НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 16 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення програми "Сприяння діяльності Коломийсько..."  № 39 від 25.02.2021р. 
Документ №39 від 25.02.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.03.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.02.2021р.  № 39
 

Про схвалення програми "Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки"



Відповідно до Конституції України, Закону України "Про попереднє ув’язнення", Закону України від 23.06.2005 №2713-ІV "Про державно-виконавчу службу України", розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року №655-р "Про утворення державної установи "Центр пробації", підпункту 13.1 пункту 12 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року № 228 утворено Державну установу "Центр пробації",  відповідно до підпункту 2 п.а ч.1 ст. 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконком міської ради

вирішив:

1. Схвалити програму "Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки (далі – Програма), що додається.

2. Керівникам структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ, організацій забезпечити виконання програми.

3. Відділу з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк) забезпечити подання Програми для затвердження міською радою в установленому порядку.

4. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – відділ з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк).

5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Романа Остяка.





Міський  голова                                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



СХВАЛЕНО

рішення виконавчого комітету міської ради

від 25.02.2021 р. № 39



Програма

"Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного

відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки"





Замовник програми:

Відділ з питань

цивільного захисту міської ради



Олександр КРОТЮК



__________


Керівник програми:

Заступник міського голови





Роман ОСТЯК



__________

ПОГОДЖЕНО:

Фінансове управління

міської ради



Ганна БАКАЙ



__________


Відділ економіки міської ради


Тетяна ВАСКУЛ


__________


Юридичний відділ

міської ради



Любов СОНЧАК



__________

Голова постійної комісії з питань

бюджету, інвестицій, соціально-

економічного розвитку та

зовнішньоекономічних відносин




Ігор КОСТЮК




__________





ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

"Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки"


1. Ініціатор розроблення програми (замовник):  відділ з питань цивільного захисту міської ради.

2. Розробник програми: відділ з питань цивільного захисту міської ради.

3. Термін  реалізації  програми:  3 років.

4. Етапи  фінансування  програми: 2021-2023 роки.

5. Очікувані  обсяги фінансування  програми (тис. грн.): 30,00  



Рік

Обсяги фінансування


Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

міський

бюджет

кошти

підприємств, установ, організацій

2021-2023

30,00

30,00


в  т.ч.




2021

2,00

2,00


2022

10,00

10,00


2023

18,00

18,00



6. Очікуваними результатами виконання програми є:

Забезпечення підвищення загального рівня безпеки, зменшення кількості правопорушень, забезпечення безпеки населення  Коломийської територіальної громади шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, покращення умов праці персоналу Коломийського МРВ, що сприятиме запобіганню скоєнню засудженими нових кримінальних правопорушень.

7. Термін проведення звітності: щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним кварталом.


Замовник програми:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                    Олександр КРОТЮК

____________


Відповідальний виконавець:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                    Олександр КРОТЮК

______________


Керівник програми:        

Заступник міського голови                   Роман ОСТЯК


____________


І. Загальні положення

Злочинність залишається одним з головних чинників, який суттєво впливає на проведення соціально-економічних перетворень, і становить реальну загрозу безпеці жителів на території об’єднаної територіальної громади.

У цих умовах особливо важливим є забезпечення повноцінного функціонування органів, робота яких спрямована на зменшення злочинності, і для цього мають бути створенні всі необхідні умови. На жаль, дані органи мають недостатнє фінансування з центрального бюджету, що є одним з факторів зростання злочинності, а ефективність профілактичних заходів є недостатньою.

Одним із таких органів є Коломийський міськрайонний відділ філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській  області Міністерства юстиції України (надалі – Коломийський міськрайонний відділ), що був створений відповідно до Закону України "Про пробацію", основною метою якого є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Працівники Коломийського міськрайонного відділу виконують кримінальні покарання, не пов’язані з позбавленням волі, адміністративні стягнення у виді громадських, виправних та суспільно корисних робіт, здійснюють нагляд за особами звільненими від відбування покарання з випробуванням, складають досудові доповіді (забезпечення суду формалізованою інформацією, що характеризує обвинуваченого, з метою прийняття судом справедливого рішення щодо міри покарання).

