НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання рішення виконкому від 22.08.2013 № 147 "П..."  № 66 від 22.03.2016р. 
Документ №66 від 22.03.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.03.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 22.03.2016р.  № 66
 

Про виконання рішення виконкому від 22.08.2013 № 147 “Про взаємодію структурних підрозділів міської ради та інших органів з питань здійснення заходів щодо попередження насильства в сім’ї”


       Структурним підрозділом, відповідальним за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім'ї є управління праці та соціального захисту населення міської ради. Структурний підрозділ, щоквартально узагальнює інформацію, яка надходить від центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служб у справах дітей та органів внутрішніх справ.

       Структурний підрозділ, приймає та розглядає заяви та повідомлення про вчинення насильства в сім'ї або реальну загрозу його вчинення відповідно до Порядку розгляду заяв та повідомлень про вчинення насильства в сім'ї  або реальну його загрозу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2003 N 616.

              Заяви та повідомлення реєструються у журналі обліку заяв та повідомлень про вчинення насильства в сім'ї або реальну загрозу його вчинення. Заяви та повідомлення після їх реєстрації направляються до територіального органу внутрішніх справ. Протягом 2014-2015рр. такі заяви від жителів міста до структурного підрозділу не надходили.

Для активізації взаємодії структурних підрозділів міської ради та інших органів з питань здійснення заходів щодо попередження насильства в сім’ї, вчасного виявлення фактів вчинення насильства в сім’ї, з метою запобігання вчинення насильства в сім’ї, яке несе загрозу життю і здоров’ю дітей, привернення уваги громади міста до даної проблеми підрозділами міської ради та інших органів проведено наступні заходи:

  • налагодженно взаємоінформованість, проведено навчальний семінар, круглий стіл щодо попередження насильства у сім’ї;
  • щорічно затверджується міським головою та погоджується начальником Коломийського відділу поліції план-графік проведення рейдів на рік, щодо попередження насильства в сім'ї.

Крім того, комісією з представників служби у справах дітей, Коломийського відділу поліції, управління праці та соціального захисту населення міської ради проводять обстеження умов проживання сімей, які проживають у складних життєвих обставинах. Сім'ї, які являються особливою групою ризику, де є велика загроза вчиненню насильства в сім'ї, і саме насильства над дітьми знаходяться на особливому контролі. У 2015 році обстежено 67 сімей.

       Виявлено один випадок фізичного насильства над дитиною. Батько під час сімейного конфлікту різко потягнув дитину за руку, чим спричинив перелом кисті руки. Дану сім'ю взято під соціальний супровід, дитина поставлена на облік, як така, що проживає у складних життєвих обставинах. З дитиною проводили відповідну роботу психологи. Батько притягнутий до адміністративної відповідальності та виїхав на роботу за кордон.

       Крім того, проводиться інформаційно-просвітницька робота з сім'ями, учнівською та студентською молоддю міста. Розповсюджується пам’ятки, плакати, буклети щодо попередження насильства в сім'ї.

       Проведено 7 виступів у навчальних закладах міста на правовиховну тематику, під час яких ознайомлено неповнолітніх, які є шляхи протидії домашньому насильству.

Даний напрямок роботи здійснювався у тісній співпраці із працівниками Коломийського МВ УМВС зокрема дільничними інспекторами та кримінальною міліцією у справах дітей, проведено 196 виїздів у сім’ї з метою здійснення  соціальних інспектувань, проведенно 2 спільні міжвідомчі наради, загальноміську акцію ”16 днів проти насильства”, круглий стіл за участю громадських організацій.

Здіснювалась активна роз’яснювальна робота щодо попередження насильства у сім’ї, своєчасного його виявлення. Протягом 2014-2015 рр. поступило 196 спеціальних карт обліку факту вчинення насильства в сім’ї. У 54 випадках діти стали свідками вчинення насильства, в 1 випадку дитина постраждала від фізичного насильства зі сторони батька. Окрім того завдяки співпраці працівників центру соціальних служб та правоохоронних органів виявлено факт розбеження неповнолітньої хрещеним батьком, який в подальшому поніс покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років.

Враховуючи вищезазначене, виконавчий комітет міської ради

в и р і ш и в:

1. Інформацію директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді управління праці та соціального захисту населення Л.Галамейко про виконання рішення виконкому від 22.08.2013 № 147 з питань взаємодії структурних підрозділів міської ради та інших органів з питань здійснення заходів щодо попередження насильства в сім’ї взяти до відома.

2. Рішення виконкому від 22.08.2013 № 147 “Про взаємодію структурних підрозділів міської ради та інших органів з питань заходів щодо попередження насильства в сім’ї” зняти з контролю.





Міський голова                                                                                                             І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.