НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку..."  № 73 від 23.03.2021р. 
Документ №73 від 23.03.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року
Рішення виконавчого комітету  №254 від 23.09.2021р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.03.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.03.2021р.  № 73
 

Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року



На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», з метою підготовки та організації літньої оздоровчої кампанії 2021 року заплановано охопити послугами відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей учасників бойових дій; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та інших категорій.

Організацію оздоровчої кампанії 2021 року покладено на: департамент соціальної політики міської ради, управління освіти міської ради, службу у справах дітей міської ради, комунальне некомерційне підприємство Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Оздоровчі послуги дітям пільгових категорій також надаватимуться в позаміських дитячих закладах оздоровлення згідно розподілу путівок департаментом соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації. Для дітей, які проживають на території Коломийської міської територіальної громади працюватимуть 16 закладів відпочинку з денним перебуванням (пришкільні табори).

В травні поточного року Координаційною радою з питань літньої оздоровчої кампанії влітку 2021 року буде проведено перевірку готовності закладів відпочинку до початку оздоровчої кампанії.

Враховуючи вищенаведене та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1.        Інформацію про організацію в Коломийській міській територіальній громаді відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року взяти до відома.

2.        Затвердити склад Координаційної ради з питань літнього оздоровлення дітей у 2021 році (додається).

3.        Фінансовому управлінню міської ради (Ганна Бакай) забезпечити своєчасне фінансування видатків на оздоровлення та відпочинок дітей, передбачених у міському бюджеті.

4.        Координаційній раді з питань літнього оздоровлення дітей у 2021 році для забезпечення в Коломийській міській територіальній громаді організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року:

4.1        Забезпечити неухильне дотримання вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», зокрема, строку тривалості зміни, забезпечення збереження та належного функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також здійснення контролю за їх діяльністю.

4.2        Охопити оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей учасників бойових дій, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, та дітей інших пільгових категорій.

4.3        Забезпечити початок роботи оздоровчих закладів не пізніше 01 червня 2021 року.

4.4        Забезпечити дотримання правопорядку, правил техніки безпеки, пожежної безпеки в пришкільних таборах відпочинку під час оздоровлення дітей.

4.5        Здійснювати посилений контроль за зайнятістю підлітків, які взяті на облік службою у справах дітей та виховуються у неблагополучних сім’ях.

5.        Департаменту соціальної політики міської ради (Людмила Яремчук):

5.1        Забезпечити координацію проведення оздоровчої кампанії 2021 року.

5.2        Організувати підбір та направлення дітей пільгових категорій на відпочинок та оздоровлення.

5.3        Забезпечити разом з відділом інформаційної політики міської ради (Михайло Качанський) висвітлення в засобах масової інформації проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей, позитивного досвіду впровадження нових форм і методів роботи пришкільних таборів.

6.        Управлінню освіти міської ради (Любомир Бордун):

6.1        Забезпечити на належному рівні організацію та функціонування пришкільних таборів (дитячих закладів з денним перебуванням) на базі закладів загальної середньої освіти.

6.2        Здійснювати контроль за розробкою та виконанням примірного плану виховної роботи, занять з творчого, духовного та фізичного розвитку під час роботи дитячих пришкільних таборів.

7.        Коломийському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області (Андрій Тимків):

7.1        Забезпечити супровід автобусів під час перевезення дітей до оздоровчих закладів та у зворотному напрямі.

7.2        Закріпити працівників поліції за дитячими оздоровчими закладами для забезпечення охорони порядку в зонах розташування об'єктів відпочинку дітей.

7.3        Спільно зі службою у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк) організувати роботу з профілактики правопорушень та злочинності серед неповнолітніх у літній період.

8.        Службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк) організувати роботу з підлітками за місцем проживання, в першу чергу з тими, які не охоплені організованими формами відпочинку.

9.        Коломийському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (Михайло Микитюк) забезпечити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів у дитячих оздоровчих закладах.

10.        Коломийській міськрайонній філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» (Іван Ковальчук) організувати безоплатне обстеження дітей, які направляються на оздоровлення та відпочинок, студентів-вихователів, обслуговуючого персоналу пришкільних оздоровчих закладів.

11.        Комунальному некомерційному підприємству міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія Буртик):

11.1        Закріпити медичних працівників за пришкільними таборами відпочинку на період їхньої роботи.

11.2        Забезпечити супровід дітей медичними працівниками в автобусах під час перевезення їх до оздоровчих закладів.

12.        Коломийській міськрайонній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості (Мирослав Мацьків) вивчити можливості та брати участь в організації сезонних робіт для учнівської та студентської молоді у вільний від навчання час на підприємствах міста з оплатою праці за рахунок підприємств влітку 2021 року.

13.        Управлінню культури міської ради (Уляна Мандрусяк) впродовж літніх шкільних канікул забезпечити організацію безкоштовних театралізованих вистав та відвідувань музеїв, виставок для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей учасників бойових дій, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, які відпочивають в пришкільних таборах відпочинку.

14.        Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – департамент соціальної політики міської ради (Людмила Яремчук).

15.        Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега Токарчука.




Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                               рішення виконавчого комітету

                                                               міської ради

                                                               від 23.03.2021 р.  № 73


Склад Координаційної ради

з питань літнього оздоровлення дітей влітку 2021 року



Токарчук

Олег Володимирович

-

Перший заступник міського голови,                   голова координаційної ради;

Мельничук

Володимир Богданович

-

заступник міського голови,                               заступник голови координаційної ради;

Тимошек

Марія Романівна

-

начальник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин міської ради, секретар координаційної ради.




Члени Координаційної ради:

Андрусяк

Микола Михайлович

-

заступник міського голови;

Бордун

Любомир Бориславович

-

начальник управління освіти міської ради;

Буртик

Марія Володимирівна

-

директор комунального некомерційного підприємства міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”;

Гінчицька

Тетяна Ярославівна

-

головний спеціаліст, економіст бюджетного відділу фінансового управління міської ради;

Івахнюк

Ігор Васильович

-

начальник служби у справах дітей міської ради;

Ковальчук

Іван Михайлович

-

начальник Коломийської міськрайонної філії державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” (за згодою);

Мандрусяк

Уляна Іванівна

-

начальник управління культури міської ради, депутат міської ради;

Мацьків

Мирослав Дмитрович

-

директор Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості (за згодою);

Микитюк

Михайло Михайлович

-

начальник Коломийського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (за згодою);

Михайлова

Людмила Миколаївна

-

Директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новак

Марія Петрівна


старший інспектор ювінальної превенції Коломийського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області, капітан поліції (за згодою);

Спіров

Андрій Геннадійович

-

Представник Громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Івано-Франківській області», голова Координаційної ради Центру допомоги учасникам антитерористичної операції міської ради (за згодою);

Хоміцький

Павло Миколайович


головний інспектор Коломийського МРВ УДСНС в області, підполковник служби цивільного захисту (за згодою);

Яремчук

Людмила Вікторівна

-

директор департаменту соціальної політики міської ради.



Заступник директора  департаменту                                   Надія СТЕФ’ЮК



2011-2024 © Всі права застережено.