НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Середа, 24 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення "Комплексної цільової соціальної програми..."  № 37 від 25.02.2021р. 
Документ №37 від 25.02.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.03.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.02.2021р.  № 37
 

Про схвалення "Комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки"


З метою виконання Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2015 р. № 101 "Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту",  відповідно  до ст. 36 Закону України  "Про місцеве самоврядування в Україні", виконком міської ради

вирішив:

1. Схвалити "Комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади  на 2021-2025 роки" (далі – Програма), що додається.

2. Керівникам структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ, організацій забезпечити виконання програми.

3. Відділу з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк) забезпечити подання Програми для затвердження міською радою в установленому порядку.

4. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – відділ з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк).

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Романа Остяка.



Міський  голова                                                                      Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


СХВАЛЕНО

рішення виконавчого комітету міської ради

від 25.02.2021 р. № 37


Комплексна цільова соціальної програма розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки


Замовник програми:

Відділ з питань

цивільного захисту міської ради



Олександр КРОТЮК



__________


Керівник програми:

Заступник міського голови





Роман ОСТЯК



__________

ПОГОДЖЕНО:

Фінансове управління

міської ради



Ганна БАКАЙ



__________


Відділ економіки міської ради


Тетяна ВАСКУЛ


__________


Юридичний відділ

міської ради



Любов СОНЧАК



__________

Голова постійної комісії з питань

бюджету, інвестицій, соціально-

економічного розвитку та

зовнішньоекономічних відносин




Ігор КОСТЮК




__________


Паспорт програми

омплексна цільова соціальної програма розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки"


1. Ініціатор розроблення Програми (замовник): відділ з питань цивільного захисту міської ради.

2. Розробник Програми: відділ з питань цивільного захисту міської ради.

3. Термін реалізації Програми: 5 років.

4. Етапи фінансування  Програми: 2021-2025 роки.

5. Очікувані  обсяги фінансування  Програми (тис. грн.): 500,00


Рік

Обсяги фінансування


Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

міський

бюджет

кошти підприємств, установ, організацій

2021-2025

500,00

500,00


в  т.ч.




2021

100,00

100,00


2022

100,00

100,00


2023

100,00

100,00


2024

100,00

100,00


2025

100,00

100,00



6. Очікуваними результатами виконання програми є:

- забезпеченню в місті належного рівня цивільного захисту населення та захисту територій від загроз надзвичайних ситуацій  техногенного та природного характеру в мирний та особливий періоди;

- забезпеченню створення та накопичення матеріально-технічного резерву для ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, проведення невідкладних відновних робіт;

7. Термін проведення звітності: щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним кварталом.


Замовник програми:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                        Олександр КРОТЮК

____________


Відповідальний виконавець:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                        Олександр КРОТЮК

______________


Керівник програми:        

Заступник міського голови                        Роман ОСТЯК



____________


І. Загальні положення

Наявність у місті 26 потенційно небезпечних об’єктів, розгалуженої системи потічків, кліматичні зміни, значно знижують загальний рівень безпеки у техногенній та природній сферах.

Погіршення стану основних виробничих фондів підприємств, а також наявність на території міста потенційно небезпечних об’єктів, підвищують рівень загрози виникнення техногенних аварій, а засоби індивідуального захисту органів дихання для непрацюючого населення в місті відсутні.

Зношеність основних фондів промислових підприємств спонукає до створення страхового фонду документації для можливого відтворення обладнання.

Оперативне та своєчасне забезпечення міського голови, його заступників, керівників міських служб цивільного захисту, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій інформацією про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій для оперативного керівництва рятувальними та відновлювальними роботами та підготовка попередніх матеріалів про наслідки надзвичайних ситуацій для надання їх в Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації для подальшого надання Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державній службі з надзвичайних ситуацій щодо виділення з державного та міського бюджетів коштів на ліквідацію наслідків надзвичайних  ситуацій природного та техногенного характеру.

Для надання матеріальної допомоги постраждалому населенню в районах виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення проведення аварійно-відновлювальних робіт виникає потреба щодо створення, накопичення, збереження та щорічного оновлення міського матеріально-технічного резерву.

Враховуючи особливу важливість завдань цивільного захисту, пов’язаних із захистом життя людей при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, та на виконання вимог Кодексу цивільного захисту України щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру та інших нормативних актів розроблено Комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки.


П. Обґрунтування доцільності розроблення програми

Міська програма омплексна цільова соціальної програма розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки" розроблена відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

Правовою підставою розроблення програми є Кодекс цивільного захисту України та постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2015 р. № 101 "Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту".


Ш. Завдання програми

Основними завданнями Програми є:

- посилення заходів безпеки та захисту життя і здоров’я громадян міста;

- забезпечення стабільного функціонування важливих для нормальної життєдіяльності об’єктів міста шляхом впровадження додаткових заходів захисту, нагляду та контролю ситуацій;

- комплексна взаємодія, координація спільних дій та зусиль влади і правоохоронних органів, спрямованих на забезпечення оперативного, ефективного, злагодженого реагування на надзвичайні події, запобігання та подолання небезпечних ситуацій, збереження спокою та нормальної життєдіяльності міста;

- здійснення моніторингу стану об’єктів благоустрою (дотримання правил благоустрою тощо).

