НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 196-5/2021-5 від 05.01.2021р. 
Документ №196-5/2021 від 05.01.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.01.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(5  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 05.01.2021р.  № 196-5/2021-5
 

Про звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг



Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


в и р і ш и л а:

1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо постанови НКРЕКП від 30.12.2020 № 2772 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» ( додається).

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Кабінету Міністрів України, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

3. Текст звернення оприлюднити на офіційному веб сайті міської ради.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега ТОКАРЧУКА.



Міський голова                                                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Президенту України

Володимиру Зеленському


Кабінету Міністрів України


Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг



Звернення щодо Постанови НКРЕКП від 30.12.2020 № 2772 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу

для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ»


Ми, депутати Коломийської міської ради, виступаємо проти збільшення тарифу на послуги розподілу природного газу. Адже це посилить фінансове навантаження на підприємства різної форми власності, представників малого та середнього бізнесу та, особливо, побутових споживачів природного газу.

Впродовж 2020 року вже двічі було підвищено ціну на послуги розподілу природного газу. Зокрема:

- на період з 01 січня 2020 року до 30 червня 2020 року включно, у розмірі 1,00 грн за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ);

- з 01 липня 2020 року у розмірі 1,25 грн за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ).

Тому у нас, як представників громади, викликає обурення постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.12.2020 № 2772 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ», якою з 1 січня 2021 року збільшено тариф на послуги розподілу природного газу до 1,91 грн за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ).

Вважаємо, що підвищення на 52,8% ціни на послуги розподілу природного газу однозначно стане фінансовим навантаженням на всіх споживачів газу та бюджет нашої громади зокрема.

Збільшення видатків для побутових споживачів в період пандемії та, як наслідок, зменшення кількості робочих місць спричинить зниження платоспроможності населення та сприятиме наростанню соціальної кризи в суспільстві. Крім того, не важко спрогнозувати, що таке рішення збільшить суму заборгованості перед надавачами послуг, в тому числі і перед компанією, що надає послуги розподілу природного газу. Крім того, збільшення видатків для промислових споживачів, підприємств, організацій, бізнесу неминуче спровокує ріст цін на товари та послуги, що, обов’язково відіб’ється на якості життя кожного українця.

Разом з тим незрозумілою є ситуація, коли низка газорозподільних компаній в інших областях встановили набагато нижчий тариф на послуги розподілу природного газу (Київ – 0,40 грн, Харків - 0,46 грн, Кременчук - 0,52 грн, Кривий Ріг - 0,66 грн і Черкаська область - 0,71 грн за 1 куб. м на місяць (з ПДВ)).

Окремо наголошуємо та просимо врахувати той факт, що прокладання газових мереж і газифікація господарств та підприємств в нашій громаді здебільшого були оплачені за кошти самих господарств.

Ми вважаємо недоречним компенсовувати збитки газорозподільних компаній за рахунок громади.

Тому вимагаємо терміново зупинити дію Постанови НКРЕКП від 30.12.2020 № 2772 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» та прийняти рішення щодо реального аудиту видатків підприємств-операторів газорозподільних систем.

Зважаючи на вищевикладене, з метою досягнення балансу інтересів споживачів, суб’єктів господарювання і держави, представляючи інтереси територіальної громади,

ВИМАГАЄМО:

1. Зупинити дію Постанови НКРЕКП від 30.12.2020 № 2772 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ».

2. Вжити заходів до зниження тарифу на послуги розподілу природного газу шляхом оптимізації видатків підприємств-операторів газорозподільних систем.



Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

                                             Прийнято на 5 (позачерговій) сесії міської ради

                                             VIIІ демократичного скликання       

05 січня 2021 року



2011-2024 © Всі права застережено.