НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про негайне відібрання від матері малолітніх дітей..."  № 34 від 25.02.2021р. 
Документ №34 від 25.02.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.03.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.02.2021р.  № 34
 

Про негайне відібрання від матері малолітніх дітей


       

       

Начальник служби у справах дітей міської ради подав службову записку від 08.02.2021 р. №23/12-28/01 про те, що у селі Шепарівці по вул. ____ проживає сім’я ____, 1976 року народження. Мама не займається вихованням та утриманням двох малолітніх дітей ____, 28.10.2011 року народження, та ____, 28.10.2011 року народження, зловживає алкоголем та допустила антисанітарію в будинку. Вище викладене підтверджується актом обстеження умов проживання сім’ї від 02.02.2021 року.

       Комісія з працівників служби у справах дітей міської ради неодноразово проводила обстеження умов проживання даної сім’ї і встановлювала вкрай незадовільні побутові умови. В будинку антисанітарія, брудно, багато речей розкидано на підлозі, немає належного місця для сну дітей, для харчування,  також відсутнє місце для розвитку дітей, навчання, проведення дозвілля. Для приготування їжі громадянка використовує саморобну електроплитку з оголеними дротами та без захисної поверхні, що прямо загрожує життю та здоров’ю дітей.

       Встановлено, що діти перебувають на інклюзивній формі навчання у Шепарівцівській гімназії. Враховуючи стан здоров’я дітей, їм має бути забезпечена особлива увага, харчування та догляд.

       Батька у дітей немає.

       Начальник служби у справах дітей міської ради уже один раз подавав службову записку від 31.10.2019 р. № 161/12-26/01 про те, що 18 жовтня 2019 року працівники служби у справах дітей міської ради провели обстеження умов проживання сім’ї ____ і встановили, що мама дітей розпивала алкогольні напої з двома чоловіками. Також, встановлено, що бабуся дітей ____, 01.10.1952 року народження, коли проживала з сім’єю, то також розпивала алкогольні напої з невідомою громадянкою в кімнаті. Малолітні діти в цей час бігали по подвір’ї в нижній білизні без належного нагляду та уваги. Бабуся померла 19.12.2020 року.

Тоді громадянці ____ було надано шанс на виправлення поведінки та зміни ставлення до виконання батьківських обов’язків.

         Вважаємо, що є порушення прав дітей на належне виховання, харчування, лікування та розвиток, а також існує загроза життю і здоров’ю дітей.

       З метою захисту прав дітей та вилучення їх з середовища, яке загрожує життю та здоров’ю, розглянувши рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, керуючись, пунктом 8 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, статтею 170 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:

       

1. Негайно відібрати двох малолітніх дітей ____, 28.10.2011 року народження, та ___, 28.10.2011 року народження, від матері ___, 1976 року народження.

2. Утворити комісію для відібрання дітей з представників:

- ювенальної превенції Коломийського відділу поліції;

- служби у справах дітей Коломийської міської ради»

- КНП КМР «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

       3. Влаштувати в сім'ю патронатного вихователя ___, яка зареєстрована та фактично проживає за адресою: місто Коломия, вулиця ____  двох малолітніх дітей ___, 28.10.2011 року народження, та ____, 28.10.2011 року народження.

4. Службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк):

4.1. Підготувати проект договору про патронат над дітьми, що укладається між органом опіки та піклування (виконавчим комітетом Коломийської міської ради) та патронатним вихователем.

4.2. Здійснювати контроль за виконанням договору про патронат над дітьми, умовами утримання та виховання дітей, забезпеченням їх прав та інтересів у сім'ї патронатного вихователя.

5. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія Буртик) здійснити заходи з забезпечення надання дітям у разі потреби стаціонарної та амбулаторної медичної допомоги.

6. Департаменту соціальної політики міської ради (Людмила Яремчук) здійснювати у встановленому законодавством порядку нарахування та виплату соціальної допомоги на утримання дітей та грошового забезпечення патронатного вихователя.

7. Патронатному вихователю ____належним чином виконувати умови договору.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега Токарчука.






Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.