- забезпечення розвитку цивільного захисту міста та фінансування заходів щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, підвищення рівня безпеки населення при загрозі та виникненні  надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; накопичення, збереження та щорічне оновлення міського матеріально-технічного резерву, засобів індивідуального захисту органів дихання, створення страхового фонду документації.


ІV. Шляхи і способи виконання програми

Коломийська міська рада та правоохоронні органи міста посилено працюють над попередженням та протидією можливим загрозам життю та здоров’ю громадян, намагаються забезпечити оперативне реагування на надзвичайні ситуації. Виконання даної Програми дасть змогу посилити безпеку громадян, захистити  важливі об’єкти міста та комунального майна, підтримати  нормальну життєдіяльності міста, комплексна взаємодія, координація спільних дій та зусиль влади і правоохоронних органів, спрямована на забезпечення оперативного, ефективного, злагодженого реагування на надзвичайні події, запобігання та подолання небезпечних ситуацій, збереження спокою та нормальної життєдіяльності міста.


V. Термін виконання програми

Міська програма "Комплексна цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки" розрахована  на 2021-2025 роки.


VI. Обсяги та джерела фінансування програми

Реалізація заходів Програми на 2021-2025 роки здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету. Також джерелом фінансування заходів, передбачених цією Програмою, можуть бути надходження загального та спеціального фондів (в тому числі бюджету розвитку) міського бюджету, кошти Державного бюджету України, інших місцевих бюджетів у вигляді цільових та інших трансфертів (субвенцій, дотацій тощо), іноземних інвестицій, грантів, благодійних внесків та кошти фізичних і юридичних осіб.


VII. Очікувані результати від реалізації програми

Результатом успішного виконання заходів Програми "Комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки" буде:

- підвищення рівня готовності органів управління цивільного захисту щодо виконання вимог державної політики у сфері захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру;

- зменшення економічних та матеріальних втрат від можливих надзвичайних ситуацій;

-  підвищення ефективності управління процесами цивільного захисту;

- підвищення рівня захисту населення від надзвичайних ситуацій;

- підвищення технічної готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань, що можуть виникнути під час надзвичайних ситуацій;

- забезпечення створення матеріально-технічного резерву.

В процесі виконання заходів програми передбачається досягти соціальних наслідків – підвищення безпеки життєдіяльності населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

Економічна ефективність програмних заходів буде оцінюватися шляхом порівняння розміру збитків, які передбачається запобігти у результаті здійснення заходів, з розміром витрат на ці заходи та розміри збитків, які не вдалося запобігти у минулі роки, а також кількістю врятованих життів та матеріальних цінностей в процесі виникнення надзвичайних ситуацій.

Актуальність розроблення і прийняття Комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки зумовлена необхідністю підвищення рівня координації дій органів управління цивільного захисту та забезпечення матеріально-технічними ресурсами для ефективного та якісного розв’язання проблем у сфері цивільного захисту відповідно до вимог законодавчих та нормативних актів.



Замовник програми:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                                                                                      Олександр КРОТЮК

                                               Додаток

                                               до програми

                                               омплексна цільова соціальної програма

                                               розвитку цивільного захисту 

                                               Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки"


Перелік заходів фінансування Програми

Назва замовника: відділ з питань цивільного захисту міської ради

Назва програми: Комплексна цільова соціальної програма розвитку цивільного захисту  Коломийської

територіальної громади на 2021-2025 роки


№ з/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін викона-ння

Орієнтовні обсяги фінансування

(тис. грн.)

Очікувані результати

Роки

Всього

джерела фінансування

державний бюджет

обласний бюджет

міський бюджет

інші джерела

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

Накопичення міського матеріального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій згідно номенклатури

Відділ  з питань цивільного захисту міської ради

щорічно

2021-

2025 в т.ч.

500,0

-

-

500,0

-

Сприятиме здійсненню невідкладних аварійно-рятувальних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій

2021

100,0

-

-

100,0

-

2022

100,0

-

-

100,0

-

2023

100,0

-

-

100,0

-

2024

100,0



100,0


2025

100,0



100,0



ВСЬОГО



2021-

2025 в т.ч.

500,0

-

-

500,0

-


2021

100,0

-

-

100,0

-

2022

100,0

-

-

100,0

-

2023

100,0

-

-

100,0

-

2024

100,0



100,0


2025

100,0



100,0



Замовник програми:

Відділ з питань цивільного

захисту міської ради                                                    Олександр КРОТЮК

____________



Керівник програми:

Заступник міського голови                                         Роман ОСТЯК



____________




2011-2024 © Всі права застережено.