НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про підготовку допризовників і призовників до військово..."  № 319-р/264 від 27.10.2020р. 
Документ №319-р/264 від 27.10.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Розпорядження міського голови  Про підготовку допризовників і призовників до військової служби в навчальних закладах Коломийської міської ОТГ та Коломийського району в 2019-2020 навчальному році
Розпорядження міського голови  №362-р/256 від 25.10.2019р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.10.2020



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 27.10.2020р.  № 319-р/264
 

Про підготовку допризовників і призовників до військової служби в навчальних закладах Коломийської міської ОТГ та Коломийського району в 2020-2021 навчальному році




       Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 року №1770 «Про затвердження положень про допризовну підготовку і про підготовку призовників з військово-технічних спеціальностей», з метою підготовки юнаків до служби в Збройних Силах України в 2020-2021 роках:


1. Затвердити План основних заходів з питань військово-патріотичного виховання молоді та підготовки юнаків до військової служби на 2020-2021 навчальний рік (додається).

2. Коломийському об’єднаному міському військовому комісаріату (А.Срібняк):

- спільно з відділом освіти райдержадміністрації та управлінням освіти міської ради створити комісію з комплексної перевірки стану підготовки допризовників і призовників до військової служби та військово-патріотичного виховання в навчальних закладах Коломийської міської ОТГ та Коломийського району;

- скласти графік та здійснити перевірку навчальних закладів Коломийської міської ОТГ та Коломийського району щодо якості підготовки допризовників і призовників до військової служби та військово-патріотичного виховання;

- спільно із закріпленими за навчальними закладами Коломийської міської ОТГ та Коломийського району військовими частинами в кінці навчального року організувати проведення навчально-польових зборів та стрільб з автомата Калашникова з учнями та студентами навчальних закладів Коломийської міської ОТГ та Коломийського району.

3. Відділу освіти Коломийської райдержадміністрації (Н.Корженко), відділу молоді та спорту міської ради (В.Колесник), управлінню освіти міської ради (Л.Бордун), керівникам середніх-спеціальних та вищих начальних закладів Коломийської міської ОТГ та Коломийського району:

- розробити додаткові заходи по покращенню навчально-методичного  керівництва і контролю за проведенням допризовної і фізичної підготовки  молоді в навчальних закладах, підвищити особисту відповідальність   керівників навчальних закладів, викладачів предмету  «Захист Вітчизни» за якість допризовної підготовки і ефективність військово-патріотичного виховання юнаків у 2020-2021 навчальному році;

- постійно здійснювати заходи по покращенню фізичної підготовки допризовної молоді, забезпечити якісну здачу нормативів і підготовку спортсменів-розрядників, брати активну участь у проведенні спортивних змагань, військово-спортивних свят та навчально-польових зборів;

- контролювати та вимагати від викладачів предмету «Захист Вітчизни» проводити уроки у військовій формі одягу з пагонами відповідно до свого військового звання;

- активізувати роботу по військовій профорієнтації з метою відбору і підготовки кандидатів до вступу у військові навчальні заклади в 2021 році. Оновити стенди в кожному навчальному закладі по агітації вступу до вищих військових навчальних закладів та призову на військову службу за контрактом

4. Вважати таким, що втратило чинність спільне розпорядження райдержадміністрації та міського голови від 25.10.2019 року №256/362-р «Про підготовку допризовників і призовників до військової служби в навчальних закладах міста Коломиї та Коломийського району в 2019-2020 навчальному році».

5. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання даного розпорядження покласти на головного відповідального виконавця – Коломийський об’єднаний міський військовий комісаріат (А.Срібняк)

6. Контроль за виконанням спільного розпорядження райдержадміністрації та міського голови від райдержадміністрації залишаю за собою, від міської ради покласти на заступника міського голови Володимира Бойцана.



