НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан соціально-економічного та культурного розвитк..."  № 134 від 29.07.2014р. 
Документ №134 від 29.07.2014р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

02.08.2014



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 29.07.2014р.  № 134
 

Про  стан соціально-економічного та культурного розвитку та виконання бюджету міста за перше півріччя 2014 року


          Виконком міської ради відзначає, що в І півріччі 2014 року  виконавчими органами міської ради проводилась відповідна робота, спрямована на стабілізацію промислового виробництва та недопущення соціальної напруженості в місті. 

Залучення додаткових інвестиційних ресурсів, вдосконалення виробничих процесів, впровадження нових видів продукції дали можливість забезпечити позитивну та стабільну роботу окремих промислових підприємствах міста, зокрема ТзОВ “Зернопереробна компанія ”ЮМАС”, ПрАТ ”Дятьківці”, ПП ”Коломийський хлібокомбінат”, ТзОВ ВКФ ”Тріумф”,  ТзОВ ”Тенмарк”, ТзОВ ”Віт”. 

Найбільшими платниками податків до бюджетів усіх рівнів та Пенсійного фонду залишаються ПАТ "Заводоуправління будівельних матеріалів", ВП ”Моторвагонне депо”, СТДВ ”Захід-резерв”, ПрАТ "Дятьківці", Коломийське МБТІ.

  У місті продовжується реалізація двох інвестиційних проектів за співфінансування Європейського Співтовариства в рамках програм транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2007-2013” та “Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013”, а саме: “Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі” та „Управління біорозкладальними відходами в м.Бая Маре (Румунія) і м.Івано-Франківськ та м.Коломия (Україна)”.

Центром надання адміністративних послуг за І півріччя 2014 року опрацьовано 1074 звернень громадян, підприємців та господарюючих суб'єктів, надано 967 адміністративних послуг.

В звітному періоді прийнято в експлуатацію 41 приватний будинок загальною площею 8,8 тис.м2., із об’єктів соціальної та виробничої сфери прийнято в експлуатацію медичний центр, цех для приготування кормів для тварин, торговельні будівлі та офісні приміщення.

На прохання жителів міста додатково введено в дію нові маршрути до садово-городніх масивів, проведено два конкурси на здійснення перевезень по місту та визначено трьох переможців  по наданню послуг на маршрутах №6Б (вул. Довбуша – Завод КРП), №4А (вул. І.Франка-Завод КРП), №8 (вул. Рильського – ПАТ ”Заводоуправління будівельних матеріалів”).

Роздрібний товарооборот за 5 місяців 2014 року збільшився по місту  на 7,0 відсотків відносно відповідного періоду минулого року і склав 876,4 млн.грн. На ринку послуг у січні-травні 2014 року працювало 98 підприємств з надання послуг, якими надано послуг на суму 26,8 млн.грн.

Для забезпечення зайнятості населення з початку 2014 року проведено 28 семінарів з роботодавцями міста і району, в яких взяли участь 406 осіб, один «круглий стіл», 46 міні-ярмарків вакансій (96 осіб отримали робочі місця), один ярмарок вакансій (працевлаштовано - 38 осіб). Проведено обстеження 788 підприємств, організацій, установ, в ході яких виявлено 470 вакансій. Надано компенсацію єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття 44 роботодавцям, працевлаштовано 77 осіб на новостворені робочі місця.           Разом з тим, окремі напрямки розвитку міста економічного та соціального спрямування потребують активізації та вжиття комплексних заходів.

За січень-травень 2014 року  на 6,8 млн.грн. зменшено обсяг реалізації товарної продукції, товарів, робіт і послуг промисловими підприємствами міста основного кола звітуючих.

