НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження протоколу засідання міської комісії з ..."  № 4847-65/2020-65 від 23.07.2020р. 
Документ №4847-65/2020 від 23.07.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.07.2020



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(65  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 23.07.2020р.  № 4847-65/2020-65
 

Про затвердження протоколу засідання міської комісії з питань формування пропозицій щодо потреби у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа


       Відповідно до Порядку та умов надання у 2020 році субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 р. № 515), беручи до уваги протокол засідання міської комісії з питань формування пропозицій щодо потреби у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа від 22.07.2020 року, № 1, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


                                               вирішила:


       1. Затвердити протокол засідання міської комісії з питань формування пропозицій щодо потреби у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа від 22.07.2020 року, № 1 (додається).

       2. Начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору Івахнюку подати документи на розгляд регіональної комісії з формування пропозицій щодо розподілу обсягу субвенції між місцевими бюджетами.

3. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Володимира Бойцана.

       4. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту та охорони здоров'я.



Міський голова                                                                                                              Ігор СЛЮЗАР



                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                               рішення міської ради

                                                               від 23.07.2020 р. № 4847-65/2020


Протокол №1

засідання міської комісії

з питань формування пропозицій щодо потреби у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,

осіб з їх числа


від 22.07.2020 року                                                                                                        м. Коломия


Присутні: Слюзар І.Б., Бойцан В.В., Івахнюк І.В., Жидак Н.Ю., Гнатюк І.В., Домашевський М.В., Дутчак Г.Я., Колісник А.Я., Мандрусяк У.І., Тимків Ю.Й., Трачук І.І., Федчук С.В., Хоцінська Н.Й.

Відсутні: Долаврук У.В.

Порядок денний:

  1. Про визначення напрямків використання субвенції з державного бюджету.
  2. Про затвердження загального списку дітей, які перебувають на квартирному обліку.
  3. Про визначення граничної вартості житла для дітей та обсягу грошової компенсації.
  4. Про затвердження списку дітей для виплати грошової компенсації.


Розглянули питання:

Слухали:  1. Про визначення напрямків використання субвенції з державного бюджету.


Доповів: Івахнюк Ігор, повідомив про те, що оптимальним варіантом із забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа житлом є спрямування коштів державної субвенції на виплату грошової компенсації за належні до отримання житлові приміщення для них з метою подальшого придбання житла.

Виступили: Бойцан В.В., Жидак Н.Ю., Колісник А.Я..

Вирішили:  що доцільно спрямувати кошти субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за належні до отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла.

Голосували:  13 – за, 0 – утрималися, 0 – проти.


Слухали:  2. Про затвердження загального списку дітей, які перебувають на квартирному обліку.

Доповів: Івахнюк Ігор, який повідомив, що згідно з рішеннями виконавчого комітету на квартирному обліку перебувають такі особи з числа дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування:

1. Хлопек Артур Мирославович, особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

2.   Савчук Сніжана Андріївна, особа з числа дітей-сиріт.

3.   Савчук Уляна Андріївна, особа з числа дітей-сиріт.

4.   Савчук Віталій Андрійович, особа з числа дітей-сиріт.

5. Червінська Світлана Сергіївна, особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виступили: Хоцінська Н.Й., Федчук С.В., Мандрусяк У.І.


Вирішили: Затвердити загальний список осіб з числа дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування:

ПІБ дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

дата надання статусу дітей -сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

дата постановки на квартирний облік

ким прийнято рішення/

розпорядження

про постановку

дата народження дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

1.

-

-

-

-

-

2.

-

-

-

-

-

3.

-

-

-

-

-

4.

-

-

-

-

-

5.

-

-

-

-

-

* діти перебували на обліку в службі у справах дітей до вступу в дію постанови КМУ

№ 866 від 24.09.2008 року.

Голосували:  13 – за, 0 – утрималися, 0 – проти.

Слухали:  3. Про визначення граничної вартості житла для дітей та обсяг грошової компенсації.


