НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про заходи щодо наповнення бюджету Коломийської міської..."  № 111-р від 29.03.2021р. 
Документ №111-р від 29.03.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

02.04.2021



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 29.03.2021р.  № 111-р
 

Про заходи щодо наповнення бюджету Коломийської міської територіальної громади, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів і посилення фінансово-бюджетної дисципліни на 2021 рік



Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 року №710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами), розпорядження Івано-Франківської ОДА від 24.02.2021 року № 53 «Про заходи щодо наповнення місцевих бюджетів області, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів і посилення фінансово-бюджетної дисципліни на 2021 рік», з метою забезпечення відповідності повноважень щодо здійснення витрат бюджету, обсягу надходжень до бюджету на відповідний період, проведення своєчасної та у повному обсязі оплати праці працівникам бюджетних установ і розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються бюджетними установами:


1. Затвердити заходи щодо наповнення бюджету Коломийської міської територіальної громади, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів і посилення фінансово-бюджетної дисципліни на 2021 рік, що додаються.

2. Головним розпорядникам коштів бюджету Коломийської міської ТГ забезпечити виконання передбачених заходів щодо наповнення бюджету Коломийської міської ТГ, дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни на 2021 рік, передбачених цим розпорядженням.

Інформацію про виконання заходів, головним розпорядникам коштів бюджету Коломийської міської ТГ, направляти фінансовому управлінню щоквартально, до 8 числа місяця наступного за звітним кварталом, для узагальнення і подання міській раді та Департаменту фінансів ОДА.

3. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покласти на головного відповідального виконавця – фінансове управління міської ради (Ганна БАКАЙ).

4. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.




Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                               розпорядження міського голови

                                                                               від 29.03.2021 р. № 111-р


Заходи

щодо наповнення бюджету Коломийської міської територіальної громади, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів і посилення фінансово-бюджетної дисципліни на 2021 рік


з/п

Зміст заходу

Виконавці

Термін виконання

1.

Забезпечити виконання затверджених планових показників по доходах бюджету Коломийської міської територіальної громади з урахуванням залучення додаткових джерел надходжень, у тому числі за рахунок розширення бази оподаткування.


Здійснювати загальну організацію та управління виконанням бюджету Коломийської міської територіальної громади, координувати діяльність учасників бюджетного процесу з питань виконання бюджету.

Виконавчий комітет міської ради




Фінансове управління




Щомісячно, впродовж 2021 року

1.1.

Забезпечити дієву роботу комісії з легалізації заробітної плати та комісій і робочих груп з питань погашення заборгованості і заробітної плати, забезпечення своєчасності і повноти сплати податків до бюджету

Департамент соціальної політики,

відділ економіки міської ради

Щоквартально, впродовж

2021 року

1.2.

Активізувати роботу, спрямовану на легалізацію заробітної плати та дотримання на підприємствах усіх форм власності, в установах та організаціях законодавства про працю.

Департамент соціальної політики, відділ з питань контролю праці

Впродовж

2021 року

1.3.

Вжити відповідних заходів щодо приведення договорів оренди земельних ділянок у відповідність до вимог чинного законодавства з урахування проведеної нормативно-грошової оцінки землі.

Відділ земельних відносин міської ради

Впродовж

2021 року

1.4.

Вжити заходів щодо проведення повторної нормативної грошової оцінки земель, в тому числі по населених пунктах, які увійшли до складу територіальних громад у 2019-2020 роках. Технічну документацію з проведення нормативно-грошової оцінки земель затвердити шляхом прийняття відповідного рішення та офіційного оприлюднення в друкованих засобах інформації до 15 липня п.р. 

Відділ земельних відносин міської ради

До 15 липня 2021 року

1.5.

Провести інвентаризацію земель окремих територій в населених пунктах, в т.ч. тих територій, по яких відсутня документація на землю або вона сформована в не повному обсязі. Кінцевим результатом   інвентаризації земель має стати присвоєння кадастрових номерів земельних ділянок та формування банку земель, які міською радою, як розпорядниками, можуть надаватись в оренду.

Відділ земельних відносин міської ради

До 01 липня 2021 року

1.6.

Вжити заходів щодо з’ясування власників невитребуваних паїв та у випадку їх не встановлення сформувати на підставі них банк земель, розподіл яких може здійснюватись на конкурентних засадах шляхом проведення аукціонів та визначення орендарів земельних ділянок

Відділ земельних відносин міської ради

До 01 липня 2021 року

1.7.

