НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання рішення виконавчого комітету від 26.02.20..."  № 25 від 25.02.2014р. 
Документ №25 від 25.02.2014р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.03.2014



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.02.2014р.  № 25
 

Про виконання рішення виконавчого

комітету від 26.02.2013р. №23


Заслухавши інформацію начальника відділу культури Коломийської міської ради Уляни Мандрусяк про виконання плану заходів з відзначення державних, національних, релігійних та професійних свят, вшанування кращих людей міста Коломиї в 2013 році, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


1. Інформацію про виконання плану заходів з відзначення державних, національних, релігійних та професійних свят, вшанування кращих людей міста Коломиї у 2013 році взяти до відома.

2. Рішення виконкому від 26.02.2013р. № 23 “Про план заходів з відзначення державних, національних, релігійних та професійних свят, вшанування кращих людей міста Коломиї на 2013 рік” з контролю зняти.






Міський голова                                                                                                                І. Слюзар

Довідка

про виконання рішення виконавчого комітету

від 26.02.2013 року №23


Відповідно до рішення виконкому від 26.02.2013 року №23  заходами загальноміського рівня відзначалися державні, професійні, релігійні свята, вшановувалися ювілейні дати визначних постатей України та нашого краю, організовувалися великі масові дійства. Всі заплановані заходи виконані в повному обсязі.

З особливою відповідальністю готувалися і проводилися заходи на відзначення Днів Соборності, Конституції, Державного прапора, Незалежності України, битви під Крутами, проголошення ЗУНР, днів народження Тараса Шевченка, Івана Франка, Тараса Мельничука, Андрія Чайковського.

Відзначалися ювілейні дати відомих коломиян з нагоди: 50-річчя від дня народження краєзнавця, журналіста Василя Нагірного, заслуженої артистки України Алли Кобилянської, заслуженого діяча мистецтв України Олександра Козеренка, письменниці Алли Кох; 55-річчя поета, журналіста Андрія Малащука; 60-річчя художника Василя Андрушка та письменника Ярослава Руданця.

Багато культурно-мистецьких заходів в місті проходить у тісній співпраці з Коломийсько-Чернівецькою єпархією Української греко-католицької церкви, Коломийсько-Косівською єпархією Української православної церкви Київського патріархату та за підтримки різних політичних партій, громадських організацій.

В рік 1025-ліття хрещення України-Руси багато заходів проведено на вшанування саме цієї дати. Урочисто в переповнених залах пройшли  урочиста академія управління Коломийської єпархії УПЦ КП , фестиваль духовної пісні “Все упованіє моє на тебе, мати, возлагаю” організований Коломийсько-Чернівецькою єпархією УГКЦ та громадською організацією «Зарваницька ініціатива», Всеукраїнська наукова конференція “Історичні постаті Греко-Католицької церкви та їх роль у культурно-просвітницькому й національному відродженні” організована національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім.Й.Кобринського. В музеї історії міста Коломиї на базі постійної експозиції “З історії релігійного життя міста” проведено цикл уроків для учнів та студентів Коломийських шкіл та навчальних закладів. Різноманітні заходи проведені і бібліотеками міста.

В перед ювілейний рік відзначення 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка до всього прогресивного людства, творчі таланти, імениті митці, майстри декоративно-ужиткового мистецтва та юні обдарування прозвітувалися в Івано-Франківські обласній філармонії. 

В 2013 році  проведено 11 великих культурно-мистецьких заходів: різдвяний фестиваль колядок «Ой, радуйся земле», VІІ Всеукраїнський фестиваль «Писанка», Свято української пісні, обласний відкритий фестиваль «Медовий спас» у Коломиї, День міста Коломиї,  VІ фестиваль дитячої естрадної пісні «Зорепад», четверте Січове Свято в Коломиї, V Всеукраїнський театральний фестиваль «Коломийські представлення», молодіжний фестиваль «Студентська осінь писанкова»,  ХХVІІ музичний фестиваль ім. А.Кос-Анатольського, Свято засвічування міської ялинки та багато інших заходів.

VІІ Всеукраїнський фестиваль “Писанка” цього року дістав особливого розмаху, так як до нас приїхали гості не тільки з різних областей України, а й з Румунії, Польщі, Німеччини, Італії. Високий рівень проведення фестивалю оцінили поважні гості - заступник начальника управління стратегічного планування культурного розвитку та регіональної політики у сфері культури, начальник відділу аналізу та прогнозування соціокультурного розвитку регіонів Міністерства культури України Іонова Оксана Володимирівна та голова громадської організації «Столичні ініціативи» Ігор Добруцький.

Цьогорічне свято Дня міста Коломиї об’єднало два фестивалі – обласний фестиваль “Медовий спас у Коломиї” та Всеукраїнський дитячий фестиваль естрадної пісні “Зорепад”, які урізноманітнили  святкові дійства. Коломияни та гості міста могли насолоджуватися виступами мистецьких колективів на сценах біля міської Ратуші та в парку ім.К.Трильовського. Прикрасили концертну програму виступи колективів та виконавців з Канади, Італії, Харкова, Києва, Івано-Франківська. Родзинкою свята став виступ гурту з Рівного “Ot vinta”.

Більшої популярності серед студентів та учнівської молоді набувають Січові свята в Коломиї. Цьогорічне ІV свято приурочене 100-річчю українського Січового Стрілецтва, і проводилося  під гаслом «Українські Січові Стрільці – лицарі рідного краю».  

Популярним серед молоді став фестиваль «Студентська осінь писанкова». В 2013 році у фестивалі взяло участь 57 конкурсантів з 9 вищих навчальних закладів міста. Студенти змагалися у номінаціях: сольний вокал, вокальні колективи, художні читання, драматургія, хореографія.

В рамках проведення ХХVІІ музичного фестивалю ім.А.Кос-Анатольського урочисто відзначено 85-літитя заснування симфонічного оркестру в місті Коломиї. Гостем фестивалю був ансамбль народних інструментів Ужгородської школи мистецтв, який представив колоритну програму.

Різдвяно-новорічний цикл святкування розпочато урочистим засвічуванням центральної ялинки міським головою І.Слюзарем та проведення святкових заходів до дня Святого Миколая.




Заступник міського голови                                                                                 І.Граділь




2011-2024 © Всі права застережено.