НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 18 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 213-7/2021-7 від 28.01.2021р. 
Документ №213-7/2021 від 28.01.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.02.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(7  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 28.01.2021р.  № 213-7/2021-7
 

Про   звернення   Коломийської   

міської ради до Президента України

Володимира Зеленського, Голови

Верховної Ради України Дмитра

Разумкова, Прем’єр-міністра України

Дениса Шмигаля


Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


в и р і ш и л а:

1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Прем’єр - міністра України Дениса Шмигаля щодо повторного присвоєння звання Героя України провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері та головному командиру УПА Роману Шухевичу.

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову та Прем’єр - міністру України Денису Шмигалю та оприлюднити на офіційному веб сайті міської ради.



Міський голова                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




Президенту України Володимиру Зеленському


Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


Прем’єр - міністру України

Денису Шмигалю



Звернення

щодо повторного присвоєння звання Героя України провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері та головному командиру УПА Роману Шухевичу


Ми, депутати Коломийської міської ради VIII демократичного скликання, звертаємося до Вас з вимогою повторно присвоїти звання Героя України провіднику Організації Українських Націоналістів Степану Бандері та головному командиру УПА Роману Шухевичу. Ці постаті займають особливу роль у боротьбі за Незалежність і становлення України. Вони були є і будуть прапором та символом боротьби за незалежність України.

Усіх борців за незалежність останні кілька десятків років називають "бандерівцями”. Бо саме ідеї Бандери та Шухевича надихали бійців Української повстанської армії, українських дисидентів, учасників національно-визвольного руху 1980-х. Бійців української армії та добровольців теперішньої війни з російським агресором.

Сьогодні імен народних Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича бояться ті, хто хоче бачити Україну «радянською», де нема історії та національної самоповаги, а є лише слухняні раби. Проти такого майбутнього для українців боролися Степан Бандера, Роман Шухевич та їх послідовники.

Тому настав час ще раз на державному рівні визнати Степана Бандеру та Романа Шухевича  Героями України.

Бо через юридичні колізії за часів президентства зрадника України Віктора Януковича підконтрольні йому суди позбавили Степана Бандеру та Романа Шухевича звання Героя України.?

Зокрема йдеться про постанову Донецького окружного адміністративного суду від 02.04.2010 року у справі № 2а-1219/10/0570 у якій визнано незаконним та скасовано Указ Президента України № 46/2010 від 20 січня 2010 року «Про присвоєння С. Бандері звання Героя України», а також про постанову цього ж суду від 21.04.2010 року про визнання незаконним та скасування Указу Президента України від 12 жовтня 2007 року № 965/2007 «Про присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу».

Ці ганебні і незаконні рішення Донецького суду досі є чинними.

Бо відповідно до статті 16 Закону України «Про державні нагороди України» позбавлення державних нагород може бути проведено лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом.

По-перше, Степан Бандера та Роман Шухевич не був засуджений жодним судом, ні українським, ні іноземним, ні міжнародним.

По-друге, присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героя України не було оскаржене по-суті. Були лише скасований Укази Президента Віктора Ющенка про нагородження, як акт індивідуальної дії.

Тобто, оскаржено не сам факт присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героя України, а лише указ Президента.

За таких обставин може розглядатись варіант повторного внесення на розгляд Президенту України питання про присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Герой України.

Керуючись розділом II Статуту звання Герой України, затвердженого Указом Президента України від 2 грудня 2002 року № 7774, відповідно до якого органи місцевого самоврядування можуть порушувати клопотання про присвоєння звання Героя України.


ВИМАГАЄМО


1. Закликати Президента України присвоїти провіднику ОУН Степану Бандері та головному командиру УПА Роману Шухевичу звання Героя України за особливі заслуги перед Українським народом.

2. Закликати Івано-Франківську обласну державну адміністрацію, відповідно до пункту 8 Статуту звання Герой України, внести подання Президентові України про присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Герой України.

Героїзм Степана Бандери та Романа Шухевича має бути визнаний на найвищому державному рівні. Цьому історичному факту не мають заважити жодні юридичні колізії.



Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

                                             Прийнято на 7 сесії міської ради

                                             VIIІ демократичного скликання       

   28 січня 2021 року




2011-2024 © Всі права застережено.