НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 19 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 2492-31/2018-31 від 29.03.2018р. 
Документ №2492-31/2018 від 29.03.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

02.04.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(31  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 29.03.2018р.  № 2492-31/2018-31
 

Про звернення Коломийської

міської ради до Президента України,

Верховної Ради України, Кабінету

міністрів України, Ради національної безпеки

і оборони України


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України, Верховній Раді України, Кабінету міністрів України, Раді національної безпеки і оборони України та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Л. Жупанського.



Міський голова                                                                                                                  І. Слюзар


Президенту України


Верховній Раді України


Кабінету міністрів України


Раді національної безпеки

і оборони України


       Згідно з Конституцією України та визнаними Україною міжнародними правовими документами держава має зобов’язання перед інститутом сім’ї щодо її розвитку та захисту.

       Так, відповідно до ст. 16 Загальної декларації прав людини, сім’я є природним і основним осередком суспільства і має право на захист державою. У ст. 23 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права зазначено, що сім’я як союз чоловіка і жінки є природним і основним осередком суспільства та має право на захист з боку держави. Згідно ст. 51 Конституції України сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняється державою.

       Водночас глибоку занепокоєність викликає той факт, що влада хоче внести зміни у державну стратегією розвитку та підтримки сім’ї. Така стратегія повинна базуватися на традиційних для України духовно-моральних цінностях і традиційному для нашого народу розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка і жінки, які народжують і виховують дітей.

       Сьогодні є безліч викликів, які погано впливають на стан людей і сімей в Україні. Це сирітство, діти з інвалідністю, матері та батьки, які самі виховують дітей, неможливість повноцінно реалізувати свої конституційні права на лікування, навчання, житло, соціальний захист, гідний рівень життя. Також через незрозумілі причини держава надає пріоритетну увагу лише штучно ство-реній проблемі так званої дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, зокрема:

         1) у проекті анонсованих змін до Конституції України робоча група підготувала зміни в ст. 51, яка визначає поняття шлюбу та сім’ї. У чинній Конституції зазначено: «Шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка і жінки». У запропонованих змінах записати: «Право на шлюб, створення сім’ї гарантується законом. Кожен з подружжя має рівні права у шлюбі і сім’ї». Пропонується вилучити слова «чоловік» та «жінка». У такий спосіб здійснюється спроба закласти конституційну основу для легалізації одностатевих цивільних партнерств і так званих одностатевих шлюбів.

2) у листопаді 2015 р. Урядом України затверджено «План дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року». Цей документ є дорожньою картою для адаптування українського законодавства до деяких негативних стандартів ЄС. Зокрема, План передбачає легалізацію так званого цивільного партнерства для одностатевих пар, усиновлення дітей, впровадження у навчальний та виховний процес тем про одностатеві стосунки як норму сексуальної поведінки, проведення так званих «маршів рівності» та інших видів пропаганди гомосексуалізму за державної підтримки.                                   

3) у березні 2016 р. Кабінет міністрів України запровадив посаду Урядового уповноваженого з питань сім’ї. Але через кілька днів, під тиском певних організацій і урядових структур інших країн, які лобіюють інтереси ЛГБТ (лесбіянки, геї, бісексуали, трансгендери), Кабінет міністрів України без жодного правового обґрунтування скасував своє рішення.

       З огляду на зазначені вище нормативні документи та Постанову Верховної Ради України від 08.12.2015 р. №854-8 «Про рекомендації парламентських слухань на тему «Сімейна політика України – цілі та завдання», з метою захисту і розвитку інституту сім’ї ми, депутати коломийської міської ради сьомого демократичного скликання вимагаємо:

1) зберегти чинну редакцію ст.51 Конституції України;

2) вилучити словосполучення «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з Кодексу законів України про працю та з інших законів, законопроектів і урядових документів, та не допустити включення цих словосполучень у нові закони та нормативно-правові акти;

3) не допустити ухвалення закону України «Про цивільне партнерство», що передбачено п. 6 статті 105 «Плану дій з реалізації Національної стратегії

у сфері прав людини на період до 2020 року»;

4) виключити з регулятивних правових актів у освітній сфері та з текстів підручників норми і положення про статеве виховання, що ставлять за мету «подолання гендерних стереотипів»;

5) заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей парадів», «фестивалів квір культури» тощо. Ухвалити Закон України « Про заборону пропаганди гомосексуалізму»;

6) відновити інститут Урядового уповноваженого з питань сім’ї. На відповідні посади призначати людей, які відомі своєю відданістю справі захисту інтересів сім’ї, моральності в українському суспільстві.


Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на XХХІ сесії міської ради

VII демократичного скликання

29 березня 2018 року                        



2011-2024 © Всі права застережено.