НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 23 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення програми удосконалення роботи служби прев..."  № 297 від 22.12.2015р. 
Документ №297 від 22.12.2015р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про міську комплексну програму профілактики злочинності на 2011-2015 роки
Рішення виконавчого комітету  №297 від 08.10.2010р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про програму удосконалення роботи дільничних інспекторів міліції м. Коломиї, покращення їх матеріально-технічного забезпечення та підняття іміджу служби на 2011-2015 роки
Рішення виконавчого комітету  №308 від 08.10.2010р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.12.2015



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 22.12.2015р.  № 297
 

Про схвалення програми удосконалення роботи служби превентивної поліції, покращення її матеріально- технічного забезпечення та підняття іміджу служби в м.Коломиї   на 2016-2020 роки

                                                                                                          

       Керуючись Законами України ’’Про місцеве самоврядування  в Україні’’, ’’Про Національну поліцію’’, заслухавши інформацію начальника Коломийського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області підполковника поліції О.Білейчука,  виконком міської ради

вирішив:

       1. Схвалити програму удосконалення роботи служби превентивної поліції, покращення її матеріально-технічного забезпечення та підняття іміджу служби в м. Коломиї на 2016-2020 роки.

       2. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (О. Кротюк) забезпечити подання програми для затвердження Коломийською міською радою в установленому порядку.

       3. Координацію роботи та узагальнення інформації про виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (О. Кротюк).

       4. Вважати такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 08.10.2010 р. № 297 ’’Про міську комплексну програму профілактики злочинності на 2011-2015 роки’’ та № 308 ’’Про програму удосконалення роботи дільничних інспекторів міліції м. Коломиї, покращення їх матеріально-технічного забезпечення та підняття іміджу служби  на 2011-2015 роки’’.

       5. Контроль за виконанням  рішення залишаю за собою.



Міський голова                                                                                   І. Слюзар


ПАСПОРТ

програми удосконалення роботи служби превентивної поліції, покращення її матеріально-технічного забезпечення

та підняття іміджу служби в м. Коломиї на 2016-2020 роки


1. Ініціатор розроблення програми (замовник): Коломийський відділ поліції Головного управління  Національної поліції України в Івано-Франківській області

2. Розробник програми: Коломийський відділ поліції Головного управління Національної поліції України  в  Івано-Франківській області

3. Термін реалізації програми:       2016-2020 роки

4. Етапи фінансування програми:  2016-2020 роки

5. Обсяги фінансування програми (тис. грн.):    

 

Роки

Обсяги фінансування

в т.ч. за джерелами фінансування (тис.грн.)

міський бюджет

2016

390,0

2017

390,0

2018

390,0

2019

390,0

2020

390,0

2016-2020

1950,0

6. Очікуваними  результатами виконання програми  є:

       - підвищення результативності роботи Коломийського відділу поліції ГУ НПУ в Івано-Франківській області з профілактики правопорушень, розкриття  кримінальних  проявів  та  підтримання належного правопорядку в м. Коломиї;

       - зміцнення кадрового потенціалу та авторитету служби превентивної поліції, яка працює у місті;

       - більш широке залучення населення до участі в роботі громадських формувань з охорони громадського порядку;

       - забезпечення життєво важливих інтересів населення, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності;

       - інформаційне забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку;

       - досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення  служби превентивної поліції.

7. Терміни контролю: щопівроку.



ЗАГАЛЬНА  ЧАСТИНА


На виконання Закону України ’’Про Національну поліцію’’, Указу Президента України від 18.02.2002 р. № 143 ’’Про заходи щодо дальшого зміцнення правопорядку, охорони прав і свобод громадян”, Указу Президента України від 06.02.2003 р. № 84 ’’Про невідкладні додаткові заходи щодо посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією”, Указу Президента України від 2008 р. № 109 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”  необхідний комплексний підхід до розв’язання проблем захисту суспільства від злочинних посягань, визначення шляхів вдосконалення системності забезпечення охорони громадського порядку в місті, організаційні засади її функціонування, зміцнення технічної і ресурсної бази, підвищення ролі у цій справі служби превентивної поліції.


