НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження Дорадчого комітету з ефективного вряду..."  № 38 від 23.02.2016р. 
Документ №38 від 23.02.2016р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 23.02.2016 р. № 38 "Про затвердження Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту "Партнерство для розвитку міст" у місті Коломиї та Положення про нього"
Рішення виконавчого комітету  №43 від 27.02.2019р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 23.02.2016 р. № 38 № Про затвердження Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку для провадження Проекту "Партнерство для розвитку міст" у місті Коломиї та Положення про нього"
Рішення виконавчого комітету  №176 від 22.09.2020р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про втрату чинності окремих рішень виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №103 від 27.04.2021р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.02.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.02.2016р.  № 38
 

Про затвердження Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст» у місті Коломиї та Положення про нього


Керуючись  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою планування діяльності, нагляду, аналізу і контролю з боку органів місцевого самоврядування та громадськості щодо напрямів і ефективності впровадження Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку місті» (Проект ПРОМІС) у місті Коломия, виконком  міської  ради 


в и р і ш и в:

       1. Утворити Дорадчий комітет з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст» у місті Коломиї та затвердити його в такому складі (додається).

       2. Затвердити Положення про Дорадчий комітет з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст» у місті  Коломиї (додається).

       3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Коцюра С.П.





Міський голова                                                                                                                І.Слюзар


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого

комітету міської ради

від 23.02.2016 р. № 38


Склад

Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст»

у місті Коломиї

Виконавча робоча група

Коцюр

Сергій Петрович

- перший заступник міського голови, голова комітету;

Кухтар

Тарас Миронович

- керуючий справами виконавчого комітету, заступник голови комітету;

Маруса

Уляна Степанівна

- головний спеціаліст відділу економіки міської ради, секретар комітету;

Гнатюк

Ярослав Іванович

- голова громадської організації „Покутські ініціативи”, представник громадськості;

Вандич

Віталій Васильович

- регіональний координатор проекту ПРОМІС у Івано-Франківській області;

Члени комітету:

Віконська

Надія Петрівна

- заступник голови громадської організації „Коломийські атракції”

Вовк

Михайло Петрович

- заступник виконавчого директора ГО”Лікарняна каса”

Волошенюк

Віктор Васильович

- заступник начальника відділу - головний інженер відділу управління комунальним майном міської ради;

Галайчук

Віталій Васильович

- директор Фонду підтримки підприємництва «Коломийський бізнес-центр»

Гапич

Євгеній Володимирович

- журналіст, член незалежної медіа Профспілка України

Геник

Наталя Антонівна

- начальник відділу економіки міської ради

Дем”янюк

Максим Михайлович

- керівник ПП”Дем”ян - сервіс”

Довганюк

Ігор Дмитрович

- пенсіонер, почесний громадянин міста

Крутко

Роман Ігорович

- фізична особа - підприємець, голова постійної комісії  з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин (за згодою);

Ковтун

Валерій Іванович

- директор Коломийського педагогічного коледжу

Колесник

Інна Василівна

- юрист страхового товариства з додатковою відповідальністю „Захід-резерв”, член виконкому (за згодою);

Петрів

Ольга Василівна

- заступник начальника вокзалу станції Івано-Франківськ, начальник вокзалу Коломия, голова постійної комісії  з питань підприємництва, регуляторної політики, архітектури, містобудування, транспорту та зв’язку (за згодою);

Рогів

Михайло Тарасович

- фізична особа – підприємець;

            1. Токарчук

Олег Володимирович

- головний лікар Коломийської дитячої лікарні;

Сандецька

Наталя Василівна

- начальник відділу інформаційної політики міської ради

Сенюк

Світлана Михайлівна

- радник міського голови

Федорук

Назар Миколайович

- професійний управитель нерухомого майна



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого

комітету міської ради

від 23.02.2016 р. № 38



ПОЛОЖЕННЯ

про Дорадчий комітет з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст»

у місті Коломиї


  1. Загальні положення

        1.1 Дорадчий комітет з ефективного врядування і розвитку, створений для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст» у місті Коломиї (далі за текстом – Комітет) є тимчасовим консультативно-дорадчим органом в системі місцевого самоврядування територіальної громади для забезпечення прав членів територіальної громади міста Коломия на участь у самоврядуванні, забезпечення прозорості у плануванні діяльності, нагляду, аналізу і контролю з боку органів місцевого самоврядування та громадськості щодо напрямів і ефективності впровадження Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» у місті Коломиї.

