НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про внесення змін в рішення міської ради від 08.10.2020..."  № 205-6/2021-6 від 13.01.2021р. 
Документ №205-6/2021 від 13.01.2021р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження програми "Енергозбереження та енергоефективність Коломийської міської об'єднаної територіальної громади на 2021-2024 роки"
Рішення міської ради  №4963-69/2020 від 08.10.2020р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про затвердження програми "Енергодім Коломия" на 2021-2023 роки в новій редакції
Рішення міської ради  №1382-22/2021 від 18.11.2021р. Внесено зміни

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.01.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(6  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 13.01.2021р.  № 205-6/2021-6
 

Про внесення змін в рішення міської ради від 08.10.2020 № 4963-69/2020 «Про затвердження програми «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки»»


       Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про Фонд енергоефективності», з метою стимулювання впровадження комплексних енергозберігаючих заходів в житловому фонді Коломийської міської територіальної громади, міська рада


вирішила:

  1. Внести зміни в рішення міської ради від 08.10.2020 № 4963-69/2020 «Про затвердження програми «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки» (далі – Програма), а саме:
    1. В Паспорті Програми та в Додатку 1 до Програми замінити слова: «відшкодування частини суми кредиту» на слова: «відшкодування суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів, передбачених державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», в тому числі з використанням кредиту».
    2. Додаток 5 до Програми викласти в новій редакції (додається).
  2. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Миколу Андрусяка.
  3. Контроль за виконанням даного рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин (Ігор Костюк).



Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради 

від 13.01.2021 р. №205-6/2021


                                                                 Додаток 5  до Програми

ДОГОВІР №

про взаємодію


м. Коломия                                                                                             «___» _______ 202_ року


КОЛОМИЙСЬКА МІСЬКА РАДА, в особі міського голови ______________

________________, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та постанови Коломийської міської виборчої комісії від _____________ року №_____ (надалі «Замовник») з однієї сторони та  ________________________________________ (далі – Кредитно-фінансова установа), що є платником податку на прибуток за базовою (основною) ставкою відповідно до п.136.1 ст.136 розділу ІІІ Податкового кодексу України, (надалі – Банк),  в особі  _____________________________, який діє на підставі ___________________________, з іншої сторони (далі – Сторони), уклали цей Договір про взаємодію (далі – Договір) про наступне:

  1. Предмет Договору

1.1. Предметом цього Договору є встановлення основних умов та принципів взаємодії Сторін у процесі надання Коломийською міською радою відшкодування суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів, передбачених державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», в тому числі з використанням кредиту об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ), які є учасниками державної програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» та місцевої програми «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки»  (далі – Програма), у розмірах та порядку, що визначено цим Договором.

1.2. У разі впровадження заходів з енергоефективності з використанням банківського кредиту, кредитування ОСББ здійснюється Кредитно-фінансовою установою відповідно до внутрішніх нормативних документів Кредитно-фінансової установи та законодавства України.

1.3. Коломийська міська рада в рамках Програми надає відшкодування суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів, передбачених державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», в тому числі з використанням кредиту, в розмірі 10 %__________ грн. (по пакетах заходів «А» та «Б») для ОСББ, заявки яких були затверджені Фондом енергоефективності відповідно до умов державної програми «Енергодім», після завершення етапів реалізації проекту та виплати основної частини гранту Фондом енергоефективності.

1.4. Відшкодування суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів, передбачених державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», в тому числі з використанням кредиту, здійснюється після отримання банком-партнером від ОСББ пакету необхідних документів, що підтверджує їх цільове використання, на підставі Договору та додаткової угоди до Договору , зведених реєстрів учасників Програми (додаток 2 до Договору).


  1. Основні завдання Сторін

2.1. Для  досягнення цілей за цим Договором, Сторони зобов'язуються:

- спрямовувати зусилля на виконання умов Програми;

- здійснювати заходи щодо пошуку ОСББ, які бажають впроваджувати  заходи з енергоефективності, в тому числі з використанням кредиту у Кредитно-фінансовій установі та отримати право на відшкодування частини суми кредиту або частини суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів, відповідно до умов Програми;

- обмінюватися наявною в їх розпорядженні інформацією, що стосується предмету цього Договору, проводити спільні консультації і переговори, встановлювати науково-технічні та комерційно-фінансові зв’язки з третіми особами й інформувати один одного про результати подібних контактів.


  1. Обов'язки і права міської ради:
    1. Міська рада зобов'язується:

3.1.1. Приймати, розглядати сформовані Кредитно-фінансовою установою Реєстри заявників (позичальників), які є учасниками Програми .

