НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення програми "Енергодім Коломия на 2021-2023 ..."  № 178 від 22.09.2020р. 
Документ №178 від 22.09.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.09.2020



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 22.09.2020р.  № 178
 

Про схвалення програми «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки»


       Розглянувши проект програми «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки», розроблений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про Фонд енергоефективності», з метою стимулювання впровадження комплексних енергозберігаючих заходів в житловому фонді Коломийської міської об’єднаної територіальної громади, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Схвалити програму «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки» (далі- Програма), додається.

       2. Відділу інвестиційної політики та енергозбереження міської ради (Ірина Жолоб) забезпечити подання Програми для затвердження Коломийською міською радою в установленому порядку.

3. Фінансовому управлінню міської ради (Ганна Бакай) передбачити кошти на фінансування заходів Програми.

4. Координацію робіт та узагальнення інформації про виконання Програми покласти на головного відповідального виконавця — відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради (Ірина Жолоб).

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Олега Дячука.





Міський голова                                                                                                      Ігор СЛЮЗАР

СХВАЛЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради 

від 22.09.2020 р. № 178



Програма «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки»



Замовник програми



Відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради

А

___________

Ірина ЖОЛОБ


Керівник програми



Заступник міського голови

___________

Олег ДЯЧУК




ПОГОДЖЕНО



Фінансове управління

міської ради


___________


Ганна БАКАЙ

Юридичний відділ

міської ради


___________


Владислава МАКСИМ’ЮК

Відділ економіки

міської ради


А

___________


Олена ОСТЯК

Голова постійної комісії 

міської ради з питань

бюджету, інвестицій,  соціально-

економічного розвитку та

зовнішньоекономічних відносин







___________







Роман КРУТКО


ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

«Енергодім Коломия на 2021-2023 роки»

  1. Ініціатор розроблення Програми (замовник): відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради.
  2. Розробник Програми: відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради.
  3. Термін реалізації Програми - 2021-2023 роки.
  4. Етапи фінансування Програми - щорічно.
  5. Обсяг фінансування Програми «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки» 7000 тис. гривень (перелік заходів, обсяги та джерела фінансування Програми додаються).

Роки

Обсяг фінансування (тис. грн.)

Всього

В т.ч. за джерелами фінансування

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

2021-2023

7000

-

-

7000

-

В т.ч.






2021

3000

-

-

3000

-

2022

2000

-

-

2000

-

2023

2000

-

-

2000

-


  1. Очікувані результати виконання:

- зменшення обсягів споживання енергоресурсів через стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів;

- покращення енергоефективності конструкцій і внутрішньобудинкових мереж житлових будівель;

- зменшення витрат мешканців багатоквартирних будинків на оплату енергоносіїв;

- створення сприятливих умов для розвитку суспільних відносин та довіри між міською владою, кредитно-фінансовими установами та мешканцями міста;

- формування в суспільстві свідомого ставлення до енергоощадності.

  1. Термін проведення звітності

Програма є середньостроковою та реалізовуватиметься впродовж 2021– 2023 років. Координація і контроль за виконанням Програми покладається на відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради та постійну комісію міської ради з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин.

Відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради готує і подає у відділ економіки міської ради звіти про стан виконання заходів Програми:

Квартальний звіт до 10 числа місяця наступного за звітним кварталом (наростаючим підсумком);

Річний звіт до 20 січня наступного за звітним роком;

Після закінчення встановленого терміну виконання Програми подається кінцевий звіт про результати виконання Програми не пізніше, ніж через місяць після закінчення встановленого терміну виконання Програми.




Замовник програми



Відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради

А________________

Ірина ЖОЛОБ


Відповідальний виконавець

Відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради                                              


Керівник програми

А



_________________




Ірина ЖОЛОБ

Заступник міського голови

_________________

Олег ДЯЧУК





Обґрунтування доцільності схвалення Програми


Процес реформування сфери комунальних послуг в житлово-комунальному господарстві є однією з основних проблем сьогодення. Розроблення ефективних заходів з енергозбереження та зменшення обсягів використання енергоресурсів є одним з важливих напрямів розвитку територіальної громади. З метою реалізації на місцевому рівні державної політики енергозбереження, запровадженню комплексного підходу для зменшення фінансового навантаження на об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСББ), що проводять заходи з енергоефективності, розроблено програму «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки».

