійснюється на підставі рішення Коломийської міської ради.


2. Організація роботи Комісії

2.1. До складу Комісії входять: голова комісії, заступник голови комісії, секретар комісії та члени комісії.

2.2. Склад Комісії затверджується рішенням Коломийської міської ради.

2.3.Організаційною формою діяльності Комісії є її засідання, які проводяться у разі потреби.

2.4. Засідання Комісії вважається правомірним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини загальної кількості її членів.

2.5. Засідання Комісії веде її голова або заступник. На засіданні по кожному зверненню доповідає секретар. На нього покладається обов’язок підготовки матеріалів для розгляду Комісією, оформлення протоколу засідання з викладанням прийнятого рішення по кожному зверненню.

2.6. Комісія у межах своєї компетенції приймає рішення, яке є обов’язковим для виконання.

2.7. Рішення приймається відкритим голосуванням, більшістю голосів членів Комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії.

2.8. Рішення Комісії оформлюється протоколом, підписується головою або заступником голови, секретарем та членами комісії.

2.9. Комісія виносить рішення про звільнення від оплати за надання соціальних послуг або відмову.

2.10. Голова, його заступник, секретар та інші члени Комісії, у відповідності зі своїми повноваженнями, несуть відповідальність згідно  чинного законодавства.


3. Повноваження Комісії

3.1. Для вирішення питання щодо звільнення від оплати за надання соціальних послуг, заявник подає на ім’я голови Комісії письмову заяву, до якої додаються наступні документи:

3.1.1. акт обстеження матеріально – побутових умов проживання;

3.1.2. копія довідки до акту огляду МСЕК про інвалідність – при потребі;

3.1.3. довідка від лікаря про стан здоров’я особи та/або членів сім’ї;

3.1.4. довідка від лікаря, про наявність психічних та поведінкових розладів членів сім’ї, у тому числі пов’язані з вживанням психоактивних речовин – при потребі;

3.1.5. документи, які підтверджують втрату соціальних зв’язків, у тому числі під час перебування одного з членів сім’ї у місцях позбавлення волі – при потребі.

3.1.6. довідка про склад сім’ї;

3.1.7. довідка про доходи.

3.2. Комісія розглядає письмову заяву особи щодо звільнення від оплати за надання соціальних послуг та підстави, які спонукали особу звернутися з  заявою про звільнення від оплати за надання соціальних послуг.

3.3. Комісія вивчає обставини, які стали причиною звернення особи щодо звільнення від оплати за надання соціальних послуг.

3.4. Комісія, при  розгляді звернення враховує всі обставини, що склалися в сім’ї:  матеріальні умови, склад  і вік членів сім’ї, доходи, розмір платежів за комунальні послуги, стан здоров’я та інші умови проживання, що впливають на соціальну незахищеність громадянина.

3.5. Комісія має право одержувати в установленому порядку необхідну для    її діяльності інформацію від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ та організацій  всіх форм власності для вирішення питання щодо звільнення від оплати за надання соціальних послуг.

3.6. Комісія, у разі потреби, може залучати до розгляду питань фахівців інших органів, служб, благодійних та громадських організацій.

3.7. У разі звільнення від оплати, видатки, пов’язані із соціальним обслуговуванням (наданням соціальних послуг) громадян, передбачаються в кошторисі доходів та видатків Єдиного центру, відповідно до бюджетних Програм.



Директор Єдиного ЦНРСП м. Коломиї                                                                       Ірина ТРАЧУК





2011-2024 © Всі права застережено.