      

Голова

Коломийської районної                              

державної адміністрації    

                                 

                             Любомир Глушков

         Міський голова




                             Ігор Слюзар



ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження райдержадміністрації та міського голови

від 27.10.2020 р. № 264/319-р


П Л А Н

основних заходів з питань військово-патріотичного виховання молоді та підготовки юнаків до військової служби на 2020 - 2021 навчальний рік


п/п

Заходи

Дата проведення

Хто проводить

Відмітка про виконання

1

2

3

4

5

1

І. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАХОДИ


Після закінчення навчального року та призовів до лав ЗСУ спільно з підрозділами в справах сім’ї та молоді при держадміністраціях, управліннях освіти, охорони здоров’я, ТСОУ на нарадах всебічно розглянути підсумки призову і підготовки молоді до служби в ЗС України, виходячи із критеріїв підготовки, стану здоров’я, соціально-психологічної та військово-профілактичної готовності призовників до служби в ЗС України.

До 30.08.

Військовий комісаріат, міська рада, районна державна адміністрація


2

Удосконалювати практику закріплення військовослужбовців та службовців ЗСУ військового комісаріату за середніми навчальними закладами, підприємствами та установами для проведення постійної виховної роботи з допризовною та призовною молоддю. В цій роботі використовувати планові зустрічі юнаків з військовими, а також дні державних, військових та релігійних свят, важливих історичних подій.

Весь період

Військовий комісаріат, управління освіти.


3

Організувати звірку обліку, списання, забезпечення навчальних закладів озброєнням, боєприпасами і військовим майном відповідно до норм, визначених програмами Захисту Вітчизни.

До 31.12.

Військовий комісаріат, управління освіти, керівники навчальних закладів


4

Удосконалювати роботу по відбору викладачів допризовної підготовки в навчальних закладах, для чого використовувати методичні наради, збори. 

До 15.08.

Військовий комісаріат, управління освіти, керівники навчальних закладів


5

Практикувати залучення військовослужбовців для проведення занять з Захисту Вітчизни та позакласної роботи з молоддю.

За окремим планом

Військовий комісаріат, управління освіти, керівники навчальних закладів, командири військових частин Коломийського гарнізону


6

Оновлювати в навчальних закладах стенди з питань пропаганди строкової військової служби, військової служби за контрактом, переліком ВВНЗ.

При потребі

Управління освіти, Військовий комісаріат


7

Надавати практичну і методичну допомогу керівникам навчальних закладів у створенні, відновленні та вдосконаленні навчально-матеріальної бази допризовної підготовки.

При потребі

Управління освіти, Військовий комісаріат


8

Ретельно планувати та проводити урочисті проводи призовників до лав Збройних Сил України.

2 рази на рік перед призовом в ЗСУ

Військовий комісаріат, міська рада, районна державна адміністрація, командири військових частин Коломийського гарнізону


9

Налагодити тісно взаємодію з новоствореними підрозділами у справах сім’ї та молоді у складі місцевих органів виконавчої влади, керівниками навчальних закладів, організаціями ТСОУ, ввести в практику планування і проведення спільних заходів військово-патріотичного та оздоровчого спрямування з питань підготовки молоді до в/служби (захисту Вітчизни).

За окремим планом

Військовий комісаріат,  управління освіти, керівники навчальних закладів


10

Посилити контроль за організацією, проведенням і результатами допризовної підготовки та підготовки призовників з військово-технічних спеціальностей, своєчасно інформувати місцеві держадміністрації та органи місцевого самоврядування про стан підготовки молоді до військової служби.

Постійно

Військовий комісаріат,  управління освіти, ТСОУ


1


ІІ ДОПРИЗИВНА  ПІДГОТОВКА


Забезпечити підготовку громадян України до військової служби, в т.ч. допризовну підготовку молоді

Постійно

Міська рада, районна державна адміністрація


2

Підвести підсумки стану допризовної підготовки за минулий навчальний рік і поставити завдання на наступний  навчальний рік

До 10.09.

Міська рада, районна державна адміністрація, військовий комісаріат


3

Забезпечити виконання заходів з питань організації та проведення допризовної підготовки

Постійно

Військовий комісаріат,  управління освіти


4

Забезпечити 100-відсоткове охоплення юнаків допризовною підготовкою (вивченням предмету «Захист Вітчизни») і належною якістю її проведення

Постійно

Військовий комісаріат,  управління освіти


5

Провести добір кандидатів на посади викладачів Захисту Вітчизни

До 01.09.