Програма передбачає механізм підтримки ОСББ шляхом відшкодування частини суми кредиту, отриманого на впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів, передбачених державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Програмою запропоновано порядок використання коштів, передбачених в міському бюджеті на відшкодування частини суму кредиту, залученого в кредитно-фінансових установах в тому числі банках-партнерах(учасники програми фонду енергоефективності «Енергодім»).

Мета Програми – створення ефективного механізму стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів в житлово-комунальному секторі, шляхом відшкодування з міського бюджету частини суми кредиту, отриманого ОСББ на реалізацію енергозберігаючих заходів. Реалізація програми сприятиме зниженню фінансового навантаження на ОСББ і в подальшому забезпечить зменшення споживання енергоресурсів і витрат населення на їх оплату та покращення екологічної ситуації в громаді.

Завдання Програми:

  • проведення комплексних заходів з підвищення енергоефективності та термомодернізації багатоквартирних будинків;
  • забезпечення механізму фінансування заходів з підвищення енергоефективності та термомодернізації багатоквартирних будинків;
  • зниження видатків мешканців багатоквартирних будинків на оплату енергоносіїв;
  • підвищення рівня комфорту та якості життя мешканців громади;
  • підвищення культури споживання енергії та відповідальності житлових об’єднань у сфері енергозбереження та енергоефективності.


Порядок відшкодування частини суми кредиту


Порядок відшкодування частини суми кредиту, залученого ОСББ у кредитно-фінансових установах для впровадження енергоефективних заходів визначає механізм використання коштів, передбачених в міському бюджеті на відшкодування частини суми кредиту, залученого у кредитно-фінансових установах, що надаються ОСББ, які зареєстровані на території Коломийської міської об’єднаної територіальної громади (далі – Позичальник) на впровадження заходів в рамках реалізації державної Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

З міського бюджету надається відшкодування частини суми кредиту, залученого ОСББ у кредитно-фінансових установах на впровадження енергозберігаючих заходів у розмірі 10% від основної суми кредиту.

Позичальник зможе отримати відшкодування частини суми кредиту лише за одним кредитним договором, укладеним для впровадження енергоефективних заходів, передбачених державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» (Додаток 2 до Програми).

Відшкодування частини суми кредиту здійснюється на підставі договору про взаємодію (далі –Договір), укладеного між Коломийською міською радою та кредитно-фінансовими установами (Додаток 5 до Програми).

Кредит Позичальникам надається кредитно-фінансовими установами в національній валюті для впровадження енергоефективних заходів, передбачених державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Кредитно-фінансова установа у кредитному договорі в графі «Цілі кредитування» зобов’язана зазначити «Відповідно до програми «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки».

Відшкодування частини суми кредиту, отриманого для впровадження енергоефективних заходів, передбачених державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», відбувається на підставі формування кредитно-фінансовою установою пакету документів (додаток 3 до Програми) та зведеного реєстру позичальників (додаток 2 до Договору про взаємодію).

Після отримання від Позичальника повного пакету документів, що підтверджує цільове використання кредитних коштів, кредитно-фінансові установи щомісячно, не пізніше 5 числа місяця наступного за звітним, подають відділу інвестиційної політики та енергоефективності міської ради сформований за даний  час реєстр позичальників (додаток 1 до Договору про взаємодію), які отримали кредит на цілі, передбачені державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», та заяву Позичальника щодо участі у Програмі (додаток 4 до Програми).

Після формування повного пакету документів, кредитно-фінансова установа надає відділу інвестиційної політики та енергозбереження Коломийської міської ради не пізніше 15 числа місяця наступного за звітним два примірники зведених реєстрів Позичальників, які взяли кредити у кредитно-фінансових установах для впровадження енергоефективних заходів, передбачених державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», для прийняття рішення щодо відшкодування.

Позичальники, що отримали в звітному місяці кредит, але не подали до кредитно-фінансової установи визначені умовами кредитного договору документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів, включаються кредитно-фінансовою установою до зведеного реєстру позичальників у наступному періоді, після отримання кредитно-фінансовою установою необхідних документів.