3.1.2. Резервувати кошти, необхідні для відшкодування суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів, передбачених державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», в тому числі з використанням кредиту, відповідно до Реєстрів заявників (позичальників), наданих Кредитно-фінансовою установою, згідно з п. 3.1.1 цього Договору.

3.1.3. Приймати, розглядати сформовані Кредитно-фінансовою установою Зведені реєстри Позичальників, згідно з п. 4.1.6 цього Договору.

3.1.4. Щомісячно,  за наявності бюджетних призначень, перераховувати кошти для відшкодування частини суми кредиту або частини суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів, згідно із Зведеними реєстрами на транзитний рахунок № _____________, що відкритий у Кредитно-фінансовій установі, код банку ________, ЄДРПОУ ______________, з урахуванням вимог пункту 5.3 даного Договору.

3.1.5. Повідомляти Кредитно-фінансову установу про всі зміни, що можуть вплинути на виконання Сторонами умов цього Договору за 3 (три) банківські дні до набрання ними чинності.

3.1.6. Не розголошувати відомості, які становлять банківську та комерційну таємницю Кредитно-фінансової установи, а також відомості, які стали відомі міській раді у зв'язку з виконанням обов'язків за цим Договором.

3.1.7. Виконувати інші зобов’язання  за цим Договором.

    1. Міська рада має право:

3.2.1. Вносити на розгляд Кредитно-фінансової установи пропозиції щодо вдосконалення правовідносин за цим Договором, а також схеми кредитування Позичальників.

3.2.2. Здійснювати контроль за дотриманням Кредитно-фінансовою установою умов цього Договору.

3.2.3. Здійснювати заходи із перевірки пакетів документів Позичальників (згідно з додатком 2 до Програми) та контроль за цільовим використанням кредитів, отриманих за Програмою, відповідно до умов цього Договору, за умови попереднього письмового повідомлення про це Кредитно-фінансової установи за 3 (три) банківські дні.


  1. Обов'язки і права Кредитно-фінансової установи
    1. Кредитно-фінансова установа зобов'язується:

4.1.1. Надавати кредити Позичальникам на цілі, передбачені в додатку 1 до цього Договору, у порядку, встановленому внутрішніми нормативними документами кредитно-фінансової установи та законодавством України.

4.1.2. Визначати суму коштів, яка необхідна для відшкодування частини суми кредиту за Кредитним договором або частини суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів для кожного учасника Програми, виходячи з умов, передбачених у пункті 1.3 цього Договору, та вказати визначені суми у Зведеному реєстрі.

4.1.3. Формувати та зберігати в Кредитно-фінансовій установі щодо кожного Позичальника, який отримав кредит у Кредитно-фінансовій установі та взяв участь в Програмі, відповідно до умов цього Договору, пакет документів згідно з переліком, визначеним у додатку 3 до Програми.

4.1.4 Формувати Реєстр заявників (позичальників), які отримали відшкодування основної суми гранту Фондом енергоефективності у Кредитно-фінансовій установі на цілі, передбачені цим Договором, згідно з формою, наведеною в додатку 1 до цього Договору.

4.1.5. Не рідше одного разу на місяць подавати міській раді сформований за цей час Реєстр нових заявників(позичальників).

4.1.6. Перераховувати скеровані міською радою на рахунок Кредитно-фінансової установи кошти, призначені для зарахування відшкодування частини суми кредиту або частини суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів на поточні рахунки ОСББ, відповідно до умов цього Договору.

4.1.7. Виконувати інші зобов’язання  за цим Договором.

4.1.8. У Кредитних договорах, які укладатимуться з ОСББ, у графі «Ціль кредитування» зазначати: за програмою «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки», а також дату та номер рішення, яким затверджено дану програму)                                        » з подальшим переліком виконаних робіт.

    1. Кредитно-фінансова установа має право:

       4.2.1. Відмовити ОСББ в наданні кредиту у випадку:

               - невідповідності ОСББ вимогам Кредитно-фінансової установи та умовам цього Договору;

               - прийняття колегіальним органом Кредитно-фінансової установи рішення про відмову у видачі кредиту.

  1. Відповідальність Сторін

       5.1. У разі невиконання чи неналежного виконання зобов’язань, передбачених цим Договором, винна Сторона відшкодовує іншій Стороні всі завдані у зв’язку з цим збитки.

       5.2. Кредитно-фінансова установа несе відповідальність за невключення ОСББ, як учасника Програми у Зведений реєстр згідно з додатком 2 до цього Договору.

       5.3. Міська рада не несе відповідальності за несвоєчасне, перерахування коштів відшкодування частини суми кредиту або частини суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів з міського бюджету.


