НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 14 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Положення про уповноважену особу (осіб..."  № 4733-63/2020-63 від 25.06.2020р. 
Документ №4733-63/2020 від 25.06.2020р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про внесення змін до рішення міської ради від 25.06.2020 №4733-63/2020 "Про затвердження Положення про уповноважену особу (осіб)"
Рішення міської ради  №245-7/2021 від 28.01.2021р. Внесено зміни в інший нормативний акт
Рішення міської ради  Про організацію закупівельної діяльності
Рішення міської ради  №1768-26/2022 від 27.01.2022р. Внесено зміни

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.06.2020



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(63  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 25.06.2020р.  № 4733-63/2020-63
 


Про затвердження Положення про уповноважену особу (осіб)


З метою організації та проведення спрощених закупівель по головному розпоряднику коштів – замовнику Коломийська міська рада, керуючись законами України “Про публічні закупівлі”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 30.03.2016 №557 “Про затвердження Примірного положення про тендерний комітет або уповноважену особу (осіб)”, міська рада


вирішила:


1. Затвердити Положення про уповноважену особу (осіб) (додається).

2. Призначити уповноважених осіб по головному розпоряднику коштів – замовнику Коломийська міська рада за проведення спрощених закупівель щодо:

- реалізації програм в галузі сільського господарства – Мельник Ярославу Дмитрівну, головного спеціаліста відділу земельних відносин міської ради;


- розроблення схем планування та забудови території (містобудівної документації) – Колісника Андрія Ярославовича, начальника відділу архітектури та містобудування міської ради – головного архітектора міста;


- матеріально-технічного забезпечення діяльності міської ради - Геник Наталію Антонівну, начальника відділу економічного аналізу та стратегічного планування міської ради; Палагнюк Ольгу Степанівну, заступника начальника відділу економічного аналізу та стратегічного планування міської ради.


3. Організацію виконання  рішення покласти на заступників міського голови і керуючого справами виконавчого комітету міської ради згідно з розподілом функціональних повноважень.

4. Контроль за виконанням цього рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного  розвитку та зовнішньоекономічних відносин (Роман Крутко).




ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 25.06.2020 р. №4733-63/2020



ПОЛОЖЕННЯ

про уповноважену особу (осіб)


І. Загальні положення


 1.1. Це Положення розроблено відповідно до статті 11 Закону “Про публічні закупівлі” (далі – Закон), наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі від 30.03.2016 №557 «Про затвердження Примірного положення про тендерний комітет або уповноважену особу (осіб)» і визначає правовий статус, загальні організаційні та процедурні засади діяльності уповноваженої особи (осіб), а також їх права, обов’язки та відповідальність.


1.2.  Уповноважена особа (особи) ? службова (посадова) чи інша особа, яка є працівником замовника і визначена відповідальною за організацію та проведення спрощених закупівель згідно із Законом на підставі власного розпорядчого рішення замовника або трудового договору (контракту).


1.3. Відповідальними за організацію та проведення спрощених закупівель по головному розпоряднику коштів – замовнику Коломийська міська рада є уповноважені особи, які визначаються або призначаються замовником одним з таких способів:

- шляхом покладення на працівника (працівників) із штатної чисельності функцій уповноваженої особи як додаткової роботи з відповідною доплатою згідно із законодавством;

- шляхом введення до штатного розпису окремої (окремих) посади (посад), на яку буде покладено обов’язки виконання функцій уповноваженої особи (уповноважених осіб);

- шляхом укладення трудової угоди (контракту) згідно із законодавством.


1.4. Під час користування електронною системою закупівель уповноважена особа вносить до електронної системи закупівель персональні дані, надає згоду на їх обробку та оновлює такі дані у разі їх зміни. Персональні дані, внесені уповноваженою особою до електронної системи закупівель, не оприлюднюються.


1.5. Замовник призначає декілька уповноважених осіб, які будуть відповідальними за організацію та проведення конкретних спрощених закупівель.


1.6. Не може бути визначена уповноваженою особа, залучена замовником (у разі такого залучення) за договором про надання послуг для проведення спрощених закупівель.


1.7. Визначення або призначення уповноваженої особи не повинно створювати конфлікт між інтересами замовника та учасника чи між інтересами учасників спрощеної закупівлі, наявність якого може вплинути на об’єктивність і неупередженість ухвалення рішень щодо вибору переможця спрощеної закупівлі.

Відповідно до Закону конфліктом інтересів вважається наявність приватного інтересу у працівника замовника чи будь-якої особи або органу, які діють від імені замовника і беруть участь у проведенні спрощеної закупівлі або можуть вплинути на результати цієї спрощеної закупівлі, що може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень або на вчинення чи невчинення дій під час проведення спрощеної закупівлі, та/або наявність суперечності між приватним інтересом працівника замовника чи будь-якої особи або органу, які діють від імені замовника і беруть участь у проведенні спрощеної закупівлі та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень або на вчинення чи невчинення дій під час проведення спрощеної закупівлі.


1.9. Уповноважена особа під час організації та проведення спрощеної закупівлі повинна забезпечити об’єктивність та неупередженість процесу організації та проведення спрощених закупівель в інтересах замовника.


1.10. Уповноважена особа (особи) у своїй діяльності керуються Законом, іншими нормативно-правовими актами з питань публічних закупівель та цим Положенням.

ІІ. Засади діяльності та вимоги до уповноваженої особи (осіб)

 2.1. Уповноважена особа здійснює свою діяльність на підставі укладеного із замовником трудового договору (контракту) або розпорядчого рішення замовника та відповідного положення.