З метою реалізації пробаційних програм та інших соціально-виховних заходів, спрямованих на усунення криміногенних чинників в житті засуджених, які сприяють скоєнню ними нових правопорушень, Коломийський міськрайонний відділ має на меті залучати додатково й інші наявні ресурси громади - органи державної влади, а також волонтерів пробації, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності. Окрім цього Коломийський міськрайонний відділ в певній мірі спрямовує і координує діяльність усіх органів, залучених до роботи з особами звільненими з місць відбування покарання, а також із засудженими звільненими від відбування покарання з випробуванням.

Однак, ефективне виконання Коломийським міськрайонним відділом вище зазначених функцій та покладених на нього завдань, у тому числі щодо здійснення контролю за особами, які перебувають на обліку пробації неможливе без належного матеріально-технічного забезпечення, яке на сьогоднішній день є недостатнім.

Створення програми, метою якої є забезпечення підвищення загального рівня безпеки, зменшення кількості правопорушень, забезпечення безпеки населення  Коломийської територіальної громади шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці органу пробації та місцевих органів виконавчої влади у сфері виправлення та проведення на достатньому рівні соціально-виховної роботи серед засуджених, покращення умов праці персоналу Коломийський міськрайонний відділ, що сприятиме запобіганню скоєнню засудженими нових кримінальних правопорушень.

Фінансування заходів програми передбачається здійснювати за рахунок коштів бюджету територіальної громади в межах можливостей його дохідної частини, виходячи з конкретних завдань, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Враховуючи особливості цільової категорії, з якою працює персонал пробації, останній потребує додаткового захисту та мінімізації ризиків особистої безпеки.

Саме тому в основу даної Програми покладено принцип об’єднання зусиль виконавчих органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, правоохоронних органів та громадськості для забезпечення належного стану охорони громадського порядку та профілактики злочинності на території Коломийської ОТГ.


П. Обґрунтування доцільності розроблення програми

Програма  "Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки" розроблена відповідно до вимог Конституції України, Закону України "Про попереднє ув’язнення", Закону України від 23.06.2005 №2713-ІV "Про державно-виконавчу службу України", розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року №655-р "Про утворення державної установи "Центр пробації", підпункту 13.1 пункту 12 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року № 228 утворено Державну установу "Центр пробації",  відповідно  до ст.43 Закону України  "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення та покращення умов праці персоналу Коломийський міськрайонний відділ, що сприятиме запобіганню скоєнню засудженими нових кримінальних правопорушень.


Ш. Завдання програми

Основними завданнями Програми є виконання заходів, спрямованих на:

- активізацію діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування, пробації, та інших установ, що пов’язані з профілактикою правопорушень;

- підвищення координації спільних зусиль профілактики правопорушень між органами місцевого самоврядування, пробації та інших установ, які працюють із засудженими, або звільненими від відбування покарання з випробуванням з метою уникнення дублювання функцій та поліпшення якості процедур, що виконуються при роботі із цією категорією осіб;

- підвищення рівня правової освіти у клієнтів та правового виховання молоді шляхом запровадження сучасних форм і методів профілактики;

- профілактика правопорушень, спрямована на соціальну адаптацію осіб, що звільняються з місць позбавлення волі, у разі необхідності;

- запобігання втягненню у злочинну діяльність нових соціальних груп, особливо неповнолітніх;

- висвітлення в засобах масової інформації діяльності органів місцевого самоврядування, пробації, та інших установ щодо профілактики правопорушень, з метою підвищення поінформованості громадян;

- створення належних умов на базі Коломийський міськрайонний відділ, що надасть змогу покращити роботу в частині проведення соціально-виховної роботи, реабілітації, ресоціалізації осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі, що сприятиме запобіганню скоєнню ними нових кримінальних правопорушень.

Внаслідок профілактичного та соціально-виховного впливу на осіб, які перебувають на обліку в пробації очікується:

- зниження рівня злочинності та кількості повторних злочинів, ослаблення суспільної напруги, викликаної її впливом;

- мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;

- сприяння ресоціалізації осіб, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі;

- досягнення належного рівня фінансового і матеріального забезпечення органу пробації та профілактичної діяльності.


ІV. Шляхи і способи виконання програми

Враховуючи особливості цільової категорії, з якою працює персонал пробації, останній потребує додаткового захисту та мінімізації ризиків особистої безпеки.

Саме тому в основу даної Програми покладено принцип об’єднання зусиль виконавчих органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, правоохоронних органів та громадськості для забезпечення належного стану охорони громадського порядку та профілактики злочинності на території Коломийської територіальної громади.


