НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про Міжвідомчу раду з питань сім'ї, гендерної рівності,..."  № 62-р від 02.04.2015р. 
Документ №62-р від 02.04.2015р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Розпорядження міського голови  Про Міжвідомчу раду з питань сімї,гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сімї та протидії торгівлі людьми
Розпорядження міського голови  №426-р від 11.12.2019р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

06.04.2015



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 02.04.2015р.  № 62-р
 

Про Міжвідомчу раду з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.09.2007 року №1087 «Про консультативно-дорадчі органи з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку,запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми», розпорядження облдержадміністрації від 13.03.2015 року №142 « Про Міжвідомчу раду облдержадміністрації з питань  сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми» та у зв’язку із необхідністю проведення в місті ефективної державної політики з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми:


1. Затвердити положення про Міжвідомчу раду з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми та затвердити її склад.

2. Розпорядження міського голови від 03.07.2009 року №128-р вважати таким, що втратило чинність.

3. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покласти на начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Г. Гурак.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови В. Тарновецького.






Міський голова                                                                                                              І.Слюзар



                       ЗАТВЕРДЖЕНО

                       розпорядження міського голови

                       від 02.04.2015 р. 62-р


Положення

про Міжвідомчу раду з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми


       1. Міжвідомча рада з  питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми (надалі — Рада) є постійно діючим консультативно-дорадчим органом утвореним при Коломийській міській раді.

       2. Рада у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

       3. Основними завданнями Ради є:


       3.1 Сприяння проведенню в місті ефективної державної політики з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми.

       3.2 Розгляд питань, які потребують міжгалузевої узгодженої співпраці щодо реалізації державної політики з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми, зокрема розшуку, повернення, реабілітації жертв торгівлі, запобігання насильству в сім'ї.

       3.3 Сприяння формуванню позитивного ставлення  до сім'ї, відповідального батьківства, відродженню та збереженню національних сімейних цінностей, утвердженню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства, запобігання соціальному сирітству.

       3.4 Інформування департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації, громадськості про стан реалізації державної політики з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми.

       4. Рада відповідно до покладених на неї завдань:        

       4.1 Розглядає пропозиції центральних і місцевих органів виконавчої влади, наукових установ та громадських організацій щодо визначення пріоритетних напрямів соціальної підтримки сім'ї, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї, вдосконалення механізму забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, протидії торгівлі людьми.

       4.2 Проводить аналіз проектів державних, обласних та міських цільових програм, а також інших нормативно-правових актів стосовно реалізації державної політики з питань сім'ї, тендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми, надає висновки щодо доцільності їх прийняття.

       4.3 Готує пропозиції щодо забезпечення взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

       4.4 Вивчає світовий досвід з питань, що належать до компетенції Ради, та готує пропозиції щодо його запровадження в місті.

       4.5 Ініціює проведення моніторингу виконання відповідних державних, обласних та міських цільових програм, їх впливу на ситуацію в місті, досліджень з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми.

       4.6 Сприяє проведенню інформаційно-аналітичної та методичної роботи, спрямованої на відродження національних традицій та впровадження світового досвіду, зокрема щодо створення сімей з двома та більше дітьми, зміцнення та підвищення ролі сім'ї як основного осередку відтворення населення, зниження рівня смертності та збільшення тривалості життя, зменшення масштабів трудової міграції, насамперед зовнішньої, збереження та відтворення життєвого і трудового потенціалу населення.

       4.7 Сприяє поширенню різних форм сімейного виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї тощо).

       5. Рада має право:

       5.1 Утворювати в разі потреби експертні та робочі групи із залученням представників органів місцевого самоврядування, наукових установ, громадських організацій (за згодою їх керівників) для підготовки пропозицій щодо ефективної реалізації державної політики з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми.

       5.2 Рада взаємодіє з іншими управліннями та відділами міської ради, а також підприємствами, установами та організаціями з метою створення умов для провадження послідовної та узгодженої діяльності щодо строків, періодичності одержання і передачі інформації, необхідної для належного виконання покладених на неї завдань та здійснення запланованих заходів. Одержувати в установленому законодавством порядку від підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та їх посадових осіб інформацію, документи і матеріали, необхідні для виконання покладених на неї завдань.

       5.3 Організовувати проведення конференцій, нарад та семінарів з питань, що належать до компетенції Ради.

       6. Рада під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє з
органами місцевогосамоврядування,громадськими організаціями, а також з міжнародними організаціями тавідповідними органами інших держав.

       7. До складу Ради входять представники структурних підрозділів міської ради, охорони здоров'я, освіти, центру зайнятості, управління статистики,управління державної міграційної служби, УМВС України в місті, БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії».

       8. Діяльність Ради проводиться на громадських засадах.

       9. Формою роботи Ради є засідання, що проводяться не рідше, ніж один раз на три місяці.

       10. Засідання Ради веде голова або за його відсутності заступник голови. Засідання є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як половина членів Ради.

       11. Для участі у засіданнях Ради можуть запрошуватися посадові особи структурних підрозділів міської ради, представники територіальних органів виконавчої влади,  підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності.

       12. Рішення Ради приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

       13. Рішення Ради мають рекомендаційний характер і можуть бути реалізовані шляхом прийняття відповідних розпоряджень міського голови або надання окремих доручень.

       14. Рада інформує громадськість про свою діяльність у засобах масової інформації.

       15. Рада має бланк - із своїм найменуванням.

       16. Організаційно-технічне забезпечення роботи Ради здійснює управління праці та соціального захисту населення міської ради.




                                                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                       розпорядження міського голови

                                                                                       від 02.04.2015 р. № 62-р

Склад

Міжвідомчої  ради  з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї  та протидії торгівлі людьми


Тарновецький Володимир Васильович

заступник міського голови,

голова Міжвідомчої ради 

Гурак Галина Ярославівна

начальник управління праці та соціального  захисту населення міської ради, заступник голови Міжвідомчої ради

Галамейко Лілія Олексіїївна

директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді управління праці та соціального захисту населення міської ради, секретар Міжвідомчої ради

Члени міжвідомчої ради:


Друляк Уляна Петрівна

директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Коломиї

Іванців Ірина Яремівна

головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Коломийського міськрайонного центру зайнятості

Івахнюк Ігор Васильович

начальник служби у справах дітей міської ради

Коземчук Валентина Іванівна

начальник відділу контролю за правильністю призначення пенсій та соціальних виплат управління праці та соціального захист  населення міської ради

Мельник Іван Петрович

головний спеціаліст управління освіти міської ради

Оленюк Володимир Васильович

начальник управління статистики у місті Коломиї

Плаксій Віктор Михайлович

заступник головного лікаря комунального закладу «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги »

Скільська Вікторія Вікторівна

головний спеціаліст Коломийського районного відділу управління Державної міграційної служби

Триф’як Сергій Миколайович

директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» (за згодою)

Федорак Мар’яна Михайлівна

головний спеціаліст Коломийського міськрайонного управління юстиції

Чабан Олександр Миколайович

заступник начальника відділу, начальник міліції громадської безпеки Коломийського МВ УМВС




2011-2024 © Всі права застережено.