НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 29 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання програми соціально-економічного та культу..."  № 1 від 28.01.2014р. 
Документ №1 від 28.01.2014р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.02.2014



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 28.01.2014р.  № 1
 

Про виконання програми соціально-

економічного та культурного розвитку

і бюджету міста за  2013 рік


         Виконком міської ради відзначає, що 2013 рік для міста був насичений економічними та господарськими здобутками і проблемами, над вирішенням яких працювали керівники міської ради, депутатський корпус, відділи, управління та інші виконавчі органи. Не дивлячись на непросту фінансово-економічну ситуацію вдалось забезпечити соціальну стабільність, спрямування коштів міського бюджету на захищені статті видатків, активізувати інвестиційну діяльність,  вдосконалити  механізм надання адміністративних послуг, досягти покращення якості навчального процесу, матеріально-технічного забезпечення закладів освіти, культури, соціального захисту населення.

З нарощенням обсягів реалізованої товарної продукції  у 2013 році працювали підприємства харчової та переробної промисловості, по виробництву та розподіленню електроенергії, газу і води. Вдосконалення та оптимізація виробничих процесів, освоєння нових видів продукції та новітніх технологій проводились на  ПП ”Коломийський хлібокомбінат”, ПрАТ „Дятьківці”, ТзОВ „Лугок”, ТзОВ ”Тенмарк”, ТзОВ ВКФ „Тріумф”,  КП ”Коломияводоканал”.

У звітному році в місті розпочато виконання двох інвестиційних проектів за співфінансування Європейського Співтовариства в галузях туризму та комунального господарства.

З метою спрощення процедури отримання громадянами, підприємствами організаціями міста  різного роду послуг, які надаються виконавчими органами, документів дозвільного характеру та поліпшення якості цієї роботи з 1 липня 2013 року при міській раді працює центр надання адміністративних послуг.

Обсяги роздрібного товарообороту суб’єктів господарювання по відношенню до попереднього року  збільшились на 13,1 відсотки.

З метою покращення обслуговування жителів автомобільним транспортом постійно проводилось обстеження пасажиропотоку в місті,  у звітному році  додатково введено 3 нові маршрути.

 Протягом 2013 року вдалося зменшити заборгованість із заробітної плати на 45,3 тис.грн.

  За підсумками щорічного всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку»  місто Коломию визнано переможцем за третьою категорією населених пунктів  і нагороджено дипломом Кабінету Міністрів України ІІ ступеня.

Особлива увага в звітному періоді приділялась зміцненню та збереженню матеріально-технічної бази загальноосвітніх та дошкільних закладів міста. Для її поліпшення  використано 1,1 млн.гривень з міського бюджету.

Разом з тим, існують ряд питань, які потребують вжиття комплексних заходів в економічній та соціальній сферах.

За підсумками 2013 року промисловими підприємствами міста на 10,3 млн.грн. зменшено обсяги реалізації товарної  продукції.

Фактичне виконання бюджету по доходах загального фонду становить 92,9 відсотки до уточненого плану або з недовиконанням на 11,52 млн. грн.

Будівельними підприємствами міста за підсумками січня-листопада 2013 року виконано робіт на 15,1 відсотки менше відповідного періоду 2012 року.

На 0,32 відсотки  в порівнянні з попереднім роком зріс рівень  зареєстрованого безробіття, який  на 01.01.2014 року по місту склав 2,55 відсотки.

Виходячи з вищенаведеного, виконком міської ради

в и р і ш и в:

1. Вважати результати реалізації Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Коломиї у 2013 році такими, що відповідають економічним умовам, у яких вона виконувалась.

       2. Звіт про виконання міського бюджету за 2013 рік взяти до відома.  Фінансовому управлінню міської ради (Бакай Г.Д) звіт подати на розгляд та затвердження чергової сесії міської ради.

3. Коломийській оДПІ (Лубоцька С.О.) вжити визначених законодавством заходів з погашення податкового боргу (недоїмки) по платежах до міського бюджету та посилити контроль щодо повноти сплати до бюджетів  нарахованих податків і платежів.

4. Заступнику міського голови Тарновецькому В.В. продовжити заслуховування на засіданнях комісій керівників підприємств, фізичних осіб – підприємців, які виплачують заробітну плату у розмірі, меншому від встановленого законодавством мінімального рівня.

5. Керівникам відділів, управлінь міської ради та комунальних підприємств міста:

- до 03.02.2014 року із врахуванням підсумків виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за 2013 рік надати пропозиції до проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2014 рік та основних напрямів на 2015 і 2016 роки;

- до 20 лютого 2014 року провести детальний аналіз споживання енергоресурсів за січень-грудень 2013 року та надати  пояснення  щодо збільшення споживання енергоресурсів за  звітній період;

- впродовж 2014 розробити та привести енергоефективні проекти відповідно до вимог наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі від 06.10.2011 року №105.

6. Координацію робіт та узагальнення інформації про виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - управління економіки міської ради.

7. Зняти з контролю рішення  виконкому від 22.01.2013 №1, 26.03.2013 №46, 30.07.2013 №121.

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови та  заступників міського голови згідно з функціональним  розподілом. 





Перший заступник міського голови                                                                       Т.Яворський



2011-2024 © Всі права застережено.