НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Голови Верхо..."  № 2491-31/2018-31 від 29.03.2018р. 
Документ №2491-31/2018 від 29.03.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

02.04.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(31  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 29.03.2018р.  № 2491-31/2018-31
 


Про звернення Коломийської

міської ради до Голови Верховної

Ради України А. Парубія


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:

1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Голови Верховної Ради України А. Парубія щодо невідкладного винесення законопроекту №8117 на розгляд Верховної Ради України (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати Голові Верховної Ради України А. Парубію та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Л. Жупанського.



Міський голова                                                                                                             І. Слюзар


Голові Верховної Ради України

Парубію А. В.


       За чотири роки війни українська влада не спромоглася дати рішучої відсічі агресору в жодній сфері. Антиросійські санкції, визнання Російської Федерації агресором – цього виявилося замало, щоб похитнути  загарбницькі наміри Кремля щодо України. Щоб перемогти у війні, Україні слід діяти більш рішуче. Ми повинні бити точно в ціль – по Путіну і його свиті.

       Його сильне й водночас слабке місце – гроші. Санкції, які запроваджує міжнародна спільнота проти Російської Федерації, спрямовані на те, щоб похитнути соціальну стабільність в Росії. Водночас, вони є болючими для найближчого оточення Путіна, яке рано чи пізно може скинути свого вождя. Україна ж продовжує імітувати санкції і дає росіянам спокійно заробляти на своїй території.  

       За даними НБУ, у нас наразі ведуть діяльність вісім банків з російським державним і приватним капіталом. І це не просто дрібні фінансові установи. Частка шести з них складає близько 30% статутного капіталу всієї банківської системи України. Росіяни володіють величезним торговельним центром у Києві та однією з відомих мереж зв’язку. І це лише верхівка айсберга.

       Москва активно збирає гроші й через третіх осіб. Так, «Роснєфть» продала свої активи швейцарській компанії, власник якої має тісні зв’язки з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Ворог фактично хазяйнує у нас у тилу і завдає удару нам у спину. І ми маємо його звідси вигнати. Не просто дати розпродати свій бізнес і спокійно піти, а вирубати під корінь.

       У Верховній Раді України зареєстрований проект закону №8117 який спрямований на заборону роботи в Україні не тільки юридичним особам – резидентам країни–агресора, а й підприємствам, які зареєстровані у третіх країнах, але мають кінцевих бенефіціарів з Росії.

       Ми свідомі, що після прийняття цього законопроекту нам доведеться подбати про нові робочі місця для тих людей, які були зайняті в російських структурах. Але іншого шляху у нас немає. Адже поки Москва однією рукою хазяйнує в кишенях наших громадян, другою вона душитиме за горло нашу країну.

       Тому ми, депутати Коломийської міської ради, з метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності

України, її економічної самостійності, закликаємо – керівництво парламенту невідкладно винести законопроект № 8117 на розгляд Верховної Ради України. Таким чином ми можемо симетрично відреагувати на проведення псевдо «виборів» у анексованому Криму. Ми маємо бути рішучими, якщо не хочемо, щоб наступного разу президента Росії вибирали в Донецьку, Луганську, Одесі чи Харкові.


Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на XХХІ сесії міської ради

VII демократичного скликання       

29 березня 2018 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.