НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 06 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення способів участ..."  № 254 від 15.12.2020р. 
Документ №254 від 15.12.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

19.12.2020



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 15.12.2020р.  № 254
 

Про затвердження висновку про  визначення способів участі бабусі у вихованні малолітнього внука

       

       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 19, 257, 258 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про визначення способів участі бабусі ____, 20.06.1958 року народження, у вихованні внука ____, 06.02.2010 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору Івахнюку, завідувачу сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук та головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Наталії Жидак і Олесі Грицко виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.





Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

                                                       

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

  рішення  виконавчого комітету

  Коломийської міської ради

  від 15.12.2020 р. № 254


Висновок

про визначення способів участі бабусі ____ у вихованні внука


В Коломийському міськрайонному суді розглядається справа за позовом ____ до колишнього зятя _____  про зміну способів участі у вихованні внука ____ (справа №346/1316/20, провадження № 2/346/1029/20).

Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, проведено бесіди з бабусею, батьком та малолітнім .

Встановлено, що мама дитини ______ померла. На даний час малолітній проживає з батьком, його дружиною та її дочкою.

Згідно рішення Коломийського міськрайонного суду від 19.03.2019 року (справа № 346/6410/18) уже було усунуто перешкоди при спілкуванні бабусі з внуком, шляхом визначення способів участі у його вихованні, а саме: кожної першої та третьої неділі з 13. 00 год. до 17. 00 год. у присутності батька дитини, або за його згоди, без його присутності. У випадку неможливості виконання графіку сторонами, сторони завчасно повідомляють одна одну.

У позовній заяві громадянка ____ повідомляє, що батько продовжує чинити перешкоди у спілкуванні бабусі та внука, що полягає у зриві зустрічей та забороні спільним прогулянкам.

Дане питання неодноразово розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини. Встановлено, що внук любить свою бабусю, поважає її, хоче проводити з нею свій вільний час. Малолітній розповів, що бабуся  дуже смачно готує, йому подобається перебувати у неї в квартирі, за адресом вул. _____у місті Коломиї.

Стаття 257 Сімейного кодексу України передбачає, що баба , дід, прабаба, прадід мають право спілкуватися зі своїми внуками, правнуками, брати участь у їх вихованні. Батьки чи інші особи, з якими проживає дитина, не мають права перешкоджати у здійсненні бабою, дідом, прабабою, прадідом своїх прав щодо виховання внуків, правнуків. Якщо такі перешкоди чиняться, баба, дід, прабаба, прадід мають право на звернення до суду з позовом про їх усунення.

Батько дитини ____ повідомив, що його син деколи має свої справи і не хоче зустрічатися з бабусею, тому він не може заставляти сина іти до неї.

Громадянка ___внесла внука __в заповіт від 15.08.2016 р. зареєстрованого у реєстрі за № 3071.

Враховуючи наведене, беручи до уваги вік дитини, рекомендуємо Коломийському міськрайонному суду змінити способи участі у вихованні внука таким чином  :

  • кожної першої та третьої неділі місяця з 13. 00 год. до 17. 00 год. за місцем фактичного проживання позивачки, а саме по вул. _____ у місті Коломиї без присутності батька дитини;
  • з 16. 00 год. до 18. 00 год. на наступний день після дня народження малолітнього ____;
  • кожної суботи під час зимових та літніх канікул з 13. 00 год. до 17. 00 год. за згодою сторін.


Міський голова                                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.