РОЗДІЛ 1. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАХОДИ


1.1. Ініціювати перед міською радою  м. Коломиї  прийняття рішень з питань матеріально-технічного забезпечення, побутового облаштування та підвищення іміджу служби превентивної поліції.

Коломийський ВП ГУНП

До 20 грудня 2015 року.


1.2. Провести семінар-нараду з працівниками служби превентивної поліції Коломийського ВП ГУНП, де розглянути комплекс питань, пов’язаних з діяльністю служби та напрацювати шляхи щодо її удосконалення.

Коломийський ВП ГУНП, міська рада.

4-й квартал 2015 року.


1.3. За участю керівництва Коломийського ВП ГУНП провести наради з службою превентивної поліції відділу, на яких розглянути питання щодо підвищення ролі служби превентивної поліції у виконанні завдань з боротьби із злочинністю, профілактики правопорушень та створення її працівникам належних умов праці.

Коломийський ВП ГУНП, міська рада.

1 півріччя 2016 року.


1.4. З метою підвищення зацікавленості особового складу служби превентивної поліції в постійному вдосконаленні професійної майстерності, вивчення і розповсюдження передового досвіду роботи серед працівників цієї служби, проводити конкурси професійної майстерності. Хід і результати проведення конкурсів широко висвітлювати в засобах масової інформації.

Коломийський ВП ГУНП.

Щорічно.


1.5. Керівництву Коломийського ВП ГУНП систематично проводити зустрічі з працівниками служби превентивної поліції за участю голови м. Коломиї, з’ясовувати проблемні питання в роботі служби превентивної поліції та вносити необхідні корективи до програм забезпечення правопорядку в місті на 2016-2020 роки.

Коломийський ВП ГУНП, міська рада.

Щоквартально.


РОЗДІЛ 2. ЗАХОДИ ЩОДО ЗМІЦНЕННЯ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ СЛУЖБИ ПРЕВЕНТИВНОЇ ПОЛІЦІЇ, УКРІПЛЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ ТА ЗАКОННОСТІ СЕРЕД ЇЇ ПРАЦІВНИКІВ, ПОКРАЩЕННЯ СЛУЖБОВО-ПОБУТОВИХ УМОВ.


2.1. З метою зміцнення професійного ядра служби превентивної поліції  визначитись з перспективними працівниками, які перебувають у резерві кадрів на заміщення керівних посад цієї служби та вирішити питання щодо їх направлення на навчання за заочною формою до вищих навчальних закладів МВС України.

Коломийський ВП ГУНП

Постійно.


2.2. З метою забезпечення професійного рівня підрозділів служби превентивної поліції з листопада поточного року всі призначення на посади вказаної служби осіб жіночої статі, працівників з інших служб Коломийського ВП ГУНП, в обов’язковому порядку погоджувати з керівництвом Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, заміщення посад працівників вказаної служби за рахунок випускників відомчих навчальних закладів, а також переведення працівників цієї служби в інші підрозділи вирішувати тільки за погодженням з керівництвом служби превентивної поліції ГУНП в області та з урахуванням думки населення.

Коломийський ВП ГУНП

Постійно.


2.3. Заборонити відволікання працівників служби превентивної поліції від виконання ними прямих функціональних обов’язків, у тому числі на забезпечення охорони громадського порядку на трасах проїзду.

Коломийський ВП ГУНП

Постійно.


2.4. Вжити дієвих додаткових заходів до забезпечення транспортними засобами працівників служби превентивної поліції,  у тому числі за угодами ОВС щодо наказу МВС України від 25.11.1996 р. № 818 (наказ МВС України від 26.03.2003 р. № 299 про внесення змін). Нормативно закріпити пріоритетність реалізації списаного службового автотранспорту працівникам служби превентивної поліції.

Коломийський ВП ГУНП

До кінця 1-го кварталу 2016 року, надалі постійно.


2.5. На виконання вимог Указу Президента України від 18.02.2002 р. № 143 (із змінами, внесеними згідно з Указом Президента України  від 29.10.2003 р.) № 1227/2003) вжити заходів щодо доведення штатної чисельності служби превентивної поліції до нормативів, передбачених наказом МВС України від 20.10.2003 р. № 1212 ’’Про затвердження Положення про службу дільничних інспекторів міліції в системі Міністерства внутрішніх справ України ”.