Відшкодування частини суми кредиту у поточному місяці проводиться міською радою після засідання Комісії з питань відшкодування з місцевого бюджету частини суми кредиту, отриманого у кредитно-фінансових установах для впровадження енергоефективних заходів, передбачених державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», (далі – Комісія), та прийняття нею відповідного рішення.

Комісія утворюється розпорядженням міського голови, яким затверджується її кількісний та персональний склад. 

Засідання Комісії проходять в міру надходження від кредитно-фінансових установ зведених реєстрів Позичальників.

За результатами розгляду поданих зведених реєстрів Позичальників, Комісія приймає рішення про погодження до відшкодування у поточному місяці частини суми кредиту з міського бюджету та проведення подальшої роботи Коломийської міської ради по перерахуванню необхідних коштів на рахунки Позичальників, які відкриті у відповідних кредитно-фінансових установах.

Кредитно-фінансові установи протягом трьох робочих днів перераховують кошти на розрахункові рахунки відповідних Позичальників, що відкриті в кредитно-фінансових установах для погашення частини суми кредиту.

Результати засідання Комісії оформлюються протоколом, який підписується головою та секретарем Комісії.

Рішення Комісії приймається на засіданні більшістю голосів від загального складу Комісії відкритим голосуванням.

У разі виявлення невідповідностей у відомостях щодо окремих Позичальників, зазначених у зведеному реєстрі Позичальників, Комісія у триденний строк повідомляє про це кредитно-фінансову установу для усунення невідповідностей.

Коломийська міська рада перевіряє отримання Позичальником бюджетних коштів, перерахованих на відшкодування частини суми кредиту, шляхом отримання від кредитно-фінансової установи довідки про перерахування вказаних коштів на рахунки Позичальників, яка надається щомісячно протягом трьох банківських днів після їх перерахування.

Бюджетні кошти не можуть бути спрямовані на сплату будь-яких видів штрафів та/або пені, нарахованих згідно з умовами кредитного договору.

Обов’язковою умовою для включення кредитно-фінансовою установою відомостей до реєстру позичальників є подання Позичальником копії документів, що підтверджують цільове використання кредитних коштів відповідно до умов кредитного договору.

Документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів, зберігаються в кредитно-фінансових установах протягом терміну, передбаченого законодавством для зберігання документів за кредитною операцією та надаються кредитно-фінансовою установою відділу інвестиційної політики та енергозбереження міської ради за умови попереднього письмового повідомлення про це кредитно-фінансової установи за 10 банківських днів у вигляді належним чином завірених копій.


Фінансове забезпечення програми


Відшкодування частини суми кредитів здійснюється в межах кошторисних призначень, передбачених на Програму в міському бюджеті на відповідний рік та відповідно до помісячного плану асигнувань.

Обсяг фінансування затверджується щорічно міською радою і враховується при формуванні видатків міського бюджету та при потребі коригується протягом поточного року при уточненні міського бюджету.

Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів в рамках Програми здійснюється у визначеному законодавством порядку.

Прогнозний обсяг відшкодування частини суми кредитів, отриманих  ОСББ на впровадження заходів з енергоефективності у багатоквартирних будинках Коломийської міської об’єднаної територіальної громади  на 2021-2023 роки наведено в таблиці 1.


Таблиця 1


Прогнозний обсяг відшкодування частини суми кредитів, отриманих  ОСББ на впровадження заходів з енергоефективності у багатоквартирних будинках Коломийської міської об’єднаної територіальної громади  на 2021-2023 роки


Обсяг коштів необхідних для виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми (тис. грн.)

2021 рік

2022 рік

2023 рік

Всього витрат

Обсяг ресурсів,

усього,

у тому числі:

міський бюджет


3 000,00


3 000,00


2 000,00


2 000,00


2 000,00


2 000,00


7 000,00


7 000,00


Очікувані результати виконання програми


- зменшення обсягів споживання енергоресурсів шляхом стимулювання впровадження комплексних заходів з енергозбереження;

- покращення енергоефективності конструкцій і внутрішньобудинкових мереж житлових будівель;

- зменшення витрат мешканців багатоквартирних будинків на оплату енергоносіїв;

- створення сприятливих умов для розвитку суспільних відносин та довіри між міською владою, кредитно-фінансовими установами та мешканцями міста;

          -  формування в суспільстві свідомого ставлення до енергоощадності.

