НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан дотримання прав осіб з обмеженими фізичними мо..."  № 117 від 24.06.2014р. 
Документ №117 від 24.06.2014р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.06.2014



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 24.06.2014р.  № 117
 


Про стан дотримання прав осіб з обмеженими фізичними можливостями в місті Коломиї



Виконком міської ради відмічає, що в місті Коломиї спостерігаються певні позитивні зрушення щодо реалізації заходів спрямованих на забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення. При проектуванні нових об’єктів житлово-цивільного призначення, елементів благоустрою, при реконструкції існуючої забудови містобудівними умовами і обмеженнями передбачаються вимоги щодо врахування потреб людей з обмеженими фізичними можливостями відповідно до вимог ДБН В.2.2-17-2006 ”Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення”.

Комітетом доступності проведено моніторинг будинків, в яких проживають інваліди на візках та направлено інформацію у відділ управління комунальним майном  міської ради для вивчення та облаштування пандусів.

Біля приміщення товариства сліпих встановлено відповідний знак для інвалідів по зору та пішохідний перехід.

Понижено бортовий камінь на пішохідних переходах та в місцях паркування автотранспорту по вулицях Кринична, Богдана Хмельницького, Івана Богуна, Миколи Леонтовича, Лесі Українки.

На першому поверсі в новозбудованому приміщенні поліклініки виділено кабінет по здачі крові для обслуговування інвалідів на візках, а також виконано роботи по виготовленню пандуса на першому поверсі (на двох сходинках) в приміщенні Центральної районної лікарні.

Виходячи з наведеного, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської  ради 


в и р і ш и в :

1.        Інформацію про роботу комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури прийняти до відома.

2.        Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших мало-мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури розробити перспективну програму щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями.

3.        Відділу управління комунальним майном до 01.10.2014 року забезпечити приведення у відповідність до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями дорожньо-транспортної мережі та інженерної інфраструктури:

- пониження бортового каменю на вул. Івана Франка, Степана Бандери, Театральна, Олекси Довбуша, Гетьмана Івана Мазепи, Січових Стрільців;

- обладнання світлофорів пристроями мовного супроводу пішохідної зони по вул. Михайла Грушевського (автостанція), Гетьмана Івана Мазепи (ЗОШ  №1);

- влаштування пішохідного огородження по вул. Гетьмана Івана Мазепи (ЗОШ № 3).

4.        Управлінню архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради забезпечити контроль за передбаченням у містобудівних умовах і обмеженнях  забудови земельних ділянок на проектування об’єктів житлового і громадського призначення виконання замовниками  (інвесторами) конкретних вимог щодо облаштування таких об’єктів необхідними допоміжними засобами та пристосування територій забудови для забезпечення безбар’єрного доступу до них осіб з обмеженими фізичними можливостями.

5.        Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Т. Яворського.






Міський голова                                                                                                                 І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.