НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці..."  № 250 від 25.10.2016р. 
Документ №250 від 25.10.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.10.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.10.2016р.  № 250
 

Про стан дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці


       

З метою легалізації трудових відносин з найманими працівниками, на виконання Плану заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 359-р розпорядженням міського голови затверджено склад робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та Положення про неї.

Формою роботи робочої групи є засідання, що проводяться за рішенням голови робочої групи (співголови), але не рідше, ніж один раз на два місяці.

За період січень-вересень 2016 року проведено 4 засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, на яких заслухано звіти 9 керівників підприємств та 6 приватних підприємців, які за даними звітності нараховують своїм працівникам заробітну плату нижче мінімального рівня.

Робочим органом робочої групи є рейдова робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, завданням якої є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

У вересні поточного року проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед 9 роботодавців та найманих працівників. З проведеної роботи видно, що не всі суб’єкти підприємницької діяльності дотримуються законодавства про працю, в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

       Виходячи з наведеного, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України «Про оплату праці», виконком міської ради

вирішив:

       1.        Інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради (Г. Гурак) про стан легалізації виплати заробітної плати на підприємствах міста прийняти до відома.

2.        Коломийській ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області (І.Кирик) та Коломийському об’єднаному управлінню Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (Г.Григорчук) щомісячно подавати до управління праці та соціального захисту населення міської ради опрацьовані списки юридичних та фізичних осіб, які недотримуються мінімальних гарантій в оплаті праці з повною інформацією: ПІБ керівника, місце здійснення діяльності та контактний телефон.

3.        Коломийській ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області (І.Кирик), Коломийському об’єднаному управлінню Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (Г.Григорчук) та Коломийському міськрайонному центру зайнятості (М.Мацьків) щомісячно до 1 числа інформувати голову робочої групи про проведену роботу щодо реалізації Комплексної програми заходів з легалізації заробітної плати на 2016 рік.

4.        Робочій групі з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення ( С.Коцюр ) вжити заходів щодо активізації своєї роботи, зокрема:.

-        забезпечити дієвий контроль за своєчасною і не нижче визначеного державою мінімального розміру виплатою заробітної плати.

-        забезпечити проведення виїзних засідань на підприємства та до приватних підприємців, які ігнорують засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення і не з’являються на них.

       5.        Координацію та узагальнення інформації про виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - управління праці та соціального захисту населення міської ради ( Г. Гурак).

6.        Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови С.Коцюра.





Міський голова                                                                                                          І. Слюзар




2011-2024 © Всі права застережено.