НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 21 вересня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Положення про звання "Почесний громадя..."  № 419-11/2021-11 від 25.03.2021р. 
Документ №419-11/2021 від 25.03.2021р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про новий склад комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Коломиї"
Рішення міської ради  №3722-45/2019 від 23.05.2019р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про затвердження Положення про звання "Почесний громадянин міста Коломиї" в новій редакції
Рішення міської ради  №2765-50/2010 від 02.06.2010р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про внесення змін до рішення міської ради від 25.03.2021 р. №419-11/2021 "Про затвердження Положення про звання "Почесний громадянин міста Коломиї" та затвердження складу комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Коломиї" у новій редакції"
Рішення міської ради  №1017-18/2021 від 30.08.2021р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про внесення змін до складу комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Коломиї"
Рішення міської ради  №2011-33/2022 від 24.06.2022р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про затвердження Положення про звання "Почесний громадянин міста Коломиї" та затвердження складу комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Коломиї" у новій редакції
Рішення міської ради  №2069-34/2022 від 26.07.2022р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.03.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(11  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 25.03.2021р.  № 419-11/2021-11
 

Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин міста Коломиї» та затвердження складу комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї» у новій редакції

       У зв’язку з кадровими змінами, керуючись Законом України  «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:

1. Затвердити Положення про звання «Почесний громадянин міста Коломиї» у новій редакції (додаток 1).

2. Затвердити склад комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї» у новій редакції (додаток 2).

3. Дія цього рішення поширюється на громадян, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» у попередні роки.

4. Вважати такими, що втратили чинність:

- рішення міської ради від 02.06.2010 р. №2765-50/2010 «Про затвердження Положення про звання "Почесний громадянин міста Коломиї" в новій редакції»;

- рішення міської ради від 23.05.2019 р. №3722-45/2019 «Про новий склад комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї»»;

5. Організацію виконання рішення покласти на секретаря міської ради Андрія Куничака.

       6. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики соціального захисту охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 25.03.2021 р. №419-11/2021


Положення

про звання «Почесний громадянин міста Коломиї» у новій редакції

       Звання «Почесний громадянин міста Коломиї» засновано рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради від 25 жовтня 1996 року №263. Звання «Почесний громадянин міста Коломиї» присвоюється жителям Коломийської територіальної громади, регіонів України, громадянам інших країн за вагомий особистий внесок у розвиток міста Коломиї, зокрема: економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, відродження та примноження надбань національної культури, створення матеріальних та духовних цінностей, миротворчу, доброчинну діяльність, мужність і відвагу при рятуванні людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійного лиха.


1. Загальні положення

1.1. Звання «Почесний громадянин міста Коломиї» є вищою відзнакою міста Коломиї.

1.2. Звання «Почесний громадянин міста Коломиї» присвоюється жителям Коломийської територіальної громади, регіонів України, громадянам інших країн, які своєю професійною та громадською діяльністю зробили вагомий особистий внесок у розвиток міста та сприяли піднесенню його всеукраїнського і міжнародного статусу.

1.3 Право присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї» належить Коломийській міській раді Івано-Франківської області.

1.4. Звання «Почесний громадянин міста Коломиї» присвоюється рішенням Коломийської міської ради.

       1.5. Звання «Почесний громадянин міста Коломиї» присвоюється за життя і є довічним. У виняткових випадках звання може бути присвоєно посмертно.

1.6. Церемонія вручення відзнак Почесного громадянина міста Коломиї відбувається за наявності затверджених комісією кандидатур, як правило, під час святкування Дня міста Коломиї. Рішення міської ради «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї»» набуває чинності з моменту його прийняття.

1.7. Особам, яким присвоюється звання «Почесний громадянин міста Коломиї», вручається відповідне Посвідчення Почесного громадянина міста Коломиї, свідоцтво Почесного громадянина міста Коломиї, нагрудна відзнака Почесного громадянина міста Коломиї. У книгу «Почесних громадян міста Коломиї», яка довічно зберігається в музеї історії міста Коломиї, вноситься відповідний запис.

1.8. Посвідчення Почесного громадянина міста Коломиї, свідоцтво Почесного громадянина міста Коломиї, нагрудна відзнака Почесного громадянина міста Коломиї вручаються міським головою чи, за його дорученням, секретарем міської ради або одним із заступників міського голови.