Військовий комісаріат,  управління освіти


6

Організувати і провести навчально-польові збори з юнаками, які проходять допризовну підготовку.

З 15.04 до 25.05.

Військовий комісаріат,  управління освіти, військові частини гарнізону


7

Організувати і провести перед початком навчального року навчально-методичні збори з викладами Захисту Вітчизни

За окремим планом

Військовий комісаріат,  відділи (управління) освіти


8

Організувати і провести щомісячні одноденні методичні заняття з викладачами Захисту Вітчизни

Кожного місяця за окремим планом

Військовий комісаріат,  управління освіти


9

Організувати і провести виступи у навчальних закладах міста та району по агітації на військову службу за контрактом та вступу у вищі військові навчальні заклади.

З 01.01. по 31.05.

Військовий комісаріат


10

Спланувати і організувати стрільби з автомата (МКГ) бойовими патронами з юнаками випускних класів, які вивчають Захист Вітчизни.

Під час проведення польових зборів

Військовий комісаріат, командири військових частин, навчальні заклади, ТСОУ


11

Надати інформацію голові РДА та міському голові про час, місце і порядок проведення стрільб з юнаками випускних класів

До 01.03.

Військовий комісаріат за погодженням з командирами військових частин


12

Налагоджувати військово-шефську роботу у встановленні та розвитку шефських зв’язків з розташованими на території міста, району військовими частинами.

постійно

Військовий комісаріат, командири частин управління освіти


13

Внести записи до облікових документів призовників, які закінчили вивчення предмету Захист Вітчизни

До 01.08.

Відділення комплектування військового комісаріату


14

Подати доповідь голові РДА та Міському голові про стан допризовної підготовки

До 01.10

Військовий комісаріат


15

Вести облік і звітність з питань допризовної підготовки

Постійно

Військовий комісаріат,  управління освіти


16

Вивчати, узагальнювати і поширювати позитивний досвід проведення допризовної підготовки.

Постійно

Військовий комісаріат, управління освіти


17

У кожному навчальному закладі, де проводиться заняття з Захисту Вітчизни, створити належні умови для одержання теоретичних знань і набуття практичних навичок з цього предмету, мати необхідну навчально-матеріальну базу: кабінет в/підготовки, кімнату зберігання зброї, стрілецький тир, місце вивчення обов’язків днювального, місце вивчення обов’язків вартового, майданчик для проведення занять із стройової підготовки, спортивне містечко, клас цивільної оборони. Скласти, погодити і затвердити плани створення, вдосконалення і відновлення елементів навчально-матеріальної бази навчальних закладів.

Постійно

Військовий комісаріат,  управління освіти, керівники навчальних закладів, викладачі Захисту Вітчизни.


18 

Для керівництва навчально-методичною роботою з Захисту Вітчизни у військовому комісаріаті створити нештатну методичну раду, спланувати її роботу, скласти розклад навчально-методичних зборів і методичних занять. 

До 01.09.

Військовий комісаріат,  управління освіти


19

Подати заявки в органи управління у справах цивільної оборони та органи охорони здоров’я на навчальне майно, для навчальних закладів згідно програми Захисту Вітчизни.

До 15.08.

Керівники навчальних закладів, начальники управління освіти


20

Закріпити наказами військових комісарів військовослужбовців та службовців військового комісаріату за навчальними закладами, де викладається Захист Вітчизни, для надання практичної і методичної допомоги з питань підготовки молоді до військової служби.

До 01.09.

Військовий комісаріат


21

Здійснити перевірку виконання програми Захист Вітчизни в навчальних закладах якості засвоєння її юнаками, методичної підготовки викладачів допризовної підготовки, стану навчально-матеріальної бази, організації військово-патріотичного виховання молоді та обліку і стану збереження навчального озброєння боєприпасів, військового майна.