                                                                                                                        

                                                                                               Додаток 1 до Програми


Перелік

заходів, обсяги та джерела фінансування міської програми

«Енергодім Коломия  на 2021-2023 роки»

п/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін виконання

Орієнтовні обсяги фінансування, тис.грн.

Очікуваний результат

Роки

Всього

Тис. грн

В т.ч. за джерелами фінансування

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

Відшкодування частини суми кредитів, отриманих  ОСББ на впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів, передбачених державною Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Відділ інвестиційної політики та енергозбереження міської ради


2021-2024 роки

2021-2024 рр. в т.ч.

7000

-

-

7000

-

Зменшення обсягів споживання енергоресурсів шляхом впровадження комплексних заходів з енергозбереження, підвищення рівня енергоефективності багатоквартирних будинків.

2021

3000

-

-

3000

-

2022

2000

-

-

2000

-

2023

2000

-

-

2000

-


Замовник програми     

Відділ інвестиційної політики

та енергозбереження міської ради                                                                              Ірина ЖОЛОБ


Керівник програми                                                                                                                                                  

Заступник міського голови                                                                                         Олег ДЯЧУК

    

Додаток 2

до Програми


Перелік заходів з енергоефективності, часткове відшкодування вартості яких передбачене державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім»


1. Перелік Заходів з енергоефективності, що входять до Пакету заходів «А» («Легкий»)

Тип заходів

Заходи

Обов’язкові заходи

  1. Встановлення вузла комерційного обліку теплової енергії
  2. Встановлення або модернізація індивідуального теплового пункту (ІТП)
  3. Заміна або модернізація загальнобудинкового котла та допоміжного обладнання (наприклад, насосів, систем автоматичного регулювання тощо)
  4. Теплоізоляція або заміна трубопроводів системи внутрішнього теплопостачання та системи гарячого водопостачання (за наявності) в неопалювальних приміщеннях
  5. Гідравлічне балансування системи опалення шляхом встановлення автоматичних (балансувальних) клапанів

Необов’язкові заходи

  1. Модернізація системи гарячого водопостачання
  2. Встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії на потреби опалення або/та приладів – розподілювачів теплової енергії у квартирах
  3. Встановлення автоматичних регуляторів температури повітря у приміщеннях на опалювальних приладах водяної системи опалення у квартирах або/та у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі
  4. Заміна або теплоізоляція трубопроводів системи опалення або/та приладів водяної системи опалення у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі
  5. Заміна або ремонт блоків віконних та блоків балконних дверних у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі
  6. Заміна або ремонт зовнішніх дверей та/або облаштування тамбурів зовнішнього входу

Комплекс робіт із модернізації та облаштування системи освітлення у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі


2. Перелік Заходів з енергоефективності, що входять до Пакету заходів «Б» («Комплексний»):


Тип заходів

Заходи

Обов’язкові заходи

  1. Всі обов'язкові заходи з Пакету заходів «А»
  2. Комплекс робіт із теплоізоляції та улаштування огороджувальних конструкцій будівлі:
    • зовнішніх стін та цоколю
    • опалювальних та неопалювальних горищ (технічних поверхів) та дахів
    • плит перекриття підвалу
  3. Заміна або ремонт зовнішніх дверей та/або облаштування тамбурів зовнішнього входу
  4. Заміна або ремонт блоків віконних та блоків балконних дверних у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі

Необов’язкові заходи

  1. Модернізація системи гарячого водопостачання
  2. Заміна або теплоізоляція трубопроводів системи опалення або/та приладів водяної системи опалення у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі
  3. Заміна або теплоізоляція трубопроводів  системи опалення або/та приладів водяної системи опалення у квартирах
  4. Встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії на потреби опалення або/та приладів - розподілювачів теплової енергії у квартирах
  5. Встановлення автоматичних регуляторів температури повітря у приміщеннях на опалювальних приладах водяної системи опалення у квартирах або/та у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі
  6. Заміна або ремонт блоків віконних та блоків балконних дверних у квартирах, утеплення і скління наявних балконів і лоджій
  7. Комплекс робіт із модернізації та облаштування системи освітлення у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі
  8. Комплекс робіт із модернізації та облаштування системи вентиляції зі встановленням рекуператорів
  9. Інші типи модернізації системи внутрішнього теплопостачання


Більш розширений опис заходів з енергоефективності зазначений в додатку 2 до Порядку дій учасників Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», затвердженим Рішення Наглядової ради ДУ «Фонд енергоефективності» від 16 серпня 2019 року (https://eefund.org.ua/dokumenti).

