НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про доцільність позбавлення ..."  № 201 від 23.08.2016р. 
Документ №201 від 23.08.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.08.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.08.2016р.  № 201
 

Про затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав


Конфіденційна інформація
































ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.08.2016 р. № 201

Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

Черкашина Олексія Володимировича

Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою Печенюк Іванною Іванівною, яка виховує двох малолітніх дітей Черкашина Арсена Олексійовича та Черкашина Дениса Олексійовича, щодо позбавлення батьківських прав їхнього батька Черкашина Олексія Володимировича.

Встановлено, що батьки дітей Печенюк Іванна Іванівна та Черкашин Олексій Володимирович з 06.10.2007 року перебували у шлюбі. В шлюбі народилося двоє синів Арсен та Денис.

Однак, між подружжям поступово почали виникати непорозуміння і конфлікти. Батько не цікавився дітьми, не займався їх доглядом та розвитком.

Негативне ставлення батька до матері та дітей, засвідчується тим, що Черкашин О. В. не забрав з пологового будинку свою дружину з новонародженим сином Денисом.

Згодом батько перестав забезпечувати матеріально свою сім'ю, не піклувався, чи мають діти що їсти, і що вдягнути. Це призвело до того, що мама ще перебуваючи в шлюбі подала позов до суду про стягнення аліментів з батька на утримання дітей. Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 09.11.2011 року батькові присуджено сплачувати аліменти на користь Печенюк Іванни Іванівни на утримання двох дітей в розмірі по 350 гривень на кожну дитину. Однак, батько аліменти не сплачував і почав проживати окремо.

Оскільки шлюб почав носити формальний характер то мама дітей звернулася до суду з позовом про розірвання шлюбу. Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 27.07.2012 року, справа № 090925412012 шлюб між громадянами розірвано, а двох малолітніх дітей залишено проживати з матір'ю.

Згодом Черкашин О. В. почав вести антисоціальний спосіб життя, за що був засуджений до позбавлення волі з відбуттям покарання умовно строком чотири роки. Отримавши перше кримінальне покарання відповідач не став на шлях виправлення і перевиховання, а в 2013 році вдруге вчинив злочин. Згідно вироку Коломийського міськрайонного суду від 31.07.2013 року, справа № 346/1669/13-к Черкашин О. В. Визнаний винним у вчиненні злочину і призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки 1 місяць.

На даний час батько перебуває в Замковій виправній колонії № 58 в Хмельницькій області.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 15.08.2016 року мама дитини повідомила, що батько Черкашин О. В. ще до взяття під варту не цікавився життям та здоров’ям своїх синів, не надавав коштів на їхнє утримання, не проводив медичні огляди, не долучав дітей до культурної спадщини та не займався підготовкою до самостійного життя.

Натомість, всі обов'язки щодо виховання та утримання дітей виконує матір Печенюк І. І.

Комісія з представників служби у справах дітей провела обстеження умов проживання сім'ї за адресою м. Коломия, бульвар Лесі Українки, 5, кв. 2 і встановила, що діти проживають в хороших житлово-побутових умовах.

Довідка видана відділом Державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції від 25.05.2016 р. № 1090-276 засвідчує, що батько Черкашин О. В. має заборгованість по сплаті аліментів станом на 25.05.2016 р. в розмірі 38795, 06 гривень.

Згідно з ч. 1 ст.12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

Відповідно до ст.164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина Черкашина Олексія Володимировича, 19.06.1988 року народження, батьківських прав по відношенню до дітей Черкашина Арсена Олексійовича, 22.10.2008 року народження, та Черкашина Дениса Олексійовича, 19.07.2011 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                І.Слюзар



















ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.08.2016 р. № 201

Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

Горват Олени Борисівни

Горват О.Б. є особою ромської національності. Громадянка ніде не працює, засоби для проживання отримує від збирання металобрухту, макулатури та скляних пляшок, які здає в пунктах прийому.

Горват Олена Борисівна, 1985 року народження, родом із Закарпатської області, не має постійного місця проживання та веде мігруючий спосіб життя.

Декілька років проживала на території міста Коломиї, спочатку по вул.Моцарта, 57, а пізніше по вул. Гірняка, 24а, кв. 3.

У шлюбі Горват О. Б. не перебувала. Від спільного проживання з співмешканцем народилося четверо дітей:

- Горват Микола Миколайович, 04.05.1999 р. н.

- Горват Віталій Миколайович, 17.03.2010 р. н.

- Горват Олена Миколаївна, 06.01.2012 р. н.