За окремим планом

Військовий комісаріат,  управління освіти, відділ у справах НС і ЦЗН.


1


III.ПІДГОТОВКА ЮНАКІВ ДО ВСТУПУ У ВИЩІ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ І ПРИЗОВ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ:


З метою виконання завдання штабу Західного оперативного командування на відбір кандидатів для вступу у вищі військові навчальні заклади України довести наряд і умови прийому до міського управління та районного відділу освіти, навчальних закладів.

Після отримання завдання

Військовий комісаріат


2

Провести інструкторські наради з викладачами Захисту Вітчизни з питань відбору кандидатів для вступу у вищі військові навчальні заклади.

Після отримання завдання

Військовий комісаріат,  управління освіти


3

Через засоби масової інформації довести до цивільної молоді вимоги, що висуваються до абітурієнтів.

Постійно

Військовий комісаріат


4

Проводити заходи щодо військово-професійної орієнтації молоді.

Постійно

Військовий комісаріат,  управління освіти, викладачі Захисту Вітчизни


5

Організувати відвідування молоддю військових частин, дислокованих на території району, для ознайомлення з умовами навчання і служби, життям і побутом військовослужбовців.

Постійно

Військовий комісаріат,  управління освіти, викладачі Захисту Вітчизни


6

Організовувати військово-спортивні змагання, конкурси та змагання з військово-технічних видів спорту та молодіжної технічної творчості.

Постійно

Військовий комісаріат, управління освіти, викладачі Захисту Вітчизни


7

Створити умови щодо створення на базі призовної дільниці військкомату центру військово-професійної орієнтації та діагностики для забезпечення умов проведення попередньої діагностики абітурієнтів і кандидатів на військову службу за контрактом

Під час проведення медичного огляду та засідань призовних комісій (комісій з питань приписки)

Військовий комісаріат


10

Готувати і проводити виступи з рекламування військової служби за контрактом перед викладачами Захист Вітчизни навчальних закладів м.Коломия і Коломийського району, надавати навчальним закладам інформаційний та рекламний матеріал про проходження військової служби за контрактом і методичну допомогу в цьому питанні.

Постійно

Військовий комісаріат


11

Готувати і проводити виступи з висвітлення умов прийому та проходження військової служби за контрактом перед  призовною і допризовною молоддю під час проведення приписки громадян до призовної дільниці та під час проведення чергового призову

Постійно

Військовий комісаріат


12

Готувати виступи в місцевих засобах масової інформації та проводити їх розміщення.

Щомісячно:

- 1-2 замітки в  міських газетах;

-2-3 виступи на

місцевому радіо;

-1 раз в 2 місяці

по телебаченню;

Військовий комісаріат


13

Готувати та доводити інформацію про проходження військової служби за контрактом в конкретних військових частинах до центру зайнятості до сільських і селищних рад.

Постійно

Військовий комісаріат


14

Проводити бесіди з батьками призовників стосовно умов прийому на військову службу за контрактом під час проходження їх синами строкової служби в ЗСУ

Постійно

Військовий комісаріат


15

Проводити бесіди з військовозобовязаними, призовниками та жінками, які  відібрані кандидатами на військову службу за контрактом до конкретних військових частин.

Постійно

Військовий комісаріат



1

IV. ФІЗИЧНА ПІДГОТОВКА


Провести районні (міські) спартакіади допризовної і призовної молоді.

За окремим планом

Військовий комісаріат, управління освіти, керівники навчальних закладів, викладачі Захисту Вітчизни


2

Забезпечити участь збірної команди  району у обласній спартакіаді допризовної молоді.

За окремим планом

Військовий комісаріат, управління освіти, керівники навчальних закладів, викладачі Захисту Вітчизни


3

Здійснювати контроль стану фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи, виконання програмних вимог з Захисту Вітчизни в навчальних закладах усіх форм власності.

Протягом навчального року

Військовий комісаріат, управління освіти, керівники навчальних закладів, викладачі Захисту Вітчизни





2011-2024 © Всі права застережено.