НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Прем'єр-міні..."  № 2586-32/2018-32 від 26.04.2018р. 
Документ №2586-32/2018 від 26.04.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.04.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(32  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 26.04.2018р.  № 2586-32/2018-32
 

Про звернення Коломийської міської

ради до Прем’єр-міністра України

В. Гройсмана, Міністра інфраструктури

України В. Омеляна, в.о. Голови правління

ПАТ «Укрзалізниця» Є. Кравцова


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Міністра інфраструктури України В. Омеляна, в.о. Голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Є. Кравцова щодо вирішення проблеми залізничного сполучення міста Коломиї зі Львовом, а також з центральними та східними областями нашої країни (додається).

       2. Рішення та текст звернення надіслати Прем’єр-міністру України            В. Гройсману, Міністру інфраструктури України В. Омеляну, в.о. Голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Є. Кравцову та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.

       3. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Л. Жупанського.


Міський голова                                                                                                            І. Слюзар




Прем’єр-міністру України

В. Гройсману


Міністру інфраструктури України

В. Омеляну


В.о. Голови правління ПАТ «Укрзалізниця»

Є. Кравцову


У зв’язку і ситуацією, яка склалася на Коломийщині та в сусідній Чернівецькій області, а саме проблема нормального залізничного сполучення міста Коломиї зі Львовом, а також з центральними та східними областями нашої країни, просимо відновити відмінений у листопаді місяці потяг №607/608 Чернівці–Львів–Чернівці, який масово використовувався жителями міста, району і сусідніми районами.

Відомо, що регіональний експрес Чернівці–Львів–Чернівці №701/702 не спроможний задовольнити й третини потреби пасажирів в доїзді, а також далеко не всім підходить за часом свого прибуття на станцію «Львів».

На сьогодні м. Коломия абсолютно позбавлена можливості нормального сполучення зі Східними й Південними регіонами України. У 2017 році через м. Коломию курсував потяг №115 Чернівці – Харків, який також в листопаді минулого року був відмінений. Знаємо, що напередодні відкриття сезону літніх перевезень постане проблема сполучення з Південними областями нашої країни, коли пасажири масово будуть виїздити до моря, і якщо ще до 2015 року на літній період ми мали потяг Чернівці – Генічеськ, то останні два роки жодного сполучення, окрім Одеського напрямку, немає.

Просимо врахувати ці обставини, а також те, що Коломийщина, а також Косівщина та Верховинщина, які взагалі не мають залізничних колій на своїх теренах, вважаються одним з найпопулярніших напрямків зеленого туризму в Україні, де протягом літа проводиться безліч фестивалів та інших масових культурних заходів.




Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на XХХІІ сесії міської ради

VII демократичного скликання

26 квітня 2018 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.