НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 07 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 251 від 15.12.2020р. 
Документ №251 від 15.12.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

19.12.2020



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 15.12.2020р.  № 251
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання дітей


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи громадян, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України,  постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини  ____ 20.04.2011 року народження, та Марусяк Софії Русланівни, 01.12.2014 року народження, з мамою _____, 26.01.1994 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю Івахнюку, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук, головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко і Наталії Жидак виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.





Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ        



                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

  рішення виконавчого комітету

  Коломийської міської ради

  від  15.12.2020 р. № 251


Висновок

про визначення місця проживання дітей


       Розглянувши документи представлені громадянкою ____ про визначення місця проживання дітей ____  служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що 06 серпня 2011 року ___ зареєструвала шлюб з _____

Під час перебування у шлюбі у громадян народилося двоє дітей: ____, 20 квітня 2011 року народження, та _____, 01.12.2014 року народження.

       Однак, спільне життя у подружжя не склалося, адже ____ почав зловживати спиртними напоями, часто ночами не ночував вдома. _____ неодноразово піднімав на ___ руку, в тому числі в присутності дітей, чим надавав негативний приклад для них. Подружжя бачило, що в них різні погляди на життя, обов’язки, та на виховання їхніх спільних дітей. ____ не бачить жодних можливостей для налагодження сімейних відносин.

___ разом з дітьми проживає в місті Коломия, по вул. ____ Працівниками служби у справах дітей проведено обстежено умови проживання дітей за даною адресою, що підтверджується відповідним актом.

____ проживає разом із своїми батьками та двома рідними братами за адресою: ____ Працівниками служби у справах дітей проведено обстежено умови проживання батька ____ за даною адресою, що підтверджується відповідним актом.

       З часу народження ____  проживають з мамою, яка належним чином піклується про їх здоров‘я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

Питання про визначення місця проживання дітей розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 24.11.2020 р.

На засідання комісії ____ з`явився та виявив бажання розділити дітей між батьками для того щоб старша донька проживала постійно коло батька – ____.

____ вважає, що її доньки ____ повинні проживати з нею, адже, вона їх любить і бажає займатися їх вихованням та розвитком.

У дітей гарні взаємовідносини і повне порозуміння з мамою.

       Встановлено, що діти одягнуті гарно та акуратно, виховані та мають гарну поведінку.

Комісія не виявила причин, через які б мама не могла займатися вихованням своїх дітей.

       Враховуючи вище наведене вважаємо, що дітям більше потрібна материнська турбота, ласка та догляд, які більш оптимально може надати саме матір.

       Ст. 9 Конвенції ООН «Про права дитини» передбачає випадки, в яких дитина може бути розлучена батьками чи з одним із батьків, до таких ситуацій відноситься  розірвання  шлюбу між батьками та проживання окремо.

Виходячи з інтересів дітей, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітніх ____, 20.04.2011 року народження  та ____, 01.12.2014 року народження, з мамою ____, 26.01.1994  року народження.



Міський голова                                                                             Богдан  СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.