        1.2. Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (далі за текстом – Проект ПРОМІС) – це проект, що фінансується Урядом Канади через Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади і виконується Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) на підставі Угоди про внесок між Урядом Канади та ФКМ. Проект ПРОМІС діє в Україні на підставі Реєстраційної картки Проекту (програми) № 3229 від 7 травня 2015 року та Свідоцтва № 235 про акредитацію виконавця (юридичної особи-нерезидента) проекту (програми) міжнародної технічної допомоги, виданого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України 10 серпня 2010 року (зі змінами від 18.12.2014 р., 05.06.2015 р.). Проект ПРОМІС спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

          1.3. Комітет у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, цим Положенням, іншими нормами чинного законодавства України.

          1.4. Це Положення врегульовує питання, пов'язані з утворенням та організацією діяльності Комітету, визначає порядок його діяльності в системі місцевого самоврядування територіальної громади міста Коломиї.

    1. Пріоритетними напрямами і сферами діяльності Комітету є:

               - Запровадження моделі «відкритого уряду» та забезпечення прозорості і ефективності прийняття рішень органами місцевого самоврядування: розробка і застосування моделі «відкритого, демократичного управління»; формування і впровадження стратегічних планів відповідно до спільного бачення розвитку територіальних громад, розширення міжмуніципальної співпраці; формування місцевих нормативних актів, рішень та програм, поліпшення управління, бюджетування і надання адміністративних послуг.

               - Підтримка розвитку і підвищення ефективності діяльності малих та середніх підприємств: створення сприятливого бізнес-клімату для малого та середнього бізнесу з акцентом на жінок-підприємниць та екологічно чистий бізнес; підтримка розвитку бізнес-інфраструктури та проектного фінансування; розвиток трисекторного партнерства для підтримки розвитку бізнесу.

               - Поліпшення співпраці місцевих, регіональних і центральних органів влади у сфері децентралізації та міжвідомчого діалогу: підвищення професійного рівня посадовців місцевого самоврядування, службовців міських підрозділів місцевих, регіональних і центральних органів виконавчої влади у сфері демократичного врядування, децентралізації, місцевого економічного розвитку, інвестицій і торгівлі; розширення міжвідомчого діалогу, впровадження децентралізації та комплексного планування економічного розвитку; зміцнення потенціалу муніципального сектору України для сприяння місцевому економічному розвитку, ефективному врядуванню та впровадженню реформ.

               1.6. Комітет  затверджується виконавчим комітетом міської ради на    термін   реалізації   Проекту   ПРОМІС в місті Коломиї.

               1.7. Комітет має право саморозпуститися. Рішення про саморозпуск затверджується на засіданні Комітету і приймається рішенням двох третин його членів.

               1.8.Комітет здійснює свою діяльність, дотримуючись принципів добровільності, законності, об’єктивності, неупередженості, відкритості.

               1.9 Діяльність Комітету відбувається гласно – з інформуванням населення, органів місцевого самоврядування, громадських і міжнародних організацій та засобів масової інформації.

               1.10. Протокольні рішення, звернення, висновки Комітету мають рекомендаційний характер.


2. Завдання Комітету

               2.1. Здійснення нагляду, аналізу та контролю за впровадженням Проекту ПРОМІС у місті Коломиї;

               2.2. Налагодження суспільного діалогу щодо актуальних питань місцевого врядування, підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, залучення інвестицій, міжвідомчої співпраці і економічного розвитку;

               2.3. Сприяння учасникам територіальної громади, громадським організаціям в реалізації Проекту ПРОМІС у місті Коломиї;

               2.4. Організація інформаційно-роз’яснювальної роботи стосовно мети та завдань Проекту ПРОМІС та ініціатив, спрямованих на покращення якості послуг, що надаються органами місцевого самоврядування;