Додаток 3

до Програми



Перелік документів,

які необхідні для відшкодування частини суми кредиту, залученого

ОСББ на впровадження енергоефективних заходів

(зберігаються у кредитно-фінансовій установі)


1. Копія Статуту або документа з кодом доступу до відомостей, що містяться про Позичальника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (у тому числі установчі документи юридичної особи) – опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії.

2. Копія Витягу або Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

3. Копії документів, що підтверджують повноваження представника Заявника (рішення (протокол) загальних зборів об’єднання співвласників багатоквартирного будинку про обрання членів правління (зокрема, голови правління) та рішення (протокол) засідання правління про обрання голови правління).

4. Кредитний договір.

5. Заява Позичальника із зазначенням фактичної адреси, за якою Позичальником проведено енергоефективні заходи.

6. Копія договору з підрядником на впровадження заходів з енергоефективності.

7. Копії актів приймання виконаних будівельних робіт, складених за формою № КБ-2в, та довідка про вартість виконаних будівельних робіт і витрати, складена за формою № КБ-3.

8. Копії рахунків, платіжних документів, чеків, квитанцій та інших документів, що підтверджують здійснення оплати за впровадження заходів з енергоефективності.

9. Копії договору на проведення технічного нагляду, акту приймання передачі наданих послуг та платіжних доручень, чеків, квитанцій та інших документів, що підтверджують оплату послуг з проведення технічного нагляду.

10. Копії договору на проведення авторського нагляду, акту приймання передачі наданих послуг та платіжних доручень, чеків, квитанцій та інших документів, що підтверджують оплату послуг з проведення авторського нагляду.

11. Копія енергетичного сертифікату багатоквартирного будинку, підготовленого після впровадження заходів з енергоефективності.




Додаток 4

до Програми


Голові комісії з питань відшкодування з

міського бюджету  частини суми  за кредитами, отриманими у Кредитно-фінансових установах на впровадження енергоефективних заходів


назва ОСББ __________________

_____________________________

адреса реєстрації ______________

_____________________________

телефон ______________________


Заява

Назва ОСББ, зареєстровано за адресою ____________________________

прошу долучити до участі у  програмі «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки», затвердженої рішенням Коломийської міської ради від ________  № _, у  зв’язку із отриманням кредиту _____________________________________

___________________________________________________________________

(назва кредитно-фінансової установи, номер та дата заключення договору)

на впровадження енергоефективних заходів/цілі кредитування за адресою:

___________________________________________________________________,

(адреса будинку, в якому впроваджується енергозберігаючий захід) а саме: ___________________________________________________________________

___________________________________________________________________.

(відомості щодо енергозберігаючих заходів)




"__" _________ 202__ року                                          ________________

                                                                                                 (підпис)                                        

                                                                               Додаток 5

до Програми


ДОГОВІР №

про взаємодію


м. Коломия                                                        «___» _______ 202_ року


КОЛОМИЙСЬКА МІСЬКА РАДА, в особі міського голови Слюзара Ігора Богдановича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та рішення Коломийської міської виборчої комісії від 30.10.2015 року №102 (надалі «Замовник») з однієї сторони та  ________________________________________ (далі – Кредитно-фінансова установа), що є платником податку на прибуток за базовою (основною) ставкою відповідно до п.136.1 ст.136 розділу ІІІ Податкового кодексу України, (надалі – Банк),  в особі  _____________________________, який діє на підставі ___________________________, з іншої сторони (далі – Сторони), уклали цей Договір про взаємодію (далі – Договір) про наступне:


  1. Предмет Договору


1.1. Предметом цього Договору є встановлення основних умов та принципів взаємодії Сторін у процесі надання Коломийською міською радою відшкодування частини суми кредиту за кредитами об’єднанням  співвласників багатоквартирних будинків, (далі – Позичальникам), які отримали кредит у Кредитно-фінансовій установі на заходиі, передбачені в додатку 2 до Програми, в межах програми «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки»  (далі – Програма), у розмірах та порядку, що визначено цим Договором.

