НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 19 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 110 від 23.06.2020р. 
Документ №110 від 23.06.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.06.2020



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.06.2020р.  № 110
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання дітей


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи громадян, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України, постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини _____, 25.06.2006 року народження та _____, 08.03.2009 року народження з мамою _____, 18.02.1990 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю Івахнюку, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук, головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко і Наталії Жидак виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                                                              Ігор Слюзар

                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.06.2020 р. № 110


Висновок

про визначення місця проживання дітей


       Розглянувши документи представлені громадянкою _____ про визначення місця проживання дітей _____ служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що 21 червня 2006 року _____ зареєструвала шлюб з_____ у відділі реєстрації актів цивільного стану Верховинського районного управління юстиції, про що було зроблено актовий запис № 27.

Під час перебування у шлюбі у громадян народилося двоє дітей: _____, 25 червня 2006 року народження, та _____, 08.03.2009 року народження.

       Однак, спільне життя у подружжя не склалося, і 29 листопада 2019 року Верховинським районним судом винесено заочне рішення про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили 03 січня 2020 року.

       Після фактичного припинення спільного проживання у 2015 р. з _____, _____ разом з дітьми почала проживати в місті Коломия, по вул. _____. Працівниками служби у справах дітей проведено обстежено умови проживання дітей за даною адресою, що підтверджується відповідним актом.

       У зв‘язку з тим, що при розгляді Верховинським районним судом справи про розірвання шлюбу не було заявлено вимоги про те з ким мають проживати діти після розірвання шлюбу, тому громадянка _____ заявила дану вимогу разом з вимогою про стягнення аліментів з _____, який не бажає у добровільному порядку надавати матеріальну допомогу на утримання своїх малолітніх дітей.

       З часу народження _____ проживають з мамою, яка належним чином піклується про їх здоров‘я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

Питання про визначення місця проживання дітей розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 16.06.2020 р.

На засідання комісії _____ не з`явився та не представив жодного документу який засвідчував би причину відсутності, що свідчить про те, що він не цікавиться долею своїх дітей .

_____ вважає, що сини _____ повинні проживати з нею, адже, вона їх любить і бажає займатися їх вихованням та розвитком.

У дітей гарні взаємовідносини і повне порозуміння з мамою.

       Встановлено, що діти одягнуті гарно та акуратно, виховані та мають гарну поведінку.

Комісія не виявила причин, через які б мама не могла займатися вихованням своїх дітей.

       Враховуючи вище наведене вважаємо, що дітям більше потрібна материнська турбота, ласка та догляд, які більш оптимально може надати саме матір.

       Ст. 9 Конвенції ООН «Про права дитини» передбачає випадки, в яких дитина може бути розлучена батьками чи з одним із батьків, до таких ситуацій відноситься  розірвання  шлюбу між батьками та проживання окремо.

Виходячи з інтересів дітей, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання неповнолітніх _____, 25.06.2006 року народження та _____, 08.03.2009 року народження, з мамою _____, 18.02.1990  року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.