НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 204-6/2021-6 від 13.01.2021р. 
Документ №204-6/2021 від 13.01.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.01.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(6  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 13.01.2021р.  № 204-6/2021-6
 

Про   звернення   Коломийської    міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля



Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


в и р і ш и л а:

1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Прем’єр - міністра України Дениса Шмигаля щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу.

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову та Прем’єр - міністру України Денису Шмигалю та оприлюднити на офіційному веб сайті міської ради.



Міський голова                                                                                    Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




Президенту України

Володимиру Зеленському


Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


Прем’єр - міністру України

Денису Шмигалю



Звернення

щодо неприпустимості зростання цін на постачання

та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу


Ми, депутати Коломийської міської ради VIII демократичного скликання, стурбовані ситуацією, яка склалася через підвищення тарифів на постачання та розподіл електричної енергії та природного газу для населення, що стали наслідком низки рішень Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

В країні важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом СОVID-19. Карантинні заходи поглиблюють економічну кризу в країні. Реальні доходи населення знижуються, зростає безробіття. Малий та середній бізнеси зазнають значних збитків.

Ціни на електричну енергію та газ зростають, накопичуються борги населення. За таких умов додаткове підвищення цін на електричну енергію та природній газ для населення, веде до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь.

Стурбованість викликають рішення Кабінету Міністрів України щодо відміни державного регулювання цін на природній газ та відміни пільгового тарифу на споживання електричної енергії на перші 100 кВт.

Стаття 48 Конституції України, гарантує кожному громадянину України право на достойний життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає належне харчування, забезпечення одягом та житлом. Враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальні тарифи призведе до прямого порушення цих прав українських громадян.

Ми звертаємось до Президента України як гаранта Конституції, вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природній газ для населення.

Закликаємо Верховну Раду України розглянути можливість:

- введення мораторію на підвищення цін на комунальні послуги для населення;

- невідкладно внести зміни в законодавство для впорядкування ціноутворення і недопущення підвищення цін і тарифів на природній газ;

- внести зміни до Державного бюджету України на 2021 рік для повноцінного фінансування житлово-комунальних субсидій для населення.

Звертаємось до Кабінету Міністрів України із закликом переглянути свої рішення щодо скасування пільгового тарифу на електроенергію для населення та відмовитись від намірів подальшого підвищення тарифів, забезпечити державне регулювання цін на природній газ для населення України.

Зважаючи на вищевикладене, вимагаємо, щоб вище політичне керівництво держави чітко дотримувалось статті 48 Конституції України та вжило невідкладних заходів щодо відновлення державного регулювання цін на газ, пільгових тарифів та електроенергію.




Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

                                             Прийнято на 6 (позачерговій) сесії міської ради

                                             VIIІ демократичного скликання       

                                             13 січня 2021 року




2011-2024 © Всі права застережено.