Коломийський ВП ГУНП

1-й квартал 2016 року.


2.6. Забезпечити відповідне фінансування та першочергову видачу працівникам служби превентивної поліції форменого одягу згідно із встановленими нормами належності, затвердженими наказом МВС України від 15.02.2000 р. № 148.

Коломийський ВП ГУНП

Протягом 1-го кварталу 2016 року.


РОЗДІЛ 3. РОБОТА З НАСЕЛЕННЯМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ІМІДЖУ ПОЛІЦІЇ В ЦІЛОМУ ТА СЛУЖБИ ПРЕВЕНТИВНОЇ ПОЛІЦІЇ ЗОКРЕМА


3.1. З метою формування у населення позитивної громадської думки організувати на регулярній основі в засобах масової інформації м. Коломиї цикли передач  та  спеціальні рубрики про позитивний досвід роботи служби превентивної поліції.

Коломийський ВП ГУНП, ЗМІ м. Коломия.

Упродовж 2016-2020 років.


3.2. Для забезпечення широкої гласності в роботі служби превентивної поліції продовжувати практикувати обов’язкові щоквартальні звіти перед населенням та виступи на сходах громадян, за участю керівників Коломийського ВП ГУНП та Коломийської міської ради.

Коломийський ВП ГУНП, міська рада.

Термін вказано.


3.3. Забезпечити постійний моніторинг громадської думки щодо діяльності працівників служби превентивної поліції Коломийського ВП ГУНП, їх вплив на стан правопорядку на дільницях та взаємодії з громадськими формуваннями з охорони громадського порядку. Використовувати різні форми цієї роботи – анонімне анкетування, інтерактивне опитування через Інтернет, відео зйомку, тощо. На підставі результатів вивчення громадської думки приймати відповідні управлінські рішення, визначити конкретні заходи по усуненню виявлених недоліків, оприлюднити їх через заходи масової  інформації.  Результати також враховувати при призначенні на вищі посади, присвоєнні чергових спеціальних звань та при заохоченнях.

Коломийський ВП ГУНП, ЗМІ м. Коломиї.

Упродовж 2016-2020  рр.


3.4. З метою підняття авторитету служби превентивної поліції перед населенням, трудовими колективами м. Коломиї, підвищення їх обізнаності про стан справ на закріплених дільницях організувати і провести спеціальну операцію ’’Візит”. Результати операції узагальнити до 15.07.2016 р. і доповісти  в  ГУНП  Івано-Франківської області.

Коломийський ВП ГУНП

Протягом 1-го півріччя; в подальшому кожні 6 місяців.


3.5. Вивчити причини надходження повторних скарг та звернень громадян до поліції та вжити заходів щодо усунення недоліків у цій роботі. Удосконалити систему оцінки (критерії) ефективності роботи Коломийського ВП ГУНП, де основним пріоритетом визнати стан задоволення запитів громадян, надання їм консультаційної та практичної допомоги.

Коломийський ВП ГУНП

Постійно.


3.6. З урахуванням стану виконання Коломийським ВП ГУНП Закону України ’’Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”, ввійти з пропозиціями до Коломийської міської ради щодо створення в місті громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, забезпечити належну взаємодію з ними Коломийського ВП ГУНП. Запровадити диференційовану систему матеріального заохочення членів громадських формувань.

Коломийський ВП ГУНП

Протягом 1-го кварталу 2016 року.


РОЗДІЛ 4. МЕТА  ПРОГРАМИ:


    Метою програми є:

  • підвищити результативність роботи Коломийського ВП ГУНП з профілактики правопорушень, розкриття кримінальних проявів та підтримання належного правопорядку в м. Коломия;
  • зміцнювати кадровий потенціал та авторитет служби превентивної поліції;
  • більш широко залучати населення до участі в роботі громадських формувань з охорони громадського порядку;
  • забезпечувати життєво важливі інтереси населення, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності;
  • інформаційне забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку;
  • досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення  служби превентивної поліції.


