НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 06 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання програми cоціально-економічного та культу..."  № 2 від 26.01.2015р. 
Документ №2 від 26.01.2015р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.01.2015



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.01.2015р.  № 2
 

Про виконання програми cоціально-економічного та культурного розвитку і бюджету міста за 2014 рік


Виконком міської ради відзначає, що впродовж 2014 року відділами і управліннями міської ради вживались заходи щодо вирішення економічних та господарських питань, передбачених основними напрямками Програми соціально-економічного та культурного розвитку  міста.  Із 203 пріоритетних завдань та заходів Програми  реалізовано протягом звітного періоду  166  або  81,8 відсотки;  частково реалізовано - 26 або 12,8 відсотки.

Забезпечено позитивну динаміку зростання промислового виробництва у 6 галузях, зокрема на підприємствах легкої промисловості, видавничої справи, виробництві інших неметалевих мінеральних виробів, хімічної, машинобудування,  водопостачання, каналізації, поводження з відходами. У 2014 році підприємствами промисловості реалізовано продукції на 3,4 млн.грн.  більше, ніж у 2013 році.

До бюджетів усіх рівнів  протягом 2014 року мобілізовано 111,5 млн.грн. податків і зборів, що на 7,2 млн.грн. більше рівня надходжень  попереднього року.

У 2014 році іноземними інвесторами в економіку міста вкладено близько 2 млн.дол.США прямих іноземних інвестицій. Найбільш привабливими для іноземних інвесторів залишаються підприємства промисловості, в які спрямовано 75,6 відсотків іноземного капіталу, зокрема ТзОВ “Зерно-переробна компанія “ЮМАС”, ТзОВ “Пантера”, ТзОВ “ТенМарк”, ПП ”КАМІНКО”. Активно реалізуються в місті заходи в рамках проектів “Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі”, “Управління біорозкладальними відходами”  GIZ “Енергоефективність у громадах”.

Загальний обсяг продажу споживчих товарів за усіма напрямами реалізації  збільшився протягом звітного періоду на 3,2 відсотки.

У 2014 році прийнято в експлуатацію 6 багатоквартирних будинків на 91 квартиру, двоквартирний будинок та 103 приватні будинки загальною площею 30,7 тис.м2. Порівняно з попереднім роком загальна площа прийнятого в експлуатацію житла збільшилась у 2 рази.

Для забезпечення зайнятості населення проводились семінари з роботодавцями міста і району, «круглі столи», міні-ярмарки  та ярмарки вакансій. Роботодавцям надавались компенсації єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття, в результаті працевлаштовано 141 особу на новостворені робочі місця.      

Однак, не дивлячись на позитивні складові, окремі напрямки економічного та соціального спрямування потребують активізації шляхом  вжиття комплексних заходів.

Протягом 2014 року до місцевого бюджету по платежах, що контролюються Коломийською ОДПІ, мобілізовано 59,1 млн.грн. податків і зборів, виконання бюджетних призначень склало 88,4 відсотки, або з недовиконанням 11,6 відсотки.

Незадовільною залишається ситуація щодо своєчасності виплати заробітної плати, яка  на 01.12.2014 року складає 974,4 тис.грн., при цьому борг економічно активних підприємств становить 306,7 тис.грн. (31,5 відс.),  підприємств-банкрутів – 667,7 тис.грн.  (68,5 відс.). 

На 13,4 відсотки зменшено обсяги виконаних робіт будівельними підприємствами міста.  

На 158,7 тис.грн. зросла заборгованість по страхових внесках до Пенсійного Фонду і становить 3,3 млн.грн., з неї заборгованість платників міста  – 2,3 млн.грн.


Виходячи  з  вищенаведеного,  виконком  міської  ради  

в и р і ш и в:


         1. Інформацію про стан соціально-економічного та культурного розвитку і виконання бюджету міста за 2014 рік взяти до відома.

         2. Фінансовому управлінню міської ради (Бакай Г.Д) звіт про виконання міського бюджету за 2014 рік подати на розгляд та затвердження чергової сесії міської ради.

3. Коломийській оДПІ (Кирик І.В.) вжити визначених законодавством заходів з погашення податкового боргу (недоїмки) по платежах до міського бюджету та посилити контроль щодо повноти сплати до бюджетів  нарахованих податків і платежів.

4. Керівникам торгових закладів міста, супермаркетів щомісячно до 10 числа надавати в управління економіки міської ради інформацію щодо цінової ситуації на споживчому ринку міста та стану забезпеченості найважливішими продуктами харчування; управлінню освіти міської ради (Грицан М.М.) - щодо закупівельних цін на продовольчі товари для освітніх закладів. Управлінню економіки міської ради (Гранда О.М.) забезпечити узагальнення та подання зведеної інформації в облдержадміністрацію.

5. Заступнику міського голови Тарновецькому В.В., управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Гурак Г.Я.) забезпечити реалізацію дієвих заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати. 

6. Керівникам відділів, управлінь міської ради та комунальних підприємств міста:

- до 09.02.2015 року із врахуванням підсумків виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за 2014 рік надати пропозиції до проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2015 рік та основних напрямів на 2016 і 2017 роки;

- з метою зменшення викидів СО2 в атмосферу протягом 2015 року розробити пропозиції до Плану дій сталого енергетичного розвитку міста Коломиї;

- до 20 лютого 2015 року провести детальний аналіз споживання енергоресурсів за 2014 рік та надати  пояснення  щодо збільшення споживання енергоресурсів за  звітній період;

- щомісячно до 10 числа наступного за звітнім періодом подавати інформацію про споживання енергоресурсів в розрізі установ.

7. Координацію робіт та узагальнення інформації про виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - управління економіки міської ради (Гранда О.М.).

8. Зняти з контролю рішення  виконкому від 28.01.2014 №1,  29.07.2014 №134.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови та заступників міського голови відповідно до функціональних повноважень. 





Міський голова                                                                                                                    І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.