V. Термін виконання програми

Програма  "Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки" розрахована  на 2021-2023 роки.


VI. Обсяги та джерела фінансування програми

Реалізація  заходів Програми на 2021-2023 роки  здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету. Також джерелом фінансування заходів, передбачених цією Програмою, можуть бути надходження загального та спеціального фондів (в тому числі бюджету розвитку) міського бюджету, кошти Державного бюджету України, інших місцевих бюджетів у вигляді цільових та інших трансфертів (субвенцій, дотацій тощо), іноземних інвестицій, грантів, благодійних внесків та кошти фізичних і юридичних осіб.


VII. Очікувані результати від реалізації програми

Результатом успішного виконання заходів програми  "Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки" очікується:

- активізація діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування, пробації, та інших установ, що пов’язані з профілактикою правопорушень;

- підвищення координації спільних зусиль профілактики правопорушень між органами місцевого самоврядування, пробації та інших установ, які працюють із засудженими, або звільненими від відбування покарання з випробуванням з метою уникнення дублювання функцій та поліпшення якості процедур, що виконуються при роботі із цією категорією осіб;

- підвищення рівня правової освіти у клієнтів та правового виховання молоді шляхом запровадження сучасних форм і методів профілактики;

- профілактика правопорушень, спрямована на соціальну адаптацію осіб, що звільняються з місць позбавлення волі, у разі необхідності;

- запобігання втягненню у злочинну діяльність нових соціальних груп, особливо неповнолітніх;

- висвітлення в засобах масової інформації діяльності органів місцевого самоврядування, пробації, та інших установ щодо профілактики правопорушень, з метою підвищення поінформованості громадян;

- створення належних умов на базі Коломийський міськрайонний відділ, що надасть змогу покращити роботу в частині проведення соціально-виховної роботи, реабілітації, ресоціалізації осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі, що сприятиме запобіганню скоєнню ними нових кримінальних правопорушень.

Внаслідок профілактичного та соціально-виховного впливу на осіб, які перебувають на обліку в пробації очікується:

- зниження рівня злочинності та кількості повторних злочинів, ослаблення суспільної напруги, викликаної її впливом;

- мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;

- сприяння ресоціалізації осіб, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі;

- досягнення належного рівня фінансового і матеріального забезпечення органу пробації та профілактичної діяльності.


Замовник програми:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                                                    Олександр КРОТЮК

                                                                       Додаток до програми "Сприяння діяльності                                                                        Коломийського міськрайонного відділу філії                                                                        Державної установи «Центр пробації» в                                                                                Івано-Франківській області з метою                                                                                покращення профілактики рецидивної                                                                                злочинності та правопорушень на період                                                                        2021-2023 роки"



Перелік заходів фінансування Програми

Назва замовника: відділ з питань цивільного захисту міської ради

Назва програми: Сприяння діяльності Коломийського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки



№ з/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін викона-ння

Орієнтовні обсяги фінансування

(тис. грн.)

Очікувані результати

Роки

Всього

джерела фінансування

державний бюджет

обласний бюджет

міський бюджет

інші джерела

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

Придбання канцелярського приладдя

Відділ  з питань цивільного захисту міської ради

щорічно

2021-

2023

в т.ч.

6,0

-

-

6,0

-

Створення належних умов на базі Коломийського міськрайонного відділу, що надасть змогу покращити роботу щодо проведення соціально-виховної роботи, реабілітації, ресоціалізації осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі

2021

2,0

-

-

2,0

-

2022

2,0

-

-

2,0

-

2023

2,0

-

-

2,0

-

2


Придбання

комп’ютерної техніки

Відділ  з питань цивільного захисту міської ради

щорічно

2021-

2023

в т.ч.

24,0

-

-

24,0

-

2021

-

-

-

-

-

2022

8,0

-

-

8,0

-

2023

16,0

-

-

16,0

-


ВСЬОГО



2021-

2023

в т.ч.

30,0

-

-

30,0

-


2021

2,0

-

-

2,0

-

2022

10,0

-

-

10,0

-

2023

18,0

-

-

18,0

-





Замовник програми:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                                                    Олександр КРОТЮК

____________





Керівник програми:

Заступник міського голови                                        Роман ОСТЯК






____________




2011-2024 © Всі права застережено.