НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання рішень виконкому від 25. 12.2012 № 386 та..."  № 90 від 27.05.2014р. 
Документ №90 від 27.05.2014р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.05.2014



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.05.2014р.  № 90
 

Про виконання рішень виконкому від 25. 12.2012 № 386 та від 28.05.2013 № 89 з питань  роботи міського центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді


Заслухавши інформацію директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.Галамейко про виконання рішень виконкому від 25.12.2012 № 386 та від 28.05.2013 № 89 з питань роботи міського центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчий комітет відзначає, що проведена відповідна робота на виконання даних рішень. 

Для активізації співпраці з партнерами по соціальній роботі, щодо вчасного виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах з метою запобігання загрози життю і здоров’ю дітей в даних сім’ях, пропаганди альтернативних форм сімейного виховання, привернення уваги громади міста до проблем сімей міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено відповідну роботу.

Налагоджено взаємоінформованість між партнерами по соціальній  роботі щодо проблемних сімей, які проживають на території міста, проведено 5 спільних міжвідомчих нарад, поновлено угоди про співпрацю з партнерами по соціальній роботі, реалізовано  проект “Самореалізація молоді через працевлаштування”, залучено громадські організації, фонди та підприємців міста  до вирішення проблем сімей. Завдяки такій співпраці надано допомогу одягом, продуктами, лікарськими засобами, шкільним приладдям  409 сім’ям, а також залучено спонсорських коштів на суму 6 460 грн. На засіданнях Дорадчого органу розглянуто 156 справ сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. Проведено акції “Життя розцвітає” до Великодних свят, “Рука в руку”до Дня знань, “Не залишись байдужим”до Дня інваліда, благодійний концерт “Зігрій теплом свого серця” до Дня св. Миколая, круглі столи “Попередження насильства в сім’ї” та “Напрями    соціально-педагогічної роботи в навчальних закладах та центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді”, фестиваль для дітей з обмеженими можливостями “Повір у себе” ігротеки, мастеркласи, бесіди, тренінги у пришкільних таборах.

Вся діяльність центру висвітлювалася в засобах масової інформації.

Протягом 2013 по травень 2014 року до центру поступило 155 направлень та повідомлень про сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, працівниками та фахівцями із соціальної роботи центру виявлено 51 сім’ю. З даної категорії під соціальним супроводом перебувало 8 осіб та 98 сімей (у них 194 дитини). Даний напрямок роботи здійснювався у тісній співпраці із працівниками Коломийського МВ УМВС, зокрема спільно дільничними інспекторами та кримінальною міліцією у справах дітей, проведено 258 виїздів у сім’ї з метою здійснення  соціальних інспектувань.

Проводилась активна роз’яснювальна робота щодо попередження насильства у сім’ї, своєчасного його виявлення та відновлення порушення прав дітей. До центру щодо насильства у сім’ї було 4 звернення. У трьох випадках факт насильства не підтверджено, в одному випадку виявлено факт розбещення неповнолітньої хрещеним батьком.

Проведено семінар-навчання та круглий стіл щодо попередження насильства у сім’ї із залученням партнерів по соціальній роботі, працівників прокуратури та представників громадських організацій міста.

На контролі служб перебувало питання по дотриманню прав дітей, які виховуються в сім’ях ромської національності і проживають на території

міста. Під соціальним супроводом знаходилась сім’я Пінцеш, в якій неповнолітнім було скоєно злочин, на постпрограмній підтримці багатодітна сім’я Горват О.Б.

Управлінням освіти забезпечувалось координацію та чіткий розподіл посадових обв’язків між заступниками з виховної роботи, соціальними педагогами, практичними психологами та класними керівниками з питань своєчасного виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Фахівці зі соціальної роботи тісно співпрацювали з колективами шкіл міста, що покращило якість надання соціальних послуг найбільш вразливим групам населення міста.

Робота зосереджувалась на сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах де виховуються неповнолітні діти  з обмеженими можливостями. Соціальні послуги надавались 221 сім’ї. Під соціальним супроводом перебувало 8 сімей з дітьми та 3 сім’ї, де батьки з особливими потребами виховують дітей.

Для підвищення фахового рівня у 2013 році забезпечено 100% проходження підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи шляхом участі в навчальних семінарах “Підготовка спеціалістів до здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах”.

Враховуючи вищенаведене, виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в:


1. Інформацію директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.Галамейко про виконання рішень виконкому від 25.12.2012 № 386 та від 28.05.2013 № 89 з питань роботи міського центру соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді взяти до відома.

2. Зняти з контролю рішення виконкому від 25.12.2012 № 386 та від 28.05.2013 № 89 з питань роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.






Міський голова                                                                                                             І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.