               2.5. Сприяння проведенню на території міста Коломиї форумів, конференцій, круглих столів, семінарів, тренінгів, які ініціює Проект ПРОМІС, за участю представників центральних, регіональних, місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування;

               2.6. Сприяння розробці та впровадженню стратегій, планів, цільових програм, проектів та заходів у сфері демократичного врядування, збалансованого розвитку, підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, залучення інвестицій;

               2.7. Сприяння впровадженню прозорих та ефективних моделей управління, що відповідають пріоритетам місцевого розвитку і стимулюють проведення реформ;

               2.8. Сприяння створенню нових дієвих механізмів ефективної співпраці між обласними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування з метою розробки та впровадження заходів, спрямованих на збалансований розвиток територіальної громади;

               2.9. Сприяння залученню представників територіальної громади до участі у навчальних програмах і заходах Проекту ПРОМІС;

               2.10. Сприяння вирішенню питань гендерної рівності, зростання ролі жінок на керівних посадах в органах місцевого самоврядування, їх активне залучення до процесів економічного розвитку і підприємницької діяльності;

               2.11. Ініціювання проектів та подання пропозицій щодо розширення напрямів діяльності Проекту ПРОМІС у місті Коломиї;

               2.12. Участь   у  формуванні  планів впровадження Проекту ПРОМІС у місті Коломиї;

               2.13. Участь у формуванні і розгляді звітів про хід впровадження Проекту ПРОМІС у місті Коломиї;

               2.14. Ухвалення рішень стосовно інших питань, винесених на розгляд членами Комітету.


3. Структура та склад Дорадчого комітету

               3.1 Положення та персональний склад Комітету затверджується рішення виконавчого комітету за погодженням з керівництвом Проекту ПРОМІС в порядку передбаченому цим Положенням. Представники місцевих органів влади входять до складу Комітету згідно рішенням виконавчого комітету, інші особи – за згодою.

       3.2. Кількісний склад Комітету не може перевищувати 22 (двадцять дві) особи.

       3.3. До складу Комітету входять представники усіх зацікавлених у реалізації Проекту ПРОМІС сторін (представники органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, громадських організацій, бізнес-асоціацій, жіночих організацій, засобів масової інформації), а також координатор міста Коломиї з питань впровадження проекту ПРОМІС.

       3.4. Кількісний склад Комітету формується за таким принципом: не більше 40 % від складу Комітету є представники органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, а решта формується з числа компетентних, досвідчених, авторитетних представників неурядових організацій, установ та закладів, які можуть виступати експертами щодо напрямків діяльності проекту ПРОМІС у місті.

       3.5. Відомості про склад Комітету оприлюднюються на офіційному веб-сайті (http://ww2.gov.if.ua/kolomiyskiy/) міської ради або в інший прийнятний спосіб.

    1. Членство в Комітеті є індивідуальним.

       3.7. Комітет очолює голова, який організовує роботу Комітету та несе персональну відповідальність за виконання покладених на Комітет завдань.

       3.8. Головою Комітету є міський голова (за посадою) або координатор міста Коломиї з питань впровадження проекту ПРОМІС за рішенням міського голови.

       3.9. Доручення голови Комітету з питань, віднесених до компетенції Комітету, є обов’язковими для виконання членами Комітету.

       3.10. Заступник голови Комітету призначається з числа лідерів громадських організацій міста за погодженням з керівництвом Проекту ПРОМІС. Заступник голови Комітету виконує обов’язки голови Комітету за його відсутності.

       3.11. Секретарем Комітету призначається представник органу місцевого самоврядування.

       3.12. Із членів Комітету формується Виконавча робоча група. До складу Виконавчої робочої групи входять голова, заступник голови, секретар Комітету, представник(и) громадських організацій, регіональний координатор проекту ПРОМІС у Івано-Франківській області, представники Профільних груп.

       3.13. Комітет може створювати Профільні групи з актуальних питань місцевого розвитку, діяльності органів місцевого самоврядування та розбудови громадянського суспільства.

