НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 23 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 106 від 23.06.2020р. 
Документ №106 від 23.06.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.06.2020



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.06.2020р.  № 106
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання дитини


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи громадян, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України, постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини _____ 01.09.2019 року народження, з мамою _____, 24.06.1982 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю Івахнюку, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук, головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко і Наталії Жидак виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                                                              Ігор Слюзар

                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.06.2020 р. № 106


Висновок

про визначення місця проживання дитини


       Розглянувши документи представлені громадянкою _____ про визначення місця проживання дитини _____ служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни _____ перебували у стосунках та проживали в м. Коломия.

Згодом _____ прийняв рішення про переїзд до Республіки Польща, де залишився проживати та працювати.

       Оскільки стосунки громадян тривали впродовж певного часу, то _____. приїжджала до _____ в Республіку Польща, де вони спочатку проживали у його матері в м. Вроцлав. Невдовзі,  _____ підприємство на якому він працював виділило кімнату, куди він переїхав разом _____.

01.09.2019 року у батьків народився син _____.

Мама дитини повідомляє, що після народження сина, їх проживання у даному житлі стало неможливим, оскільки власниця будинку не давала своєї згоди на проживання з дитиною. У зв‘язку з даними обставинами, за спільною згодою батьків було прийняте рішення про тимчасове повернення мами з сином в Україну.

Після повернення додому, у _____ стався конфлікт, який в подальшому унеможливив повернення мами з сином до Польщі.

Проживаючи, в місті Коломия, мамою було прийнято рішення зареєструвати сина за місцем проживання, у квартирі мами _____, що належить їй на праві власності, згідно договору купівлі-продажу від 07.06.2017 року.

_____ було відмовлено у реєстрації місця проживання малолітньої дитини у зв‘язку з відсутністю письмової згоди одного з батьків, також громадянці було відмовлено в управлінні надання адміністративних послуг Коломийської міської ради в наданні матеріальної допомоги при народженні дитини у зв‘язку з відсутністю реєстрації місця проживання дитини.

На засіданні комісії з питань захисту прав дітей 16.06.2020 року, _____, повідомила, що є всі підстави для визначення місця проживання малолітнього сина _____ з нею, оскільки дитині всього 5 місяців і він потребує материнської опіки та догляду.

_____ періодично надавав матеріальну допомогу на утримання малолітнього сина, проте мати вирішила юридично закріпити стягнення аліментів у відповідності до Сімейного кодексу України та звернулася з відповідним позовом до суду.

Враховуючи вище наведене вважаємо, що дитині більше потрібна материнська турбота, ласка та догляд відповідно до віку, які більш оптимально може надати саме матір.

       Ст. 9 Конвенції ООН «Про права дитини» передбачає випадки, в яких дитина може бути розлучена з батьками чи з одним із батьків.

Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього _____, 01.09.2019 року народження, з мамою _____, 24.06.1982  року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.