1.9. Почесні громадяни міста Коломиї мають право бути присутніми на сесіях міської ради, засіданнях її виконавчого комітету, брати участь у їх роботі.

1.10. Почесні громадяни міста Коломиї запрошуються до участі у заходах, присвячених державним та загальноміським святам, іншим урочистостям і заходах, організованих міською радою та її виконавчими органами.

1.11. За рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради можуть урочисто відзначатися ювілеї осіб, удостоєних звання «Почесний громадянин міста Коломиї».

1.12. Особа, якій присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» користується на території міста Коломиї такими пільгами:

       - зменшенням на 50% оплати за комунальні послуги (оплата за житло, електроенергію, водопостачання і водовідведення, газ в межах загально встановлених норм споживання) та користування телефоном;

       - правом безкоштовного проїзду в міському транспорті (за винятком таксі);

       1.13. Удостоєному звання «Почесний громадянин міста Коломиї» посмертно, відзнака, посвідчення та свідоцтво передаються родині Почесного громадянина міста Коломиї або передаються в музей історії міста Коломиї, а пільги надаються  спадкоємцям першої черги.

1.14. У разі втрати свідоцтва, посвідчення чи нагрудної відзнаки «Почесний громадянин міста Коломиї» на підставі письмової заяви видається дублікат у порядку, встановленому для видачі повторних документів у відповідності з розпорядженням міського голови.


2. Висування кандидатур на звання «Почесний громадянин міста Коломиї» та присвоєння цього звання

       2.1. Право висування кандидатур претендентів на звання «Почесний громадянин міста Коломиї» належить:

       - Коломийському міському голові;

       - постійним комісіям міської ради;

       - трудовим колективам, об'єднанням громадян, загальним зборам громадян у встановленому порядку;

       - юридичним особам, громадським організаціям, що знаходяться за межами м. Коломиї, у випадку, коли особа, що висувається на звання «Почесний громадянин міста Коломиї», не є членом Коломийської територіальної громади.

       2.2. Самовисунення на звання «Почесний громадянин міста Коломиї» не розглядаються.

       2.3. При висуванні кандидатури претендента на звання «Почесний громадянин міста Коломиї» для розгляду до міської ради подаються документи-клопотання, які повинні містити :

       - біографічні відомості про претендента за період діяльності, який оцінюється;

       - дані, що підтверджують видатний особистий внесок претендента у розвиток міста.

       Документи-клопотання подаються у Коломийську міську раду до 30 червня поточного року. Якщо 30 червня випадає на вихідний день, то документи необхідно подати у крайній робочий день червня.

       2.4. Попередній розгляд кандидатур на звання «Почесний громадянин міста Коломиї» здійснюється комісією з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (далі – комісія).

       2.5. Робота з узагальнення інформації, визначення відповідності поданих клопотань умовам цього Положення та підготовки їх до розгляду комісії здійснюється відділом (управлінням), визначеним міським головою, який в разі потреби залучає для цієї роботи інші структурні підрозділи міської ради.

       Визначений міським головою структурний підрозділ забезпечує також підготовку проектів рішень міської ради з питань надання звання «Почесний громадянин міста Коломиї», подання їх разом з висновками комісії для розгляду міською радою.

       2.6. Протокол засідання і висновки комісії разом з іншими документами подається на розгляд пленарного засідання міської ради.

       2.7. Рішення міської ради про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї» вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість від загального складу міської ради.


3. Порядок позбавлення звання «Почесний громадянин міста Коломиї»

3.1. Питання щодо позбавлення звання «Почесний громадянин міста Коломиї» вирішує міська рада на пленарному засіданні за поданням комісії у разі виникнення відповідних підстав.


4. Комісія з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї»

4.1. Склад комісії формується з депутатів, посадових осіб Коломийської міської ради, представників галузі економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту,  громадських діячів.

4.2. Персональний склад комісії та її голова затверджується рішенням міської ради на пленарному засіданні.

4.3. Голова комісії скликає та проводить засідання.

4.4. Засідання комісії вважається чинним, якщо на засіданні присутні більше половини загального складу комісії. Засідання комісії оформляється відповідним протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем комісії.