- Горват Надія Миколаївна, 05.12.2012 р. н.

Сім’я жила дуже бідно, крім того батьки періодично вживали алкоголь та співмешканець бив маму дітей.

Старший син Микола періодично бродяжив та просив грошей у громадян на їду.

Оскільки, мама дітей Горват Олена Борисівна не займалася вихованням та утримання дітей, не забезпечувала належним харчуванням, одягом та впорядкованим місцем проживання, то рішенням Коломийського міськрайонного суду від 14.11.2013 р., по справі № 346/6769/13-ц від матері відібрано трьох молодших дітей Горвата Віталія, Горват Олену та Горват Надію.

Рішенням виконавчого комітету від 08.11.2013 р. № 200 трьох дітей влаштовано в Долинський дитячий будинок “Теплий дім”. Діти перебувають у даному закладі і на даний час.

З жовтня 2015 року Горват М. М. перебуває в Міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей в с. Мединя, Галицького р-ну. Мама жодного разу не провідала сина, її зовсім не цікавить подальша доля дитини. Місце проживання матері на даний час не відоме.

Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 27.04.2016 року, справа № 346/2110/16-ц мама позбавлена батьківських прав по відношенню до старшого сина Горвата Миколи Миколайовича.

За три роки мама жодного разу не провідала своїх дітей у Долинському дитячому будинку “Теплий дім”. Троє менших дітей зовсім не пам'ятають своєї матері.

Ухилення матері від виконання своїх батьківських обов’язків засвідчується тим, що народження жодної дитини не було зареєстровано в органах ДРАЦС. Народження дітей було зареєстровано тільки за ініціативою служби у справах дітей міської ради та отримано свідоцтва про народження.

Таким чином, мама не лише не забезпечила дітей матеріально, не слідкувала за їхнім станом здоров’я (дітям не зроблено профілактичних щеплень), але й не турбується про їхній духовний та культурний розвиток, підготовку до самостійного життя.

Згідно з ч. 1 ст.12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

Відповідно до ст.164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянку Горват Олену Борисівну, 1985 року народження, батьківських прав по відношенню до дітей Горвата Віталія Миколайовича, 17.03.2010 року народження, Горват Олени Миколаївни, 06.01.2012 року народження, Горват Надії Миколаївни, 05.12.2012 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                І. Слюзар























ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.08.2016 р. № 201

Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

Дідика Василя Михайловича

Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою Мацьків Євгенією Віталіївною, яка виховує дочку Дідик Надію Василівну, щодо позбавлення батьківських прав її батька Дідика Василя Михайловича.

Громадяни Мацьків Євгенія та Дідик Василь мали дружні взаємовідносин-ни і 20.10.2012 року повінчалися у церкві, після чого почали проживати разом, однією сім'єю. Від спільного проживання одинадцятого травня 2013 року у громадян народилася дочка Дідик Надія Василівна.

Дідик В. М. добровільно визнав своє батьківство і внесений в графу батько до свідоцтва про народження дитини Дідик Надії Василівни.

Мама дитини повідомляє, що відносини в їхній сім'ї спочатку склалися нормальні, але не надовго. Згодом почали виникати непорозуміння, суперечки та конфлікти по вині батька.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 15.08.2016 року мама дитини повідомила, що батько більше року не піклується про фізичний та духовний розвиток своєї дочки, не забезпечує її необхідним харчуванням, не надає їй доступу до культурних цінностей, не виявляє інтересу до її внутрішнього світу, а отже ухиляється від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини. За таких обставин поведінка батька є винною, оскільки йому ніхто не створює перешкод у побаченнях з дочкою. Громадянин Дідик В. М. на засідання комісії з питань захисту прав дитини 15.08.2016 року не з’явився, хоча був належним чином повідомлений.

Згідно з ч. 1 ст.12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

Відповідно до ст.164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина Дідика Василя Михайловича, 10.04.1984 року народження, батьківських прав по відношенню до дочки Дідик Надії Василівни, 11.05.2013 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                І.Слюзар

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.08.2016 р. № 201


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

Бірчак Галини Іванівни


До служби у справах дітей Коломийської міської ради поступив лист з Коломийського відділу поліції ГУ НП України в Івано-Франківській області від 10.08.2016 р. № 12274/108/56-2016, про те, що громадянка Бірчак Галина Іванівна, 30.05.1974 року народження, зловживає алкоголем і належним чином не займається вихованням своєї дочки Бірчак Ніни Ернестівни, 10.05.2009 року народження, та про необхідність вирішення питання про позбавлення матері батьківських прав.

