НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 4813-64/2020-64 від 15.07.2020р. 
Документ №4813-64/2020 від 15.07.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

19.07.2020



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(64  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 15.07.2020р.  № 4813-64/2020-64
 

Про   звернення   Коломийської    міської

ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Прем’єр - міністра України Дениса Шмигаля  щодо зняття законопроєкту №2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо навчання державною мовою в закладах освіти» з розгляду на сесії Верховної Ради України.

2. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову та Прем’єр - міністру України Денису Шмигалю  та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.

       


Секретар міської ради                                                                                               Олег РОМАНЮК



Президенту України Володимиру Зеленському


Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


Прем’єр - міністру України   Денису Шмигалю



Звернення

       Ми, депутати Коломийської міської ради, керуючись думкою Коломийської громади, висловлюємо категоричний протест проти прийняття антиукраїнського законопроєкту №2362 «слуги народу» Максима Бужанського, мета якого – тотальна русифікація української освіти.

       Ми розцінюємо цей законопроєкт як найбільшу загрозу українській мові та освіті з часів Януковича. Тоді Мовний майдан, спровокований законопроєктом Колісніченка-Ківалова, став початком падіння режиму Януковича та стартом Революції Гідності. Ми не очікували, що після сотень жертв на Майдані та російсько-українській війні, українська влада може знову намагатися розвернути вектор України до Москви. А даний законопроєкт Максима Бужанського є кроком саме у тому напрямку.

       Законопроєкт №2362 несе велику загрозу у питаннях:

       1. скасування переходу учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 р.;

       2. дозволу викладання у будь-яких школах (у тому числі школи з українською мовою навчання) «декількох навчальних предметів» російською мовою.

       Окрім того депутати партії «Слуга народу» і ОПЗЖ планують протягнути русифікаторський законопроєкт усупереч позиції Міністерства освіти і науки України та гуманітарного комітету парламенту, які виступили проти його ухвалення. Прийняття ж даного законопроєкту – шлях до тотальноії русифікації освіти, який ми не можемо допустити.

       Ми закликаємо спікера Дмитра Разумкова негайно припинити цю антиукраїнську провокацію, зняти русифікаторський законопроєкт №2362 з розгляду на сесіі Верховної Ради України.



Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

                                                            Прийнято на 64 (позачерговій) сесії міської ради

                                                            VII демократичного скликання       

                                                            15 липня 2020 року                             




2011-2024 © Всі права застережено.