НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про влаштування малолітних дітей на виховання та спільн..."  № 16 від 26.01.2021р. 
Документ №16 від 26.01.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.01.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.01.2021р.  № 16
 

Про влаштування малолітніх дітей на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу


       Відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, та наказу Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», з метою поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення більш повного захисту їхніх прав та інтересів, на підставі заяви батьків-вихователів ДБСТ ____, враховуючи висновок органу опіки та піклування Городенківської районної державної адміністрації та рішення комісії з питань захисту прав дитини Городенківської районної державної адміністрації, комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Коломийської міської ради, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Влаштувати з 01.02.2021 року на виховання і спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу ___, які проживають за адресою: вулиця ____в місті Коломиї, Івано-Франківської області дітей, позбавлених батьківського піклування ____, 12.11.2010 року народження та ____, 18.03.2015 року народження.

       2. На батьків-вихователів ____ відповідно до пункту 19 постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, покладається персональна відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток малолітніх ____, 12.11.2010 року народження та ____, 18.03.2015 року народження.

       3. Службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк):

       3.1. Підготувати проект договору про влаштування малолітніх ___ на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу ____

       3.2. Здійснювати контроль за виконанням договору, а також за умовами проживання та виховання дитини.

       3.3.Попередити батьків-вихователів ДБСТ _____ щодо дотримання ними пріоритетного права дітей, які виховуються в їх сім’ї на усиновлення.

       3.4. Щороку готувати звіт про стан виховання, утримання і розвитку дітей у дитячому будинку сімейного типу.

4.Єдиному центру надання реабілітаційних та соціальних послуг м. Коломиї (Ірина Трачук):

4.1 Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

4.2 Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

5. Департаменту соціальної політики міської ради (Людмила Яремчук)

5.1. Призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дітей, грошове забезпечення вихователю у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

5.2. З абезпечувати дітей щорічним пільговим оздоровленням.

6. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія Буртик):

6.1 Закріпити сімейного лікаря-педіатра за дитиною.

6.2 Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

6.3 Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дитини, дотримання вихователями рекомендацій лікаря.

7. Управлінню освіти міської ради (Любомир Бордун):

7.1 Забезпечити права дітей на здобуття загальної середньої освіти, а у разі потреби забезпечити індивідуальне навчання.

7.2 Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про рівень розвитку знань дітей, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичність відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь вихователів у вихованні дітей.

8. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (Андрій Тимків) подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини та вихователів.

9. Вихователям ____ забезпечити дітей місцем для проживання до досягнення ними повноліття.

10. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця — службу у справах дітей міської ради.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега Токарчука.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.