НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Положення про порядок використання кош..."  № 330-6/2016-6 від 13.04.2016р. 
Документ №330-6/2016 від 13.04.2016р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Положення про порядок використання коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень
Рішення міської ради  №3545-42/2019 від 28.03.2019р. Внесено зміни в інший нормативний акт

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.04.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(6  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 13.04.2016р.  № 330-6/2016-6
 

Про затвердження Положення

про порядок використання коштів

з  Фонду міської ради на виконання

депутатських повноважень


З метою сприяння виконанню депутатами своїх повноважень та зобов’язань перед виборцями, керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус депутатів місцевих рад”, міська рада        

       

вирішила:


1. Затвердити Положення про порядок використання коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень (додається).

       2. Організацію виконання цього рішення покласти на секретаря міської ради Л. Жупанського та першого заступника міського голови С. Коцюра

3.Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньо-економічних відносин.

               



Міський голова                                                                                                            І.Слюзар





                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                       рішення міської ради

                                                       від 13.04.2016 р. №330-6/2016



ПОЛОЖЕННЯ

про порядок використання коштів з  Фонду  міської ради на виконання депутатських повноважень

       

1.Загальні положення


1.1. Положення  про порядок використання коштів з  Фонду   міської ради на виконання депутатських повноважень  врегульовує питання забезпечення необхідних умов для ефективного здійснення депутатами міської ради їх повноважень в інтересах  територіальної громади м. Коломиї, виборчого округу  та  виборців.

1.2. Загальна сума Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень (далі-Фонд)  затверджується на кожний рік міською радою при прийнятті міського бюджету.

1.3. Видатки на виконання депутатських повноважень зменшенню не підлягають. При перевиконанні дохідної частини бюджету  обсяги видатків можуть бути збільшені за рішенням міської ради.


2. Порядок використання коштів Фонду


2.1. Кошти Фонду використовуються для фінансування витрат, пов’язаних із здійсненням заходів соціально-економічного характеру: впорядкування території виборчого округу, ремонт  приміщень, проведення благоустрою тощо;   наданням допомоги незахищеним верствам населення (малозабезпечені та багатодітні сім’ї, одинокі перестарілі громадяни, інваліди, учасники визвольних змагань) та іншим виборцям, коли така допомога є необхідною.

2.2. Дозволяється витрачання коштів за згодою депутатів  на спільні видатки, зокрема: на прилеглих виборчих округах для реалізації загальних соціальних програм, спрямованих на покращення добробуту територіальної громади міста, якщо такі реалізовуються на території виборчого округу депутата.

2.3.Забороняється витрачання коштів Фонду на виборчі компанії, підготовку виборів (упорядкування виборчих дільниць тощо); фінансування власних потреб депутата, його довірених осіб та осіб, з якими депутат перебуває у родинних зв’язках та на цілі, що прямо або опосередковано суперечать законодавству України.


3.Порядок фінансування видатків


3.1. Для виділення коштів з Фонду депутат міської ради звертається до міського голови з клопотанням, до якого додаються документи з обґрунтуванням потреби на виділення коштів (заяви громадян, акти обстежень, довідки, кошториси, договори та інші підтверджуючі документи).

У разі відсутності обґрунтовуючих документів клопотання повертається депутату на доопрацювання.

Порядок розгляду звернень депутатів міської ради щодо виконання робіт (надання послуг) на виборчих округах, надання одноразових матеріальних допомог  виборцям  за рахунок Фонду на виконання депутатських повноважень є невід’ємною частиною цього Положення  (додається)

3.2. Фінансування витрат передбачених підпунктами  здійснюється на підставі розпоряджень міського голови відділом бухгалтерського обліку та звітності міської ради.  

3.3. Надання матеріальної допомоги за рахунок коштів Фонду може проводитись шляхом перерахування коштів на вкладні рахунки громадян, рахунки управління соціального захисту населення, видачі готівки з каси.

Розмір матеріальної допомоги не повинен перевищувати  5000 грн.   на одну особу чи сім’ю.

         Матеріальна допомога може надаватись одному заявнику один раз на рік.

3.4. Інші видатки фінансуються шляхом безготівкових розрахунків згідно поданих відповідних документів: рахунків, накладних, актів виконаних робіт тощо.

3.5. Відділи та управління міської ради , комунальні підприємства за зверненням депутата виготовляють кошториси робіт чи іншу документацію безоплатно.


4.Контроль за використанням коштів


4.1. Контроль за витрачанням коштів Фонду здійснює фінансове управління міської ради та постійна комісія з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньо-економічних відносин.

4.2. Звіти про використання коштів Фонду затверджується міською радою при затвердженні звітів про виконання міського бюджету за відповідний рік.



              Додаток

до Положення про Порядок  використання коштів з  Фонду  міської ради на виконання депутатських повноважень 



Порядок

розгляду звернень депутатів міської ради щодо виконання робіт (надання послуг) на виборчих округах, надання одноразових матеріальних допомог виборцям за рахунок Фонду на виконання депутатських повноважень


1. Звернення депутатів із зазначених питань реєструються в організаційному відділі міської ради та подаються міському голові для резолюції. Міський голова накладає резолюцію першому заступнику (відає питаннями фінансів і бюджету) та  заступникам відповідно до їх функціональних обов’язків.

2.Перший заступник міського голови погоджує  виділення коштів, а заступники міського голови  своєю резолюцією скеровують звернення виконавцям:

               2.1. З питань благоустрою територій, ремонту приміщень тощо  –  начальнику  відділу управління комунальним майном, керівникам комунальних підприємств,  які доручають  відповідним службам (посадовим особам) спільно з депутатом, що звернувся, скласти перелік робіт та кошторис в межах сум, які зазначені у депутатському зверненні. 

               Після виконання робіт складається відповідний акт, на підставі якого  відділ управління комунальним майном готує розпорядження міського голови щодо проведення оплати. До розпорядження додається звернення депутата,   інші документи по його виконанню та складається реєстр розсилки, в якому крім інших адресатів зазначаються відділ бухгалтерського обліку міської ради та організаційний відділ.

               2.2.З питань надання одноразових матеріальних допомог – звернення скеровується в управління праці та соціального захисту населення. Начальник управління доручає соціальному працівнику спільно з депутатом, який подав звернення, провести обстеження матеріально-побутових умов та скласти відповідний акт. При необхідності до акту долучаються довідки, копії посвідчень та інші документи.

               На підставі зібраних документів управління готує розпорядження міського голови про надання матеріальної допомоги в розмірі, вказаному депутатом у зверненні ( згідно Положення не більше  5000 грн. на одну особу чи сім’ю). До розпорядження додається звернення депутата , акт обстеження, інші зібрані документи та складається реєстр розсилки, в якому крім інших адресатів вказуються відділ бухгалтерського обліку міської ради та організаційний відділ.

                 

                       



2011-2024 © Всі права застережено.