Скористатись правами, визначеним у Земельному кодексі України, щодо позбавлення прав на земельні ділянки, розпорядником яких є територіальні громади, які систематично не сплачують до бюджету плати за землю (земельний податок чи орендну плату за землю)

Відділ земельних відносин міської ради

Протягом 2021 року

1.8.

Проаналізувати наявність на території населених пунктів місць стихійного паркування та узаконити їх шляхом прийняття рішень про встановлення збору а місця для паркування транспортних засобів (там, де такі рішення не прийняті) та передбачення на таких територіях місць паркування і визначення відповідальних осіб, уповноважених на надання послуг по паркуванню та сплати до міського бюджету збору за місця для паркування транспортних засобів.

Відділ муніципальної інспекції

До 01 липня 2021 року

1.9.

Проводити роз’яснювальну роботу щодо необхідності приведення у відповідність документації на нерухоме майно платниками податків

Відділ економіки міської ради

Протягом

2021 року

2.

Здійснювати планування та фінансування видатків із міського бюджету, пов’язаних із стимулюванням працівників бюджетних установ, за умови забезпечення у повному обсязі за рахунок бюджетних коштів обов’язкових виплат із заробітної плати працівникам, інших соціальних виплат та видатків на проведення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії.

Головні розпорядники коштів бюджету Коломийської міської ТГ

Впродовж

2021 року

3.

Розробити та затвердити на 2021 рік план заходів з енергозбереження із забезпеченням зменшення споживання бюджетними установами теплоенергоносіїв у натуральних показниках.

Головні розпорядники коштів бюджету Коломийської міської ТГ

До 1 квітня 2021 року

4.

Забезпечити проведення своєчасної та в повному обсязі оплати праці працівникам бюджетних установ і розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, що споживаються бюджетними установами, недопущення виникнення кредиторської заборгованості за іншими захищеними видатками загального фонду міського бюджету.

Головні розпорядники коштів бюджету Коломийської міської ТГ

Щомісячно, впродовж

2021 року

5.

Здійснювати у разі виникнення заборгованості із заробітної плати, інших соціальних виплат і оплати енергоносіїв та комунальних послуг комплекс заходів щодо погашення заборгованості із таких виплат, забезпечивши використання не менш як 90 відсотків наявних коштів, насамперед загального фонду міського бюджету.

Фінансове управління, головні розпорядники коштів бюджету Коломийської міської ТГ

Впродовж

2021 року

6.

При розподілі залишків коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, які склалися станом на 01.01.2021 року, у першочерговому порядку враховувати потребу в коштах на виплату заробітної плати педагогічним працівникам до кінця 2021 року.

Фінансове управління, управління освіти

Впродовж

2021 року

7.

Здійснити перевірку забезпеченості бюджетними призначеннями за видатками, які фінансуються за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (в першу чергу, затверджених з порушенням вимог частини 4 статті 77 Бюджетного кодексу України)

Управління освіти

До 01 травня 2021 року

8.

Вжити заходів щодо розширення джерел фінансування закладів культури шляхом стимулювання позабюджетного фінансування культури (налагодження зв’язків між закладами культури та бізнесом (фандрейзинг).

Управління культури

Впродовж

2021 року

9.

Провести роботу з упорядкування мережі закладів освіти, насамперед загальноосвітніх навчальних закладів, з урахуванням можливості збільшення наповнюваності класів, груп.

Управління освіти

До 1 вересня 2021 року

10.

Здійснити заходи щодо оптимізації видатків бюджетних установ відповідно до фінансових ресурсів міського бюджету, а саме упорядкувати структуру штатної чисельності працівників бюджетних установ у межах затверджених асигнувань на оплату праці, не допускати збільшення такої чисельності, крім випадків, пов’язаних з відкриттям (розширенням) установ та збільшенням кількості одержувачів відповідних послуг для задоволення суспільних потреб.

Головні розпорядники коштів бюджету Коломийської міської ТГ

До 01 квітня 2021 року

11.

Здійснювати належний контроль за повнотою надходжень, взяттям бюджетних зобов’язань та витрачанням бюджетних коштів розпорядниками нижчого рівня та одержувачами бюджетних коштів.

Головні розпорядники коштів бюджету Коломийської міської ТГ

Впродовж

2021 року




Заступник начальника фінансового управління-

начальник бюджетного відділу                                                                      Ольга ЦИГАНЧУК



2011-2024 © Всі права застережено.