Протягом звітного періоду надійшло доходів у загальний та спеціальний фонд бюджету разом з врахуванням трансфертів на суму 89,297 млн.грн. при запланованих 97,3 млн.грн., або менше на 8,0 млн.грн., що складає 91,8 відс.  Бюджет міста Коломиї на І півріччя 2014 року по доходах загального фонду в цілому заплановано в сумі 81,93 млн.грн., в тому числі по доходах без  врахування трансфертів 22,46 млн.грн. Фактичне виконання бюджету по доходах загального фонду в цілому склало 79,43 млн. грн., що становить 96,9 відс. до запланованих, або з недовиконанням на 2,5 млн. грн., в тому числі по доходах загального фонду без врахування трансфертів надійшло 22,47 млн. грн., що становить 100 відс. до запланованих і 40,5 відс. до річного завдання. В порівнянні з відповідним періодом 2013 року у звітному періоді надходження доходів загального фонду збільшились на 0,3 млн.грн. Станом на 01.07.2014 року заборгованість по оплаті праці працівникам бюджетних установ термін сплати якої не настав становить 1,81 млн.грн., заборгованість по невиплачених відпустках педагогічним працівникам управління освіти міської ради - 6,79 млн.грн., за продукти харчування – 0,89 млн.грн. Заборгованість за тепло- та енергоносії становить 4,9 млн.грн., в тому числі за теплопостачання – 4,41 млн.грн., за спожитий природний газ – 0,46 млн.грн. 

         

Виходячи з вищенаведеного, виконком міської ради в и р і ш и в:      


1. Інформацію про стан соціально-економічного та культурного розвитку та виконання бюджету міста за І півріччя 2014 року взяти до відома.

2. Фінансовому управлінню міської ради (Бакай Г.Д) звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2014 року подати на розгляд та затвердження чергової сесії міської ради.

  1. 3. Керівникам відділів і управлінь міської ради, промислових та комунальних підприємств із врахуванням підсумків виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за І півріччя 2014 року сконцентрувати свої зусилля на вирішенні наявних проблемних питань та забезпеченні виконання основних прогнозних показників програми соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2014 рік.

4.  Коломийській оДПІ (Бундзяк М.С.):

- забезпечити виконання планових завдань по надходженнях до міського бюджету;

- активізувати роботу щодо скорочення податкового боргу (недоїмки) по платежах до міського бюджету та посилити контроль щодо повноти сплати до бюджетів вже нарахованих податків і платежів, вжити заходів щодо покращення платіжної дисципліни суб’єктів господарювання;

- посилити роботу щодо виявлення неоформлених найманих працівників у суб'єктів господарювання.

5. Заступнику міського голови Тарновецькому В.В., управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Гурак Г.Я.) забезпечити реалізацію дієвих заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати. 

6. Управлінню Пенсійного фонду в м. Коломиї та Коломийському районі (Григорчук Г.П.) активізувати роботу з боржниками до бюджету Пенсійного фонду щодо скорочення недоїмки зі страхових внесків, спільно з підприємствами - боржниками розробити та забезпечити виконання графіків погашення недоїмки кожним економічно-активним платником-боржником.

7. Управлінню освіти (Грицан М.М.), відділу культури (Мандрусяк У.І.), відділу управління комунальним майном міста (Волошенюк В.В.), КП ”Житлотеплосервіс – 1” (Зінько Ю.Р.):

- до 1 серпня 2014 року розробити помісячний план заходів економії природного газу до кінця 2014 року та на опалювальний період 2014-2015 року, інформацію про виконання плану заходів до 2 числа наступного за звітнім місяцем подавати в управління економіки міської ради;

- щомісячно до 10 числа місяця, наступного за звітнім, подавати в управління економіки міської ради інформацію про споживання енергоносіїв та впроваджені заходи з енергоефективності.

8. Координацію робіт та узагальнення інформації про виконання рішення покласти на головних відповідальних виконавців - управління економіки міської ради (Гранда О.М.), фінансове управління міської ради (Бакай Г.Д.).

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови та заступників міського голови відповідно до функціональних повноважень. 




Міський голова                                                                                                                    І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.