НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про надання малаолітній дитині статусу дитини, позбавле..."  № 15 від 26.01.2021р. 
Документ №15 від 26.01.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.01.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.01.2021р.  № 15
 

Про надання малолітній дитині статусу дитини, позбавленої батьківського піклування та влаштування на виховання і спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу


       Відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових  умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, та наказу Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», з метою поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення більш повного захисту їхніх прав та інтересів, на підставі заяви батьків-вихователів ДБСТ ____, враховуючи висновок служби у справах дітей Коломийської міської ради та рішення комісії з питань захисту прав дитини, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Надати малолітній ____, 24.06.2014 року народження статус дитини, позбавленої батьківського піклування у зв‘язку з тим, що малолітня відібрана від матері ____, 22.03.1982 року народження, без позбавлення її батьківських прав (рішення Коломийського міськрайонного суду від 03.12.2020 року, справа № 346/3431/20, провадження № 2/346/1532/20), а відомості про батька записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження, виданий Коломийським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) від 31.07.2020 року за №00027247859).

____, 24.06.2014 року народження, тимчасово перебуває в Івано-Франківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

       2. Влаштувати з 01.02.2021 року на виховання і спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу ____, які проживають за адресою: вулиця ____ в місті Коломиї, Івано-Франківської області дитину, позбавлену батьківського піклування ____, 24.06.2014 року народження.

       3. На батьків-вихователів ______ відповідно до пункту 19 постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, покладається персональна відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток малолітньої _____, 24.06.2014 року народження.

       4. Службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк):

       4.1. Підготувати проєкт договору про влаштування малолітньої _____ на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу ______

       4.2. Здійснювати контроль за виконанням договору, а також за умовами проживання та виховання дитини.

       4.3. Попередити батьків-вихователів ДБСТ _____ щодо дотримання ними пріоритетного права дітей, які виховуються в їх сім’ї на усиновлення

       4.4. Щороку готувати звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини у дитячому будинку сімейного типу.

5.Єдиному центру надання реабілітаційних та соціальних послуг м. Коломиї (Ірина Трачук):

5.1. Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

5.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

6. Департаменту соціальної політики міської ради (Людмила Яремчук):

6.1. Призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дитину, грошове забезпечення вихователю у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

6.2. Забезпечувати дитину щорічним пільговим оздоровленням.

7. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія Буртик):

7.1. Закріпити сімейного лікаря-педіатра за дитиною.

7.2. Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за нею.

7.3. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дитини, дотримання вихователями рекомендацій лікаря.

8. Управлінню освіти міської ради (Любомир Бордун):

8.1. Забезпечити права дитини на здобуття загальної середньої освіти, а у разі потреби забезпечити індивідуальне навчання.

8.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про рівень розвитку знань дитини, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичність відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь вихователів у вихованні дитини.

9. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (Андрій Тимків) подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини та вихователів.

10. Вихователям _____ забезпечити дитину місцем для проживання до досягнення нею повноліття.

11. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця — службу у справах дітей міської ради.

12. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега Токарчука.



Міський голова                                                                           Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.