При визначенні кількох уповноважених осіб розмежування їх повноважень та обов’язків визначається рішенням замовника.

Не можуть визначатися або призначатися уповноваженими особами посадові особи та представники учасників, члени їхніх сімей, а також народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим та депутати міської, районної у місті, районної, обласної ради.


2.2. Уповноважена особа під час організації та проведення спрощеної закупівлі не повинна створювати конфлікт між інтересами замовника та учасника чи між інтересами учасників спрощеної закупівлі, наявність якого може вплинути на об’єктивність і неупередженість ухвалення рішень щодо вибору переможця спрощеної закупівлі.

У разі наявності зазначеного конфлікту уповноважена особа (особи) інформує про це замовника, який приймає відповідне рішення щодо проведення процедури без участі такої особи.


2.3. Для забезпечення сталого процесу проведення спрощених закупівель замовник визначає особу, яка буде виконувати обов’язки уповноваженої особи в разі її відсутності (під час перебування на лікарняному, у відрядженні або відпустці).


2.4. Уповноважена особа (особи) повинна мати вищу освіту, як правило юридичну або економічну освіту.

У залежності від обсягів та предмета закупівлі уповноваженій особі (особам) доцільно орієнтуватися в одному чи декількох питаннях, а саме:

2.4.1. в основах сучасного маркетингу, кон'юнктурі ринків товарів, робіт і послуг та факторах, що впливають на її формування, а також джерелах інформації про ринкову кон'юнктуру;

2.4.2. у чинних стандартах та технічних умовах товарів, робіт і послуг, які закуповуються замовником;

2.4.3. у видах, істотних умовах та особливостях укладення догорів про закупівлю товарів, робіт і послуг тощо.


2.5. Уповноважена особа (особи):

2.5.1 планує закупівлі та формує річний план закупівель в електронній системі закупівель;

2.5.2. здійснює вибір процедури закупівлі;

2.5.3. проводить спрощені закупівлі;

2.5.4. забезпечує рівні умови для всіх учасників, об’єктивний та чесний вибір переможця спрощеної закупівлі;

2.5.5. забезпечує складання, затвердження та зберігання відповідних документів з питань публічних закупівель, визначених Законом;

2.5.6. забезпечує оприлюднення в електронній системі закупівель інформації, необхідної для виконання вимог Закону;

2.5.7. здійснює інші дії, передбачені Законом.

Рішення уповноваженої особи оформлюються протоколом із зазначенням дати прийняття рішення, який підписується уповноваженою особою.


2.6. Для підготовки тендерної документації та/або оголошення про проведення спрощеної закупівлі та вимог до предмета закупівлі за рішенням замовника уповноважена особа може залучати інших працівників замовника.


2.7. За рішенням замовника може утворюватися робоча група у складі працівників замовника для розгляду тендерних пропозицій/пропозицій. У разі утворення робочої групи уповноважена особа є її головою та організовує її роботу. До складу робочої групи застосовуються вимоги абзацу другого частини сьомої статті 11 Закону. Робоча група бере участь у розгляді тендерних пропозицій/пропозицій, у проведенні переговорів у разі здійснення переговорної процедури, а рішення робочої групи має дорадчий характер.


2.8.  Уповноважена особа (особи) під час виконання своїх функцій керується наступними принципами:

2.8.1. добросовісна конкуренція серед учасників;

2.8.2. максимальна економія та ефективність;

2.8.3. відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівлі;

2.8.4. недискримінація учасників;

2.8.5. об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій;

2.8.6. запобігання корупційним діям і зловживанням.


2.9. Уповноважена особа (особи) має право:

2.9.1. брати участь у плануванні видатків і визначенні потреби в товарах, роботах і послугах, що будуть закуповуватися;

2.9.2. пройти навчання з питань організації та здійснення закупівель;

2.9.3. ініціювати створення робочих груп з числа службових (посадових) та інших осіб структурних підрозділів замовника з метою складання технічної специфікації до предмета закупівлі, оцінки поданих тендерних пропозицій, підготовки проектів договорів тощо;

2.9.4. приймати рішення, узгоджувати проекти документів, зокрема договору про закупівлю з метою забезпечення його відповідності умовам процедури закупівлі, та підписувати в межах своєї компетенції відповідні документи;

2.9.5. вимагати та отримувати від службових осіб і підрозділів замовника інформацію та документи, необхідні для виконання завдань (функцій), пов’язаних з організацією та проведенням процедур закупівель;

2.9.6. брати участь у проведенні нарад, зборів з питань, пов’язаних з функціональними обов’язками уповноваженої особи (осіб);

2.9.7. давати роз’яснення і консультації структурним підрозділам замовника в межах своїх повноважень з питань, що належать до компетенції уповноваженої особи (осіб);

2.9.8 здійснювати інші дії, передбачені Законом.


2.10.  Відповідальність за порушення вимог Закону:

2.10.1. за порушення вимог, установлених Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими на виконання Закону, уповноважені особи, службові (посадові) особи замовників, службові (посадові) особи та члени органу оскарження, службові (посадові) особи Уповноваженого органу, службові (посадові) особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного фінансового контролю, службові (посадові) особи органів, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів (обслуговуючого банку), несуть відповідальність згідно із законами України.

2.10.2. за придбання товарів, робіт і послуг до/без проведення спрощених закупівель, відповідно до вимог Закону, та укладення договорів, що передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення спрощених закупівель, визначених Законом, та за порушення вимог Закону службові (посадові) особи, уповноважена особа замовника та керівники замовників несуть відповідальність згідно із законами України.



Міський голова                                                                                                              Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.