НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Порядку використання коштів, передбаче..."  № 255-7/2021-7 від 28.01.2021р. 
Документ №255-7/2021 від 28.01.2021р. Внесено зміни в інший нормативний акт
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в міському бюджеті для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання
Рішення міської ради  №2346-29/2018 від 25.01.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.02.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(7  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 28.01.2021р.  № 255-7/2021-7
 

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в міському бюджеті на реалізацію Програми «Посилення соціального захисту населення на 2019-2021 роки» для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання

Відповідно до п.22, ч. І ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 року №1417  «Деякі питання діяльності територіальних центрів  соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»рішення Коломийської міської ради від 22.11.2018 року № 3190-39/2018 «Про затвердження Програми «Посилення соціального захисту населення на 2019-2021 роки» зі змінами, з метою цільового спрямування та ефективного використання коштів міського бюджету», міська рада


вирішила:

       1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених в міському бюджеті на реалізацію Програми «Посилення соціального захисту населення на 2019-2021 роки» для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання (додається).

2. Рішення міської ради від 25.01.2018 року № 2346-29/2018 р. «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в міському бюджеті для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання» вважати таким, що втратило чинність.

3. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Миколу Андрусяка.

4. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньо-економічних відносин (Ігор Костюк) та постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку (Ростислав Петруняк).



Міський голова                                                                                          Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


         ЗАТВЕРДЖЕНО 

рішення міської ради

від 28.01.2021 р. №255-7/2021


ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених в міському бюджеті на реалізацію Програми «Посилення соціального захисту населення на 2019-2021 роки» для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання


І.Загальні положення


  1. Порядок використання коштів, передбачених в міському бюджеті на реалізацію Програми «Посилення соціального захисту населення на 2019-2021 роки» для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання (далі - Порядок) визначає механізм:

- виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання та дітям з інвалідністю, які перенесли дороговартісне лікування або оперативне втручання (далі - грошова допомога);

- виплати жителям міста та сіл, які приєдналися до міста одноразової грошової допомоги для придбання засобів гігієни (памперси) для осіб з інвалідністю на візках, лежачих хворих (далі - грошова допомога).

2.Грошова допомога надається громадянам, які зареєстровані та фактично проживають на території міста, сіл, які приєдналися до міста в межах асигнувань, передбачених в міському бюджеті на виконання цільової Програми, затвердженої рішенням Коломийської міської ради.

3. Розпорядником коштів, що надаються згідно з цим Порядком, є департамент соціальної політики Коломийської міської ради.


II. Умови надання грошової допомоги

Для отримання грошової допомоги жителі міста та сіл, які приєдналися до міста заяви подають особисто.

Для отримання грошової допомоги особами, які визнані недієздатними, або з обмеженими фізичними можливостями заява подається особою, яка здійснює догляд чи опіку за нею, разом з підтверджуючим документом.

На підставі поданої заяви питання щодо виплати грошової допомоги розглядається комісією з питань розгляду звернень громадян щодо надання грошової допомоги, яка утворюється рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради (далі - Комісія).

       Під час прийняття рішень враховуються:

- перенесення операції;

- тривале захворювання, у зв'язку з чим громадяни перебували на стаціонарному лікуванні у закладі охорони здоров'я і мають офіційне підтвердження пов'язаних з цими обставинами грошових витрат.

Грошова допомога надається за умови, що середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує розмір мінімальної заробітної плати в Україні, на момент подання заяви.

Середньомісячний сукупний дохід сім'ї визначається згідно з Методикою обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги, затвердженою спільним наказом Мінсоцполітики, Мінекономіки, Мінфіну, Держкомстату, Держсім'ямолоддю від 15.11.2001р. № 486/202/524/455/3370.

Збір інформації та обробка персональних даних здійснюються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

2. До заяви щодо виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання та дітям з інвалідністю, які перенесли дороговартісне лікування або оперативне втручання додаються:

- копія паспорта (іншого документа, що посвідчує особу громадянина України) заявника;

- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;

- довідки про склад сім’ї;

- довідки про доходи усіх членів сім’ї;

- медичний висновок про дитину з інвалідністю віком до 18 років;

- акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї заявника;

- медична довідка (виписка із стаціонару), інші документи, що свідчать про стан здоров’я з рекомендаціями щодо лікування, дата видачі яких повинна бути не пізніше шести місяців до дати надходження заяви, у випадку важких та хронічних захворювань термін видачі медичної довідки (виписки із стаціонару), інших документів, що свідчать про стан здоров’я з рекомендаціями щодо лікування, може перевищувати вказаний термін;

- підтвердження пов'язаних з цими обставинами грошових витрат;

- банківські (поштові) реквізити одержувача допомоги.

Грошова допомога дітям з інвалідністю, які перенесли дороговартісне лікування або оперативне втручання надається незалежно від доходу сім’ї.

3. До заяви щодо виплати одноразової грошової допомоги для придбання засобів гігієни (памперси) для осіб з інвалідністю на візках, лежачих хворих додаються:

- копія паспорта (іншого документа, що посвідчує особу громадянина України) заявника;

- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;

- акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї заявника;

- документи, що підтверджують необхідність придбання засобів гігієни (памперси);

- банківські (поштові) реквізити одержувача допомоги.

Грошова допомога надається незалежно від доходу сім’ї.

4. Виплата грошової допомоги здійснюється на особистий рахунок заявника, відкритий в установі банку, а в разі його відсутності - поштовим переказом за місцем реєстрації заявника:

- громадянам, які опинилися в скрутному житловому та матеріально-побутовому становищі внаслідок важкого захворювання, оперативного втручання - не частіше одного разу на бюджетний період в сумі до 10 розмірів прожиткового мінімуму встановленого Законом для осіб, які втратили працездатність, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України» на відповідний рік;

- грошової допомоги для придбання засобів гігієни (памперси) для осіб з інвалідністю на візках, лежачих хворих - щорічно один раз на календарний рік, у розмірі 3,0 тис. грн.


III. Порядок виплати грошової допомоги

1. Рішення щодо виплати грошової допомоги та її розмір (або відмови у наданні) приймаються Комісією з урахуванням прожиткового мінімуму, встановленого чинним законодавством.

Склад Комісії та положення про неї затверджуються рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради. Прийняті рішення Комісія передає департаменту соціальної політики Коломийської міської ради для здійснення виплат.

  1. Грошова допомога не виплачується заявникам, які перебувають на повному державному утриманні.

IV. Фінансування видатків на виплату грошової допомоги

1. Фінансування видатків на виплату грошової допомоги жителям міста та сіл, які приєдналися до міста здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на виконання Програми на відповідний рік.

2. Фінансове управління Коломийської міської ради відповідно до протоколу рішення Комісії та поданої заявки на фінансування видатків та зареєстрованих фінансових зобов’язань у межах помісячного розпису асигнувань загального фонду міського бюджету на відповідний рік фінансує департамент соціальної політики Коломийської міської ради для виплати грошової допомоги для подальшого перерахування на особистий банківський рахунок одержувачів допомоги або через поштове відділення зв’язку.

3. Складання та подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.



Директор департаменту                                                                                 Людмила ЯРЕМЧУК





2011-2024 © Всі права застережено.