НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення ..."  № 220 від 27.09.2016р. 
Документ №220 від 27.09.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.10.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.09.2016р.  № 220
 

Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року



Відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”,  розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 15.06.2016 року №408 “Про забезпечення в області організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року” пріоритетом у діяльності місцевих органів влади є здійснення заходів, спрямованих на зміцнення здоров'я дітей шляхом організації оздоровлення та відпочинку.

Рішенням виконавчого комітету від 22.03.2016 №64 “Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” було передбачено першочергово забезпечити послугами відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, дітей вимушено переселених осіб, дітей-інвалідів, дітей  з багатодітних та малозабезпечених сімей,  дітей, які перебувають на диспансерному обліку, талановитих та обдарованих дітей, бездоглядних та безпритульних дітей. На виконання даного рішення послугами відпочинку та оздоровлення забезпечено 908 дітей шкільного віку, із них 174 дитини охоплені оздоровленням та 734 дитини послугами відпочинку.

На оздоровчу кампанію у 2016 році з міського бюджету виділено кошти в сумі 250 000 грн., за які було придбано 61 путівку для дітей пільгових категорій в позаміський заклад оздоровлення та відпочинку “Перлина Придністров'я” (с.Михальче, Городенківський район). Також відділом молоді та спорту міської ради за рахунок путівок виділених Івано-Франківською облдержадміністрацією у Всеукраїнських та обласних дитячих оздоровчих таборах оздоровлено 46 дітей пільгових категорій. У пришкільних та профільних таборах забезпечено відпочинком 251 дитину. Оздоровлення дітей проводили також політичні партії, громадські та релігійні організації, спортивні федерації, послугами відпочинку та оздоровлення яких охоплено 483 дитини. На виконання міської Програми «Майбутнє України» Коломийської станиці Пласт на 2016-2018 роки з міського бюджету було віділено 45 000 грн. для наметових пластових таборів, у яких послугами відпочинку забезпечено 130 дітей. Комунальним закладом Коломийської міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” направлено на санаторно-курортне лікування 65 дітей пільгових категорій м.Коломиї.

Враховуючи вищенаведене, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року взяти до відома.

       2. Відділу молоді та спорту міської ради (В.Колесник) розробити міську Програму з відпочинку та оздоровлення дітей на  2017 – 2020 роки.        

       3. Рішення виконкому від 22.03.2016 р. №64 “Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” зняти з контролю.

       4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови В.Бойцана.





Міський голова                                                                                                                І.Слюзар



Довідка

про виконання рішення виконавчого комітету від 22.03.2016 №64 “Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”


На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та та з метою забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення, лікування дітей у літній період, попередження дитячої бездоглядності, жебракування, правопорушень, залучення учнівської молоді до суспільно-корисної праці, вивчення історії, природи рідного краю, національно-патріотичного виховання, фізичного загартування підлітків, виконкомом міської ради було прийнято рішення від 22.03.2016 №64 “Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”, та здійснено заходи щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків влітку 2016 року.

Згідно статистичних даних станом на 01.01.2016 року на території м.Коломиї проживає 6953 дитини шкільного віку. Влітку цього року заходами відпочинку та оздоровлення охоплено 908 дітей шкільного віку.

Оздоровча кампанія в м. Коломиї розпочата 28 травня 2016 року.  При Коломийській міській раді створена координаційна рада, яка провела  перевірку дотримання норм щодо  стану готовності до початку оздоровчої кампанії згідно чинного законодавства в загальноосвітніх школах міста. У пришкільних та профільних таборах забезпечено відпочинком 251 дитину.

На оздоровчу кампанію з міського бюджету виділено 250 000 грн. По програмі «Майбутнє України» Коломийської станиці Пласт 2016-2018 роки – 45 000 грн. Першочергово послуги оздоровлення та відпочинку надавалися дітям пільгових категорій. А це: діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти, що постраждали від аварії на ЧАЕС, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, обдаровані діти, діти, які перебувають на диспансерному обліку, діти учасників АТО, діти вимушено переселених осіб.        Тривалість відпочинкової зміни становила не менше 14 днів, оздоровчої зміни – 21 день.

       Оздоровчими послугами охоплено 174 дитини пільгових категорій, а саме: 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 73 дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, 1 дитина-інвалід, 46 дітей, що знаходяться на диспансерному обліку, 5 дітей внутрішньо переміщених осіб, 20 дітей учасників АТО та 1 дитина загиблого учасника АТО.

На базі дитячих оздоровчих закладів велась тренінгова робота з профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі, психологічні консультації з питань взаємовідносин дітей з однолітками та батьками. Вживались заходи щодо попередження бездоглядності дітей, вчинення ними правопорушень, жебракування та бродяжництва, особливо тих, які перебувають на профілактичному обліку.

На даний час оздоровлено 3 дітей пільгових категорій в УДЦ «Молода гвардія», 20 дітей в ДОЗ “Прикарпатські зорі” (с.Слобода Коломийського району), 21 дитину в ДОЗ “Перлина Придністров'я” (с.Михальче, Городенківський район). Оздоровлення дітей пільгових категорій в даних таборах проводилось в міру надходження путівок від департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Також було оздоровлено 61 дитину в ДОЗ “Перлина Придністров'я” (с.Михальче, Городенківський район) за рахунок закуплених міською радою путівок.

КЗ КМР “Коломийським міським центром первинної медико-санітарної допомоги” направлено на санаторно-курортне лікування 65 дітей пільгових категорій м.Коломиї.

Міські, громадські, молодіжні, дитячі, політичні організації провели оздоровчі мандрівні та наметові табори для членів своїх організацій та дітей пільгових категорій. Серед них НСОУ “Пласт”, Коломийська федерація боксу, Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ, благодійний фонд “Карітас”.

Супровід автобусів під час перевезення дітей до оздоровчих закладів та у зворотному напрямі здійснювали працівники поліції та медичні працівники.

Інформація про проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей висвітлювалась у ЗМІ.





Начальник відділу                                                                                               В.Колесник




2011-2024 © Всі права застережено.