1.2. Кредитування Позичальників здійснюється Кредитно-фінансовою установою відповідно до внутрішніх нормативних документів Кредитно-фінансової установи та законодавства України.

1.3. Коломийська міська рада надає ОСББ в рамках Програми «Енергодім Коломия  на 2020 – 2023 роки» відшкодування частини тіла кредиту в розмірі 10 %__________ грн. (по пакетах заходів «А» та «Б») для ОСББ, заявки яких були затверджені Фондом енергоефективності в Україні відповідно до умов Програми Фонду енергоефективності «Енергодім», після повного завершення реалізації проекту та отримання повідомлення Фонду енергоефективності про схвалення заявки / проекту.

1.4. Відшкодування частини суми кредиту відбувається після отримання банком-партнером від ОСББ пакету необхідних документів, що підтверджує їх цільове використання, та їх копій відділом інвестиційної політики та енергозбереження міської ради, на підставі зведених реєстрів учасників програми «Енергодім Коломия на 2020 – 2023 роки», яким планується відшкодувати частину суми кредиту (додаток 2 до цього Договору).

1.5. Кредити надаються в національній валюті, відшкодування  надається одноразово на підставі укладених кредитних договорів та поданих Реєстрів та Зведених реєстрів з моменту надання кредиту та/або до моменту виконання Позичальником всіх умов кредитного договору.


  1. Основні завдання Сторін


2.1. Для  досягнення цілей за цим Договором Сторони зобов'язуються:

- спрямовувати зусилля на виконання умов Програми;

- проводити заходи щодо пошуку Позичальників, які бажають отримати кредит у Кредитно-фінансовій установі та отримати право на  відшкодування частини суми кредиту, відповідно до умов Програми;

- обмінюватися наявною в їх розпорядженні інформацією, що стосується предмету цього Договору, проводити спільні консультації і переговори, встановлювати науково-технічні та комерційно-фінансові зв’язки з третіми особами й інформувати один одного про результати подібних контактів.


  1. Обов'язки і права Міської ради:


    1. Міська рада зобов'язується:

3.1.1. Приймати, розглядати сформовані Кредитно-фінансовою установою Реєстри Позичальників, які отримали кредит на заходи з енергоефективності, передбачені в додатку 2 до Програми .

3.1.2. Резервувати за Позичальниками кошти, необхідні для  відшкодування частини суми кредиту за Кредитним договором, відповідно до Реєстрів Позичальників, наданого Кредитно-фінансовою установою, згідно з п. 3.1.1 цього Договору.

3.1.3. Приймати, розглядати сформовані Кредитно-фінансовою установою Зведені реєстри Позичальників, згідно з п. 4.1.6 цього Договору.

3.1.4. Щомісячно не пізніше п’ятнадцятого  числа, перераховувати кошти для  відшкодування частини суми кредиту, згідно із Зведеними реєстрами Позичальників на транзитний рахунок № _____________, що відкритий у  Кредитно-фінансовій установі, код банку ________, ЄДРПОУ ______________, з урахуванням вимог пункту 5.3 даного Договору.

3.1.5. Надавати Кредитно-фінансовій установі на її письмову вимогу (але не частіше одного разу на місяць) довідку-розрахунок про суму коштів, які зарезервовані за Позичальниками і використані на відшкодування частини суми кредиту за Кредитними договорами.

3.1.6. Повідомляти Кредитно-фінансову установу про всі зміни, що можуть вплинути на виконання Сторонами  умов цього Договору за 3  (три) банківські дні до набрання ними чинності.

3.1.7. Не розголошувати відомості, які становлять банківську та комерційну таємницю Кредитно-фінансової установи, а також відомості, які стали відомі міській раді у зв'язку з виконанням обов'язків за цим Договором.

3.1.8. Виконувати інші зобов’язання  за цим Договором.

    1. Коломийська міська рада має право:

3.2.1. Вносити на розгляд Кредитно-фінансової установи пропозиції щодо вдосконалення правовідносин за цим Договором, а також схеми кредитування Позичальників.

3.2.2. Здійснювати контроль за дотриманням Кредитно-фінансовою установою умов цього Договору.

