НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 16 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента..."  № 409-10/2021-10 від 25.02.2021р. 
Документ №409-10/2021 від 25.02.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.03.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(10  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 25.02.2021р.  № 409-10/2021-10
 

Про   звернення   Коломийської    міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля



Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


в и р і ш и л а:

1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Прем’єр - міністра України Дениса Шмигаля щодо якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм».

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову та Прем’єр - міністру України Денису Шмигалю та оприлюднити на офіційному веб сайті міської ради.



Міський голова                                                                                         Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




Президенту України

Володимиру Зеленському


Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


Прем’єр-міністру України

Денису Шмигалю



ЗВЕРНЕННЯ

щодо якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм»


       Сім років тому, 20 лютого 2014 року, розпочалася російсько-українська війна. Російська Федерація, порушуючи норми та принципи міжнародного права, двосторонні та багатосторонні угоди, анексувала Автономну Республіку Крим і Севастополь, окупувала окремі райони Донецької та Луганської областей. Збройна агресія призвела до численних людських жертв як серед військовослужбовців та правоохоронців, так і серед цивільного населення, окупації Автономної Республіки Крим і частини Донецької та Луганської областей, значних економічних втрат для нашої країни. Збройна агресія – лише один із інструментів війни РФ проти України. Агресія ведеться одразу в кількох вимірах: воєнному, політичному, економічному, соціальному, гуманітарному, інформаційному. Елементами гібридної війни давно є пропаганда, що базується на брехні, маніпуляціях та підміні понять, заперечення самого факту війни та участі РФ у ній; звинувачення України у власних злочинах, спотворення української історії; торговельно-економічний тиск та енергетична блокада; терор і залякування громадян України; кібератаки та спроби дестабілізувати критичну інфраструктуру.  Така ситуація стала можливою, зокрема, і через підтримку дій ворога громадянами України, і не тільки тими, що живуть на окупованій території. Не чинити будь-якої протидії, не зменшувати їхнього впливу на державу — це справжня зрада України, її майбутнього, майбутнього наших нащадків.

       Деякі громадяни України та юридичні особи сприяли чи продовжують сприяти РФ у здійсненні агресивних дій, розгортанні збройного конфлікту проти України, включаючи підтримку збройних формувань та окупаційних адміністрацій держави-агресора та інші дії, які кваліфікуються як колабораціонізм. Колабораціонізм як явище підриває національну безпеку України та становить безпосередню загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності, конституційному ладу та іншим національним інтересам України. Особи, причетні до колабораціонізму, продовжують займати або претендувати на високі посади в державі, впливати на формування державної політики чи інформаційного простору України, що є неприпустимим в умовах продовження збройної агресії та ведення бойових дій. На даний момент українська влада не використала всіх можливостей, які було закладено в нормах національного конституційного та міжнародного права для організації відсічі агресії. З 18 березня 2014 року по сьогодні відбуваються спроби закріпити на законодавчому рівні це ганебне явище. На сьогодні довкола теми покарання осіб за співпрацю з ворогом утворився правовий вакуум, яким неможливо заповнити змінами до кримінального кодексу, адже його норми не мають зворотної дії.

       Враховуючи вищевикладене, виходячи з інтересів жителів Коломийської територіальної громади Івано-Франківської області та України в цілому, ми, депутати Коломийської міської ради, вимагаємо вжити заходів щодо якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм». 



Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

                                             Прийнято на 10 сесії міської ради

                                             VIIІ демократичного скликання       

25 лютого 2021 року





2011-2024 © Всі права застережено.