НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 29 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан виконання в управлінні Закону України "Про заг..."  № 126 від 18.05.2016р. 
Документ №126 від 18.05.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.05.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.05.2016р.  № 126
 

Про стан виконання в управлінні Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страху-вання” в частині призначення, перерахунку та виплати пенсій


В Коломийському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Івано-Франківської області перебуває на постійному контролі виконання положень Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Загальна кількість одержувачів пенсій станом на 01.05.2016 складає 40160 чоловік, в тому числі – 14593 жителів міста або 36,3 відсотки. Середній розмір  призначеної пенсії – 1425,47 грн., а для працюючих - 1469,41 грн.

В загальній чисельності пенсіонерів одержувачі пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” становлять 95 відс. (38146 ос.), Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (вс строкової служби) -  0,77 відс. (309 ос.), Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”- 0,62 відс. (248 ос.), одержувачі соціальних пенсій - 1,45 відс. (584 ос.).

Всього видатки на виплату пенсій за 4 місяці п.р. склали в загальній сумі 197216,36 тис. грн., в т.ч. поштовий збір 1402,57 тис. грн.  Забезпеченість коштами становить 38,6 відсотки.

Впродовж січня - квітня 2016 року до управління звернулось 1239 громадян, в тому числі щодо питання призначення пенсії 498 осіб, щодо проведення перерахунку – 741 особа. З них: призначено 492 нові пенсійні справи (в т.ч. 42 заяви  було в залишку на 01.01.2016), тобто 91 % заяв – виконано, і перераховано 733 пенсійні справи в зв’язку з дорахуванням стажу, призначення підвищень до пенсій  (98,9 % заяв - опрацьовано).

Всі прийняті заяви опрацьовані своєчасно, з них у 7-ми денний термін – 1194 заяви, тобто 96 відсотків від зареєстрованих заяв.

       В управлінні знаходиться на особливому контролі питання щодо надання консультацій з питань пенсійного забезпечення учасників АТО. В ході розгляду їх звернень в управління, надається необхідна інформація і сприяння в підготовці, подачі документів до головного управління ПФУ в області для вирішення питання призначення пенсій по інвалідності (Фільварок І.О., Заяць М.М., Вонячук А.І.).

В управлінні також розглядаються питання підготовки клопотання до головного управління ПФУ в області  щодо призначення пенсій за особливі заслуги учасникам антитерористичної операції (Капланчук М.В.).

Звернення учасників АТО стосовно призначення дострокової пенсії як учасникам бойових дій відповідно до ст.16 ЗУ «Про пенсійне забезпечення», не мають позитивного вирішення в зв’язку з відсутністю внесених змін в законодавство щодо права на пенсію цій категорії осіб (Орешко І.А.).

       Для призначення субсидій протягом січня - квітня 2016 року надано 145 довідок.

       Впродовж січня - квітня 2016 року зареєстровано 23 заяви на встановлення та перерахунок пенсій відповідно до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”.  Із загальної кількості заяв,  є 6 заяв на проведення перерахунків призначених пенсій за особливі заслуги жінкам,  яким присвоєно почесне звання „Мати-героїня”. Всього на обліку в управлінні перебуває 1014 жінок-героїнь, в тому числі 92 жительки міста.

       На протязі січня-квітня 2016 року підготовлено та направлено до розгляду 1 заяву з  необхідними документами для підтвердження стажу роботи на пільгових умовах на Комісію при головному управлінні по розгляду питань, пов’язаних з призначенням пільгових пенсій, яку розглянуто на комісії і в    лютому  2016 року отримано рішення про  підтвердження стажу роботи на пільгових умовах  Комісією при головному управлінні по розгляду питань, пов’язаних з призначенням пільгових пенсій. 

       Також направлено до головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області 1 формуляр для вирішення питання про призначення частини пенсії за міжнародними Угодами (Чеська республіка).

Управлінням здійснюється виїзний прийом в Печеніжинській селищній раді об’єднаної територіальної громади. За січень-квітень 2016 року на прийом звернулось 25 громадян.

Управлінням на виконання розпорядження ОДА та наказу головного управління ПФУ в області постійно проводиться робота щодо залучення пенсіонерів на виплату пенсій через банківські установи. Так, станом на 01.05.2016 через вкладні рахунки в установах банків пенсію отримують 21370 осіб (53% від загальної чисельності). Найбільшу кількість пенсіонерів обслуговують такі установи банків: відділення ПАТ “Приватбанк”-11824, ВАТ “Державний ощадний банк України” – 6541, ПАТ “Райффайзен Банк Аваль” –896, ВАТ “Ідея Банк” – 674, АКБ “Укрсоцбанк” – 570. Економія коштів Фонду на поштовому зборі внаслідок виплати пенсій через банківські установи становит 1108,65 тис.грн.

       В зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму з 01.05.2016 згідно Закону України  "Про Державний бюджет України на 2016 рік” з травня п.р. додаткова потреба на виплату пенсій склала 1845,76 тис.грн. Чисельність пенсіонерів, яким проведено перерахунок пенсії з 01.05.2016 складає 35629 осіб або  85,6 відсотків. В результаті підвищення соціальних стандартів розмір пенсійної виплати в середньому збільшився на 51,80 грн.

Заслухавши доповідь начальника Коломийського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області Григорчук Г.П. «Про стан виконання в управлінні Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” в частині призначення, перерахунку та виплати пенсій», виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в:

1. Доповідь начальника Коломийського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області Григорчук Г.П. « Про стан виконання в управлінні Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” в частині призначення, перерахунку та виплати пенсій» взяти до уваги.

2. Коломийському об’єднаному управлінню Пенсійного фонду України Івано-Франківської області :

2.1. Забезпечити виконання завдань в частині своєчасного призначення, перерахунку та виплати пенсій відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та чинних нормативно-правових актів в місті Коломиї та Коломийському районі.

2.2. Забезпечити своєчасне фінансування і виплату пенсій та контроль за використанням коштів Пенсійного фонду.

2.3. Провести підготовчу роботу щодо впровадження в експлуатацію централізованої системи «Призначення та виплати пенсій» на основі електронної пенсійної справи.

2.4. Підвищити якість обслуговування громадян шляхом впровадження нових стандартів обслуговування, в т.ч. за дистанційною формою, через веб-портал послуг Пенсійного фонду України.

2.5. Постійно проводити широку інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо основних питань пенсійного забезпечення громадян.

3. Рішення виконавчого комітету Коломийської міської ради від 27.10.2015р. № 234 «Про стан виконання в управлінні Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” в частині призначення, перерахунку та виплати пенсій» зняти з контролю.

4. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – Коломийське об’єднане управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області (Григорчук Г.П.).

5. Контроль за виконанням  рішення  покласти на першого заступника міського голови С.Коцюра.



Міський голова                                                                                                          І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.