Доповів: Івахнюк Ігор, повідомив, що відповідно до п.14 Порядку та умов надання у 2020 році субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 р. № 515), гранична вартість житла для дітей та обсяг грошової компенсації визначається за такою формулою:

ГВЖ = (31 + (10 Ч Nі)) Ч Вг Ч Км,

де ГВЖ - гранична вартість житла;

31 - 31 кв. метр загальної площі у квартирах, садибних (одноквартирних) будинках із житлового фонду, з яких жила площа на дитину має бути не меншою від середнього показника забезпеченості громадян жилою площею у відповідному населеному пункті;

(10 Ч Nі): 10 - додаткові 10 кв. метрів жилої площі на кожну дитину з інвалідністю, Nі - кількість дітей з інвалідністю;

Вг - вартість (грн) 1 кв. метра загальної площі житла для населеного пункту за місцем перебування дитини на квартирному обліку;

Км - коефіцієнт збільшення граничної вартості 1 кв. метра загальної площі житла для міст (Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова гранична вартість житла для дітей не може перевищувати вартості спорудження житла, збільшеної в 1,75 раза, для обласних центрів і міст обласного значення з населенням понад 300 тис. осіб - у 1,5 раза, для міст обласного значення з населенням від 100 тис. до 300 тис. осіб - у 1,25 раза).

Вартість 1 кв. метра загальної площі житла в населеному пункті за місцем перебування дитини на квартирному обліку обчислюється відповідно до нормативно-правових актів Мінрегіону.

Згідно наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 26.06.2020 року №151 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України затверджено вартість 1 кв. м загальної площі квартир будинку (з урахуванням ПДВ), яка становить станом на 01.04.2020 року для Івано-Франківської області 11 653 грн.

Враховуючи,  що діти  із  вищезазначеного списку  не  мають інвалідності а також те, що місто Коломия не є обласним центром і має чисельність населення до 100 тис., то гранична вартість житла буде розраховуватись: 31Ч11 653=361 243 грн.

Таким чином, загальна сума коштів для забезпечення п’яти дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа становитиме 1 806 215 грн.


Виступили: Бойцан В.В., Тимків Ю.Й., Трачук І.І.


Вирішили: Затвердити спосіб розрахунку грошової компенсації (31Ч11 653=361 243 грн)  та встановити розмір у сумі 361 243 грн. на одну дитину. Для забезпечення п’яти дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа становитиме 1 806 215 грн.


Голосували: 13 – за, 0 – утрималися, 0 – проти.


Слухали:  4. Про затвердження списку дітей для виплати грошової компенсації.


Доповів: Івахнюк Ігор, запропонував затвердити список осіб з числа дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування:

№ зп

ПІБ дітей-сиріт, дітей, позбавлених

батьківського піклування, осіб з їх числа

Сума грошової компенсації

1.

-

-

2.

-

-

3.

-

-

4.

-

-

5.

-

-


Виступили: Бойцан В.В., Мандрусяк У.І., Домашевський М.В.


Вирішили: Затвердити список осіб з числа дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування:


№ зп

ПІБ дітей-сиріт, дітей, позбавлених

батьківського піклування, осіб з їх числа

Сума грошової компенсації

1.

-

-

2.

-

-

3.

-

-

4.

-

-

5.

-

-


Голосували: 13 – за, 0 – утрималися, 0 – проти.


Коломийський міський голова,

голова комісії                                                                             Ігор СЛЮЗАР


Секретар комісії                                                                        Наталія ЖИДАК

Члени комісії:

                                                                                Володимир БОЙЦАН

                                                                                 Ігор ІВАХНЮК

                                                                                 Ірина ГНАТЮК

                                                                                 Уляна ДОЛАВРУК

                                                                                 Мар’ян ДОМАШЕВСЬКИЙ

                                                                                 Галина ДУТЧАК

                                                                                 Андрій КОЛІСНИК

                                                                                 Уляна МАНДРУСЯК

                                                                                 Юлія ТИМКІВ

                                                                                 Ірина ТРАЧУК

                                                                                 Сергій ФЕДЧУК

                                                                                 Наталія ХОЦІНСЬКА



2011-2024 © Всі права застережено.