       3.14. Після припинення членства в Комітеті, на місце вибулого члена, обирається новий, у порядку, визначеному цим Положенням, з врахуванням способу формування персонального складу Комітету.

       3.15. Збільшення чисельності членів Комітету можливе за рахунок власної ініціативи кандидатів або за пропозицією вже діючих членів Комітету шляхом голосування.

       3.16. Комітет   та   його   члени  здійснюють  свою діяльність на громадських

    засадах.


  1. Права та обов’язки членів Комітету
    1. Члени Комітету:

               - зобов’язані бути присутніми на засіданнях Комітету. У випадку, якщо член Комітету з важливих причин не може відвідати засідання, він зобов’язаний повідомити про це голову (секретаря) Комітету;

               - мають право брати участь в обговоренні всіх питань, що розглядаються на засіданні Комітету та ставити запитання до усіх осіб, що беруть участь у засіданні Комітету, а також з питань голосування;

               - беруть участь у роботі Профільних груп;

               - можуть вийти з складу Комітету за власною заявою або за рішенням засідання Комітету у разі невиконання ними своїх обов’язків.

    1. Голова Комітету:

               - організовує діяльність Комітету;

               - скликає засідання Комітету, керує підготовкою засідання;

               - головує на засіданнях Комітету;

               - підписує протокол засідання Комітету;

               - інформує місцеві органи влади та громадськість про діяльність Комітету;

               - звітує, в разі необхідності про роботу Комітету;

               - представляє Комітет у відносинах з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, а також підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності та фізичними особами.

               4.3. Секретар Комітету:

               - сповіщає членів Комітету про час і місце проведення чергового засідання;

               - здійснює протоколювання засідання Комітету;

               - здійснює виготовлення та розсилання документів для роботи Комітету;

               - займається підготовкою прес-релізів для ЗМІ та інформує громадськість про діяльність Комітету;

               - займається веденням та зберіганням документації Комітету;

               - здійснює супровід діяльності Профільних груп та Виконавчої робочої групи.


  1. Засідання Комітету

               5.1. Формою роботи Комітету є засідання, що проводяться у разі потреби, але не рідше одного разу на 6 місяців.

               5.2. Повідомлення про скликання засідань та їхні порядки денні доводяться до відома кожного його члена, як правило за 5 днів і не пізніше двох робочих днів до їхнього початку. Секретар Комітету зобов'язаний повідомити всіх членів Комітету про засідання.

               5.3 Члени Комітету можуть брати участь в засіданнях Комітету дистанційно, в режимі відео конференції.

          5.4. Засідання проводяться на принципах колективного вільного обговорення та вирішення усіх питань порядку денного.

               5.5. Засідання Комітету є відкритими. У засіданнях Комітету можуть брати участь інші особи без права голосу.

               5.6. Засідання Комітету скликаються головою Комітету. Позачергові засідання Комітету проводяться з ініціативи не менше половини членів Комітету. З пропозицією про скликання Комітету також може виступити керівництво Проекту ПРОМІС.

               5.7. Час та місце засідання визначає голова Комітету або члени Комітету, які ініціювали засідання.

               5.8 Засідання є правомочним, якщо в ньому бере участь більше половини членів Комітету.

               5.9. На засіданні головує голова Комітету або інша визначена Комітетом особа з числа його членів.

               5.10. На засідання, за ініціативою членів Комітету, можуть бути запрошені і виступати особи, які не є членами Комітету.

               5.11. Пропозиції щодо питань для обговорення (порядок денний) готує секретар Комітету за погодженням з головою Комітету. Засідання починаються із затвердження порядку денного. З кожного питання Комітет може призначити доповідача.

                5.12. Рішення Комітету приймаються відкритим голосуванням. Голосування може бути здійснене шляхом опитування членів Комітету із використанням електронних засобів зв’язку.

                       5.13. Рішення Комітету вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів Комітету.

                       5.14. Рішення Комітету, прийняті у процесі проведення засідання, оформлюються протоколом, що веде секретар Комітету та підписує голова Комітету.

               5.15. Організаційно-технічне забезпечення діяльності Комітету здійснює виконавчий комітет міської ради.



2011-2024 © Всі права застережено.