  1. Форс-мажорні обставини

6.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо це стало наслідком причин, що не контролюються Сторонами. До таких причин належать: стихійні лиха, екстремальні погодні умови, перебої в постачанні електроенергії та вихід з ладу телекомунікацій, збої комп’ютерних систем, пожежі, страйки, військові дії, і таке інше, але не обмежуються ними.


7. Строк дії Договору

7.1. Цей Договір набуває чинності з дня його підписання Сторонами і діє до повного виконання Сторонами та Позичальниками зобов’язань.

7.2. Цей Договір може бути розірваний лише за згодою Сторін. Сторона, що бажає розірвати Договір, подає заяву не раніше, ніж за 30 (тридцять) календарних днів до запропонованого дня припинення дії Договору.

7.3. Після закінчення дії Договору міська рада зобов’язується здійснювати відшкодування частини суми кредиту, згідно із сформованими Кредитно-фінансовою установою Зведеними реєстрами Позичальників, до повного виконання Позичальником зобов’язань за кредитом.


8. Прикінцеві положення

8.1. Будь-які зміни і доповнення  до цього Договору вносяться лише за згодою Сторін, шляхом укладання додаткових договорів.

8.2. У разі виникнення спорів у ході виконання цього Договору Сторони намагатимуться вирішувати їх шляхом переговорів. Зацікавлена Сторона має право звернутися до господарського суду, якщо під час переговорів Сторони не дійшли згоди щодо врегулювання спору.

8.3. Цей Договір складено у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної із Сторін, кожний з яких має однакову юридичну силу.

8.4. Адміністрація підтверджує, що ОСББ, внесені до Зведених реєстрів згідно умов цього Договору, є учасниками Програми та зобов’язується здійснювати відшкодування частини суми кредиту або частини суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів.

9. Місцезнаходження та реквізити Сторін



Коломийська міська рада:


______________________________

(назва)

______________________________

(адреса)

IBAN__________________________

_______________________________

Код ЄДРПОУ__________________

Кредитно-фінансова установа:


_____________________________

(назва)

_____________________________

(адреса)

IBAN________________________

_____________________________

Код ЄДРПОУ_________________


(Посада)

_________ _____________

     м.п.

(Посада)

_________ _____________

     м.п.




Додаток 1

до Договору про взаємодію


ПОГОДЖЕНО

Коломийською міською радою

_______________________

Реєстр № ___________

Заявників (позичальників), які є учасниками Програми

_____________ 202_ року

                                                                       (місяць)        

Реквізити Кредитно-фінансової установи: __________________________________________________________________________________


пор.

Назва ОСББ

Реєстраційний

номер

Відомості щодо впровадження енергоефективних заходів

Адреса будинку, в якому впроваджується захід (згідно з даними, повідомленими Кредитно-фінансовій установі)

Номер, дата укладання і строк дії

Договору

Розмір

виплати основної суми гранту Фонду енергоефективності

%

Сума

виплати основної частини гранту Фонду енергоефективності

гривень,

грн

Розмір суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів,

в тому числі з використанням кредиту

Розмір

відшко-дування,

%

Сума

відшкоду-

вання,

гривень,

грн

1

2

3

4

5

6



7

8

9




































Кредитно-фінансова установа: ___________________________________________________________________________________________

"____" ___________ 202__ року                             ___________________________                                _____________

         М. П.                                                              (посада, прізвище та ініціали)                                       (підпис)

Додаток 2

до Договору про взаємодію


ПОГОДЖЕНО

Коломийською міською радою

_____________________________                                            

Зведений реєстр № ________

Заявників (позичальників), які є учасниками Програми

_____________ 202_ року

                                                                        (місяць)        

Реквізити Кредитно-фінансової установи: __________________________________________________________________________________

пор.

Назва ОСББ

Реєстраційний

номер


Адреса будинку, в якому впроваджується захід (згідно з даними, повідомленими кредитно-фінансовій установі Позичальником)

Номер, дата укладання і строк дії договору

Відомості щодо впровадження енергоефективних заходів

Дата і номер документу, який підтверджує виконання робіт щодо впровадження енергоефективних заходів

Розмір суми фактично понесених витрат на впровадження енергозберігаючих заходів,

в тому числі з використанням кредиту

Розмір

відшкоду-

вання,

  %



Сума відшкодування,

грн

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10






















Всього




Кредитно-фінансова установа: ___________________________________________________________________________________________

"____" ___________ 202__ року                             ___________________________                                _____________

         М. П.                                                              (посада, прізвище та ініціали)                                       (підпис)



Начальник

відділу інвестиційної політики

та енергозбереження міської ради                                                                   Ірина ЖОЛОБ




2011-2024 © Всі права застережено.