Сім'я Бірчак Галини Іванівни ще у 2015 році потрапила в поле зору правоохоронних органів та соціальних служб у зв'язку зі скаргами сусідів на асоціальну поведінку громадянки. В помешканні по вул. Роксолани, 1, кв. 2 у м.Коломиї постійно збиралися сторонні особи, які розпивали спиртні напої та порушували громадський порядок. Таким чином, здійснювався негативний вплив на малолітню Бірчак Ніну Ернестівну.

Комісія з представників служби у справах дітей міської ради проводила обстеження матеріально-побутових умов громадянки Бірчак Г. І. 18.05.2015 р. та 21.08.2015 р. і встановила, що в помешканні багато порожніх пляшок від алкоголю, а мама дитини в стані алкогольного сп'яніння.

Однак, з мамою Бірчак Г. І. було проведено роз'яснювальну роботу і надано шанс на виправлення поведінки.

Бірчак Г. І. Під кінець 2015 року нормалізувала поведінку і перестала зловживати алкоголем, навела лад в квартирі, почала більше приділяти уваги дочці Ніні. Періодичність вживання алкоголю зменшилася і не була настільки критичною.

Проте, на початку 2016 року до Бірчак Г. І. приїхав рідний брат Бірчак Віктор Іванович, 1963 року народження, який був на заробітках і вони почали вживати алкоголь та конфліктувати. У липні 2016 року зловживання алкоголем підійшло до критичної межі і на ґрунті неприязних відносин брат сильно побив свою сестру Бирчак Г. І. В цей час малолітня Ніна залишалася бездоглядною, мама не готувала їжу, не доглядала за дочкою. Впродовж місяця Ніна харчувалася у сусідів і згодом почала у них ночувати.

Мама не виконує належним чином свої батьківські обов'язки, не доглядає за дочкою, не забезпечує харчуванням, не готує до самостійного життя не робить домашні завдання та подає негативний приклад дочці. Сторонні особи, які вживають алкоголь загрожують безпеці дитини та унеможливлюють її проживання в квартирі.

Згідно з ч. 1 ст.12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

Відповідно до ст.164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянку Бірчак Галину Іванівну, 30.05.1974 року народження, батьківських прав по відношенню до дочки Бірчак Ніни Ернестівни, 10.05.2009 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                І.Слюзар































ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.08.2016 р. № 201


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

Острука Олега Петровича


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою Острук Олександрою Валеріївною, яка виховує дітей Острук Валентину Олегівну та Острук Олександру Олегівну щодо позбавлення батьківських прав їхнього батька Острука Олега Петровича.

Громадяни Острук Олександра Валеріївна та Острук Олег Петрович 29.07.2000 року зареєстрували шлюб. У шлюбі народилося двоє дітей Острук Валентина Олегівна, 02.08.2000 року народження, та Острук Олександра Олегівна, 11.11.2009 року народження.

Мама дитини повідомляє, що взаємовідносини в їхній сім'ї спочатку складалися добре, але так тривало не довго. Згодом почали виникати непорозуміння, суперечки та конфлікти по вині батька. Це призвело до фактичного припинення шлюбних відносин і більше трьох років громадяни проживають окремо.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 15.08.2016 року мама дітей повідомила, що батько не піклується про фізичний та духовний розвиток своїх дочок, не забезпечує їх необхідним харчуванням, не сприяє у наданні їм доступу до культурних цінностей, не виявляє інтересу до внутрішнього світу, а отже ухиляється від виконання своїх обов'язків по вихованню дітей. За таких обставин поведінка батька є винною, оскільки йому ніхто не створює перешкод у побаченнях з дітьми. Громадянин Острук О. П. на засідання комісії з питань захисту прав дитини 15.08.2016 року не з’явився, хоча був належним чином повідомлений.

Працівники служби у справах дітей міської ради провели обстеження умов проживання малолітньої дитини за адресою, м. Коломия, вул. Чайковського, 46, кв. 23 і встановили, що діти проживають в хороших побутових умовах, забезпечені усім необхідним для гармонійного життя та розвитку.

Згідно з ч. 1 ст.12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

Відповідно до ст.164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина Острука Олега Петровича, 14.03.1973 року народження, батьківських прав по відношенню до дітей Острук Валентини Олегівни, 02.08.2000 року народження, та Острук Олександри Олегівни, 11.11.2009 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                    І.Слюзар










2011-2024 © Всі права застережено.