НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 30 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан соціально-економічного та культурного розвитк..."  № 164 від 28.07.2015р. 
Документ №164 від 28.07.2015р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.08.2015



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 28.07.2015р.  № 164
 


Про  стан соціально - економічного та культурного розвитку та виконання бюджету міста за перше півріччя 2015 року


       Виконком міської ради відзначає, що в І півріччі 2015 року  виконавчими органами міської ради проводилась відповідна робота, спрямована на стабілізацію промислового виробництва та недопущення соціальної напруженості в місті. 

За січень-травень 2015 року підприємствами міста реалізовано товарної продукції, робіт, послуг у відпускних цінах на суму  198,8 млн. грн., що на 54,2 відсотки більше, ніж за відповідний період 2014 року і становить 1,9 відсотки загальнообласного  показника. Залучення додаткових інвестиційних ресурсів, вдосконалення виробничих процесів, впровадження нових видів продукції дали можливість забезпечити позитивну та стабільну роботу окремих промислових підприємств міста, зокрема ТзОВ “Зернопереробна компанія ”ЮМАС”, ПрАТ ”Дятьківці”, ПП ”Коломийський хлібокомбінат”, ТзОВ ВКФ ”Тріумф”,  ТзОВ ”Тенмарк”, ТзОВ ”Віт”. 

Найбільшими платниками до бюджетів усіх рівнів серед промисловості є ПАТ ”Заводоуправління будівельних матеріалів”, яким сплачено 47,2% від загальної кількості податків промислових підприємств основного кола звітуючих, КП ”Коломияводоканал” (12,7), ПП “Коломийський хлібокомбінат” (5,8%), ТзОВ ”Тенмарк” (5,4%), ПП ”Прикарпаткабель” (4,1%), ПрАТ ”Дятьківці” (3,9%), Коломийський МРЕМ (2,8%), ТзОВ ВКФ „Тріумф” (1,4%).

За І півріччя 2015 року фактичне виконання бюджету по доходах загального фонду з врахуванням трансфертів - 127,8 млн.грн., що становить 100,1 відсотки, або з перевиконанням 72,9 тис.грн., в тому числі по доходах загального фонду без врахування трансфертів надійшло  38,55 млн.грн., що на 568,6 тис.грн. більше від запланованих.

Станом на 01.07.2015 року знаходяться на стадії завершення два інвестиційні проекти  за співфінансування Європейського Союзу в рамках Програм транскордонного співробітництва  “Польща – Білорусь – Україна на 2007 – 2013 роки” та “Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2007-2013 роки”, а саме: “Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі” і “Управління відходами, що біологічно розкладаються в містах Бая-Маре (Румунія), Івано-Франківську та Коломиї (Україна)”.

Розпочато роботу щодо реалізації на території міста спільного проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Основним завданням якого є надання підтримки органам місцевого самоврядування та місцевим громадам у реформуванні відносин у житловому секторі, створенні та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), організації та проведенні капітальних ремонтів конструктивних елементів та/або інженерно-технічних систем багатоквартирних будинків в яких функціонують ОСББ, реалізації заходів з підвищення енергоефективності будинків.

         Центром надання адміністративних послуг за І півріччя 2015 року опрацьовано 1886 звернень громадян, підприємців та господарюючих суб'єктів, надано 1749 адміністративних послуг.

В звітному періоді  прийнято в експлуатацію багатоквартирний будинок на 15 квартир та 16 приватних будинків загальною площею 6,2 тис.м2, спортивний клуб, виробничі та офісні приміщення, торгівельні будівлі, кафе, ремонтну майстерню, місцеві трубопроводи для транспортування газу.

Для забезпечення зайнятості населення з початку 2015 року проведено 23 семінари з роботодавцями міста і району, 2 конференції, три круглих столи, 26 міні-ярмарків вакансій, два ярмарки вакансій. Проведено обстеження 899 підприємств, організацій, установ, в ході яких виявлено 178 вакансії.       

Разом з тим, окремі напрямки розвитку міста економічного та соціального спрямування потребують активізації та вжиття комплексних заходів.

Протягом звітного періоду доходів спеціального фонду без врахування трансфертів до бюджету надійшло на суму 4,35 млн.грн., що на 5,02 млн.грн. менше від запланованих, виконання становить 46,4 відсотки.

Станом на 01.07.2015 року заборгованість до бюджету Пенсійного фонду за страховими внесками платників міста становить 2313,2 тис.грн., із відшкодування пільгових пенсій – 4622,7 тис.грн.

         

Виходячи  з  вищенаведеного,  виконком  міської ради  

в и р і ш и в:      


       1. Інформацію про стан соціально-економічного та культурного розвитку і виконання бюджету міста за І півріччя 2015 року взяти до відома.

       2. Відділу економіки міської ради (Геник Н.А.) інформацію про стан соціально-економічного та культурного розвитку міста Коломиї за І півріччя 2015 року подати на розгляд  чергової сесії міської ради.

  1.        3. Керівникам відділів і управлінь міської ради, промислових та комунальних підприємств із врахуванням підсумків виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за І півріччя 2015 року сконцентрувати свої зусилля на вирішення наявних проблемних питань та забезпеченні виконання основних прогнозних показників.

       4.  Коломийській оДПІ (Кирик І.В.):

- забезпечити виконання планових завдань по надходженнях до міського бюджету;

- активізувати роботу щодо скорочення податкового боргу (недоїмки) по платежах до міського бюджету та посилити контроль щодо повноти сплати до бюджетів вже нарахованих податків і платежів, вжити заходів щодо покращення платіжної дисципліни суб’єктів господарювання.

       5. Зобов’язати керівників бюджетних установ:

- утримувати чисельність працівників та здійснювати фактичні видатки на заробітну плату лише у межах фонду заробітної плати, затвердженого кошторисом;

- брати зобов’язання на здійснення платежів тільки в межах відповідних бюджетних асигнувань.

6. Управлінню Пенсійного фонду в м. Коломиї та Коломийському районі (Григорчук Г.П.) скласти та узгодити  графіки погашення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату пільгових пенсій, сплати страхових внесків та забезпечити виконання графіків погашення недоїмки економічно-активними платниками-боржниками.

7. Координацію робіт та узагальнення інформації про виконання рішення покласти на головних відповідальних виконавців - відділ економіки міської ради (Геник Н.А), фінансове управління міської ради (Бакай Г.Д.).

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови та заступників міського голови відповідно до функціональних повноважень. 





Міський голова                                                                                                                І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.