3.2.3. Здійснювати заходи із перевірки пакетів документів Позичальників (згідно з додатком 2 до Програми) та контроль за цільовим використання кредитів, отриманих за Програмою, відповідно до умов цього Договору, за умови попереднього письмового повідомлення про це Кредитно-фінансової установи за 2 (два) банківських днів.


  1. Обов'язки і права Кредитно-фінансової установи


    1. Кредитно-фінансова установа зобов'язується:

4.1.1. Надавати кредити Позичальникам на цілі, передбачені в додатку 1 до цього Договору, у порядку, встановленому внутрішніми нормативними документами кредитно-фінансової установи та законодавством України.

4.1.2. Визначати суму коштів, яка необхідна для відшкодування  частини суми кредиту за Кредитним договором для кожного Позичальника, виходячи з умов, передбачених у пункті 1.3 цього Договору, та вказати визначені суми у Зведеному реєстрі Позичальників.

4.1.3. Формувати та зберігати в Кредитно-фінансовій установі щодо кожного Позичальника, який отримав кредит у Кредитно-фінансовій установі, відповідно до умов цього Договору, пакет документів згідно з переліком, визначеним у додатку 3 до Програми.

4.1.4 Формувати Реєстр Позичальників, які отримали кредит у Кредитно-фінансовій установі на цілі, передбачені цим Договором, згідно з формою, наведеною в додатку 1 до цього Договору.

4.1.5. Не рідше одного разу на місяць подавати міській раді сформований за цей час Реєстр нових Позичальників, які отримали кредит за Програмою.

4.1.6. Формувати та подавати міській раді, щомісячно не пізніше п’ятнадцятого числа місяця, Зведений реєстр Позичальників, згідно з формою додатку 2 до цього Договору, починаючи з місяця наступного за місяцем видачі кредиту.

4.1.7. Перераховувати скеровані міською радою на рахунок Кредитно-фінансової установи кошти, призначені для зарахування відшкодування частини суми кредиту на поточні рахунки Позичальників, відповідно до умов цього Договору.

4.1.8. Повідомляти міську раду про дострокове погашення кредиту на наступний банківський день після його погашення.

4.1.9. Здійснювати заходи з популяризації Програми, зокрема щодо надання відшкодування частини суми кредиту Позичальникам, які отримали кредит у Кредитно-фінансовій установі на заходи, передбачені в додатку 2 до Програми.

4.1.10. Виконувати інші зобов’язання  за цим Договором.

4.1.11. У Кредитних договорах, які укладатимуться з Позичальниками, у графі «Ціль кредитування» зазначати: за програмою «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки», а також дату та номер рішення, яким затверджено дану програму)                                        » з подальшим переліком товарів і послуг, на які надається кредит.

    1. Кредитно-фінансова установа має право:

       4.2.1. Відмовити Позичальникові в наданні кредиту у випадку:

               - невідповідності Позичальника вимогам Кредитно-фінансової установи та умовам цього Договору;

               - прийняття колегіальним органом Кредитно-фінансової установи рішення про відмову у видачі кредиту.


  1. Відповідальність Сторін


       5.1. У разі невиконання чи неналежного виконання зобов’язань, передбачених цим Договором, винна Сторона відшкодовує іншій Стороні всі завдані у зв’язку з цим збитки.

       5.2. Кредитно-фінансова установа несе відповідальність за невключення осіб, які отримали кредит за Програмою, у Зведений реєстр Позичальників згідно з додатком 2 до цього Договору.

       5.3. Міська рада не несе відповідальності за несвоєчасне, до 2-х місяців, перерахування коштів відшкодування частини суми кредиту Позичальників з міського бюджету.

5.4. Кредитно-фінансова установа не несе відповідальності за відмову міською радою здійснювати відшкодування суми кредиту за кредитами, згідно із сформованими Кредитно-фінансовою установою Зведеними реєстрами Позичальників.


  1. Форс-мажорні обставини


6.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо це стало наслідком причин, що не контролюються Сторонами. До таких причин належать: стихійні лиха, екстремальні погодні умови, перебої в постачанні електроенергії та вихід з ладу телекомунікацій, збої комп’ютерних систем, пожежі, страйки, військові дії, і таке інше, але не обмежуються ними.


7. Строк дії Договору


7.1. Цей Договір набуває чинності з дня його підписання Сторонами і діє до повного виконання Сторонами та Позичальниками зобов’язань.