РОЗДІЛ 5. ШЛЯХИ І СПОСОБИ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ


       Уповільнення темпів зростання всіх форм злочинності буде досягнуто завдяки:

       - посиленню взаємодії всіх органів державної влади та місцевого самоврядування;

       - підвищенню результативності роботи Коломийського відділу поліції з профілактики правопорушень, розкриття кримінальних проявів та підтримання належного  правопорядку в місті;

       - виконанню заходів протидії загальнокримінальній злочинності, проведення узгоджених дій щодо припинення криміналізації економічної сфери, проведення комплексних перевірок фінансово-господарської  діяльності  банківських  установ,  підприємницьких структур;

       - забезпеченню  широкої  гласності  правоохоронної  діяльності;

- зміцненню кадрового потенціалу та авторитету служби превентивної поліції;

- більш широкого залученню населення до участі в роботі громадських формувань з охорони громадського порядку;

- інформаційного забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку;

       - виконанню заходів запобігання поширенню наркоманії та алкоголізму, запровадженню в навчальних закладах спеціальних уроків про негативну дію наркотиків, алкоголю, розробленню та затвердженню програми щодо протидії наркоманії та наркозалежності на 2016-2020 роки;

       - досягненню належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення служби превентивної поліції.


РОЗДІЛ 6. ТЕРМІН ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ


        Програма буде реалізовуватися  впродовж 2016-2020 років.


РОЗДІЛ 7. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ  ПРОГРАМИ


4.1. Подати на розгляд сесії міської ради розрахунок коштів, необхідних для виконання програми.

Коломийський ВП ГУНП

4-й квартал 2015 року, щорічно.


       4.2. Реалізацію програми фінансування здійснювати за рахунок коштів міського, державного бюджетів та інших джерел фінансування, згідно з розрахунком поданим Коломийським ВП ГУНП.  Бюджетні призначення для реалізації заходів програми передбачаються при формуванні міського бюджету, виходячи з фінансових можливостей.

Міська рада

4-й квартал 2015 року, щорічно.


РОЗДІЛ 8. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ

     Результатами виконання заходів, передбачених програмою, спрямованих на протидію всім формам злочинності, досягнення уповільнення темпів її зростання, є:

  • підвищення результативності роботи Коломийського ВП ГУНП з профілактики правопорушень, розкриття кримінальних проявів та підтримання належного правопорядку в м. Коломия;
  • зміцнення кадрового потенціалу та авторитету служби превентивної поліції;
  • більш широке залучення населення до участі в роботі громадських формувань з охорони громадського порядку;
  • забезпечення життєво важливих інтересів населення, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності;
  • інформаційне забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку;
  • досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення  служби превентивної поліції.



РОЗРАХУНОК  КОШТІВ

на виконання програми удосконалення організації роботи служби превентивної поліції, покращення її матеріально-технічного забезпечення та підняття іміджу служби в м. Коломиї

на 2016-2020 роки


з/п


На що спрямовані кошти

Кількість

Вартість

1 одиниці

(тис. грн.)

Всього





2016

2017

2018

2019

2020

1.

Придбання засобів зв’язку

10

1,5

20

20

20

20

20

2.

Придбання форменного одягу

20

0,5

25

25

25

25

25

3.

Гумові кийки

20

0,1

25

25

25

25

25

4.

Наручники

20

0,1

15

15

15

15

15

5.

"Терен-4"

20

0,05

10

10

10

10

10

6.

Паливно-мастильні матеріали

А-92

18,0 тис. грн./1т

240

240

240

240

240

7.

Поліграфічно-інформаційна продукція та канцелярські товари

1

тис.

прим.

за договірною ціною

20

20

20

20

20

8.

Спортивні









змагання: спартакіада до Дня незалежності УкУкраїни



15

15

     15

15

15

9.

Оплата комунальних послуг та теплоенергоносіїв



20

20

20

20

20


Всього



390,0

390,0

390,0

390,0

390,0


Всього на виконання програми



1,950,00





2011-2024 © Всі права застережено.