НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання заходів щодо впорядкування діяльності ком..."  № 276 від 16.11.2016р. 
Документ №276 від 16.11.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей
Рішення виконавчого комітету  №150 від 27.04.2011р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 №150 "Про заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують долзвілля дітей"
Рішення виконавчого комітету  №275 від 09.09.2011р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 №150 "Про заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей"
Рішення виконавчого комітету  №385 від 15.12.2011р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

20.11.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 16.11.2016р.  № 276
 

Про виконання заходів щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей


Служба у справах дітей міської ради спільно з відділом у справах молоді та спорту міської ради провели по інтернет-клубах, інтернет-кафе та інших розважальних закладах  8 рейдів, за результатами яких виявили 14 дітей у пізній та нічний час. Дітей повернуто батькам, підприємців попереджено.

На території міста Коломиї працює 9 інтернет-клубів та інтернет-кафе. З них 5 надають послуги для дітей (комп'ютерні ігри), а 4 надають послуги доступу до мережі інтернет.

Основним контингентом, який відвідує інтернет-клуби є діти, які виховуються у сім'ях, що проживають у складних життєвих обставинах, таких є майже 90, діти, які проживають в неповних сім'ях, та з сімей де батьки втратили виховний вплив на своїх дітей. На обліку в секторі молодіжної превенції Коломийського відділу поліції перебуває 13 неповнолітніх, на профілактичному обліку в наркологічному кабінеті Коломийської ЦРЛ перебуває 10. На території міста Коломиї проживає 11 934 дітей, однак, якщо врахувати студентів та дітей, які з навколишніх міст і сіл навчаються в місті Коломиї або проживають без реєстрації місця проживання то кількість дітей становить понад 15 000.

Комісія з представників соціальних служб провела обстеження 46 сімей, які проживають у складних життєвих обставинах, 54 батьків попереджено.

Спільно з працівниками поліції прочитано 19 лекцій на правовиховну тематику в навчальних закладах міста.

Працівники Коломийського відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області задокументували два факти надання послуг у сфері грального бізнесу  та відкрито 2 кримінальні провадження відповідно до частини 1 статті 203-2 КК України.

Разом з тим, проводяться профілактичні бесіди з неповнолітніми, які втікали з уроків для відвідування інтернет-клубів, але дана проблема уже не має масового характеру, хоча трапляються поодинокі випадки.

Певні порушення прав неповнолітніх виявлено і в закладах, які організовують дискотеки для молоді.

Слід відзначити, що за останні роки було внесено багато суттєвих змін до законодавства України, зокрема змінено повноваження органів та установ що здійснюють перевірки суб'єктів підприємницької діяльності, деякі структури взагалі ліквідовані, об'єднані або перепрофільовані.

Враховуючи наведене, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Інформацію про виконання заходів щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей, взяти до відома.

       2. Службі у справах дітей міської ради (І. Івахнюк) та відділу молоді та спорту міської ради (В. Колесник) продовжувати роботу щодо перевірок інтернет-клубів, інтернет-кафе, закладів які проводять дискотеки для молоді та інших розважальних закладів на предмет виявлення у них дітей у нічний час. У разі потреби, створювати робочі групи для перевірок та залучати відповідних фахівців.

3. Рекомендувати Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (О. Білейчук)         активізувати роботу щодо неухильного виконання Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні».

4. Вважати такими, що втратили чинність та зняти з контролю:

- рішення виконавчого комітету міської ради від 27.04.2011 № 150 “Про Заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей”;

- рішення виконавчого комітету міської ради від 09.09.2011 № 275 “Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 № 150 “Про Заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей”;

- рішення виконавчого комітету міської ради від 15.12.2011 № 385 “Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 № 150 “Про Заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей”;

- рішення виконавчого комітету міської ради від 24.07.2012 № 213“Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 № 150 “Про Заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей”.





Міський голова                                                                                                           І. Слюзар





2011-2024 © Всі права застережено.