7.2. Цей Договір може бути розірваний лише за згодою Сторін. Сторона, що бажає розірвати Договір, подає заяву не раніше, ніж за 30 (тридцять) календарних днів до запропонованого дня припинення дії Договору.

7.3. Після закінчення дії Договору міська рада зобов’язується здійснювати відшкодування частини суми кредиту, згідно із сформованими Кредитно-фінансовою установою Зведеними реєстрами Позичальників, до повного виконання Позичальником зобов’язань за кредитом.


8. Прикінцеві положення


8.1. Будь-які зміни і доповнення  до цього Договору вносяться лише за згодою Сторін, шляхом укладання додаткових договорів.

8.2. У разі виникнення спорів у ході виконання цього Договору Сторони намагатимуться вирішувати їх шляхом переговорів. Зацікавлена Сторона має право звернутися до господарського суду, якщо під час переговорів Сторони не дійшли згоди щодо врегулювання спору.

8.3. Цей Договір складено у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної із Сторін, кожний з яких має однакову юридичну силу.

8.4. Адміністрація підтверджує, що Позичальники, внесені до Зведених реєстрів Позичальників згідно з кредитними договорами та умов цього Договору, є учасниками Програми та зобов’язується відповідно до умов цього Договору здійснювати відшкодування частини суми кредиту за кредитами.


9. Місцезнаходження та реквізити Сторін



Коломийська міська рада:


_____________________________

(назва)

_____________________________

(адреса)

IBAN_________________________

_____________________________

Код ЄДРПОУ__________________


Кредитно-фінансова установа:


_____________________________

(назва)

_____________________________

(адреса)

IBAN________________________

_____________________________

Код ЄДРПОУ_________________


(Посада)

_________ _____________

     м.п.

(Посада)

_________ _____________

     м.п.

Додаток 1

до Договору про взаємодію ПОГОДЖЕНО

Коломийською міською радою

_______________________



Реєстр № ___________

Позичальників, які отримали кредит у _____________________________________________________________________________

за Програмою «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки».

_____________ 202_ року

                                                       (місяць)        

Реквізити Кредитно-фінансової установи: _________________________________________________________________________________

пор.

Назва ОСББ

Реєстраційний

номер

Відомості щодо впровадження енергоефективних заходів

Адреса будинку, в якому впроваджується захід (згідно з даними, повідомленими Кредитно-фінансовій установі Позичальником)

Номер, дата укладання і строк дії кредитного

договору

Розмір суми кредиту, використаного для впровадження енергоефективних заходів

Розмір

відшко-дування,

%

Сума

відшкоду-

вання,

гривень,

грн

1

2

3

4

5

6

7

8

9






























Кредитно-фінансова установа: ___________________________________________________________________________________________

"____" ___________ 202__ року                             ___________________________                                _____________

         М. П.                                                              (посада, прізвище та ініціали)                                       (підпис)


                                                                               Додаток 2

                                                                               до Договору про взаємодію


                                                                               ПОГОДЖЕНО

                                                                               Коломийською міською радою                                                                                                _____________________________                                                                                                                                     

Зведений реєстр № ________

Позичальників, які отримали кредит у ________________________________________________________________________________________

за Програмою «Енергодім Коломия на 2021-2023 роки».

_____________ 202_ року

                                                                        (місяць)        

Реквізити Кредитно-фінансової установи: ________________________________________________________________________________

пор.

Назва ОСББ

Реєстраційний

номер

Адреса будинку, в якому впроваджується захід (згідно з даними, повідомленими кредитно-фінансовій установі Позичальником)

Номер, дата укладання і строк дії кредитного

договору

Відомості щодо впровадження енергоефективних заходів

Дата і номер документу, який підтверджує виконання робіт щодо впровадження енергоефективних заходів

Розмір суми кредиту, використа-ного для впровадження енергоефективних заходів

Розмір

відшкоду-

вання,

  %


Сума відшкодування,

грн

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
































Всього




Кредитно-фінансова установа: ___________________________________________________________________________________________

"____" ___________ 202__ року                             ___________________________                                _____________

         М. П.                                                              (посада, прізвище та ініціали)                                       (підпис)




2011-2024 © Всі права застережено.