4.5. Рішення комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість від складу комісії .


5. Описи відзнаки «Почесний громадянин міста Коломиї», взірця свідоцтва «Почесний громадянин міста Коломиї», взірця посвідчення «Почесний громадянин міста Коломиї»


5.1 ОПИС ВІДЗНАКИ «ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН МІСТА КОЛОМИЇ»

       Відзнаку «Почесний громадянин міста Коломиї» виготовляють у вигляді медалі з металу золотистого відтінку.

       Верхня частина медалі – колодка у вигляді Державного прапора України. У нижній частині – Герб України обрамлений декоративним орнаментом золотистого відтінку.

       Нижня частина – медаль круглої форми діаметром 35 мм. По колу (у верхній частині півкола на голубому фоні) викарбовано літерами золотистого відтінку текст *ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН* , (у нижній частині півкола на голубому тлі) викарбовано літерами золотистого відтінку текст *МІСТА КОЛОМИЇ*. У середині медалі, на фоні золотистого відтінку, розташований Герб міста Коломиї, обрамлений тисненим декором.

       Відзнака «Почесний громадянин міста Коломиї» має спеціальне кріплення і носиться на грудях з правої сторони верхньої частини одягу.


5.2. ВЗІРЕЦЬ СВІДОЦТВА «ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН

МІСТА КОЛОМИЇ»

___________

(Герб Коломиї)


ЗВАННЯ

«ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН МІСТА КОЛОМИЇ»

ПРИСВОЄНО РІШЕННЯМ МІСЬКОЇ РАДИ


____________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗА _______________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


м. Коломия


№____________

«_____»____________ 20____р.


5.3. ВЗІРЕЦЬ ПОСВІДЧЕННЯ ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА МІСТА КОЛОМИЇ


ТИТУЛЬНА СТОРОНА




ПОЧЕСНИЙ

ГРОМАДЯНИН МІСТА

КОЛОМИЇ


ВНУТРІШНЯ СТОРОНА


Серія____ №____


                              Прізвище__________

                              Ім’я_______________

         М.ф.             По батькові_________

         М.п.

                             Власний підпис_____

Пред’явник цього посвідчення має право на пільги згідно рішення Коломийської міської ради від ________ №_________

«Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин міста Коломиї» та затвердження складу комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї» у новій редакції»

Без права передачі

Коломийська міська рада

(Установа, яка видала посвідчення)

   М.П. 

Міський голова_______________________


                                  Дата видачі: ___


       Посвідчення виготовляється у вигляді двох прямокутних частин, сторони якого відповідно мають розміри: менша сторона – 60 мм, а довша – 100 мм.

       Обгортка посвідчення темно-синього кольору з витиснутим написом золотистого відтінку.


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 25.03.2021 р. №419-11/2021


Склад комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Коломиї» у новій редакції:


1. Куничак Андрій Ігорович


- секретар міської ради, голова комісії

2. Мельничук Володимир

Богданович

- заступник міського голови, заступник голови комісії

3. Бежук Світлана Геннадіївна

- начальник організаційного відділу  міської ради, секретар комісії


Члени комісії:

4. Воротняк Мирослава Андріївна

- депутат міської ради, керівник народного ансамблю танцю «Сварга»

5. Гаращук Оксана Михайлівна

- телерадіоведуча телерадіокомпанії «НТК», керівник народного театру поезії «Орфей»

6. Данилишин Іван Ярославович

- депутат міської ради, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, віце-президент Коломийської Федерації боксу

7. Дзюба Михайло Тадейович

- священик УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

8. Забарило Мирон Степанович

- консультант центру допомоги учасникам антитерористичної операції міської ради

9. Мандрусяк Уляна Іванівна

- депутат міської ради, начальник управління культури міської ради

10. Олійник Олександра Євгеніївна

- журналіст, член Національної спілки журналістів України

11. Онищук Степан Віталійович

- голова молодіжної ради Коломийської територіальної громади

12. Приходько Тамара Михайлівна

- головний редактор телерадіокомпанії «НТК»

13. Ткачук Ярослава Юріївна

- генеральний директор Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського, заслужений працівник культури України

14. Токарчук Олег Володимирович

- перший заступник міського голови




2011-2024 © Всі права застережено.