НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Середа, 08 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про план заходів Коломийської міської підсистеми єдиної..."  № 29 від 23.02.2016р. 
Документ №29 від 23.02.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.02.2016



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.02.2016р.  № 29
 


Про план заходів Коломийської міської підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2016 рік

                                                           

      На  виконання  п.27 постанови Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 р. № 11 ’’Про затвердження Положення про Єдину державну систему цивільного захисту”, розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 08.02.2016 р.  № 43 ’’Про план  заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області на 2016 рік” та з метою удосконалення методів  протидії техногенним і природним негативним факторам, поліпшення роботи сил і засобів цивільного захисту міста,  виконком міської ради

вирішив:

    1. Інформацію про виконання плану заходів Коломийської міської підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  на 2 півріччя 2015 року прийняти до відома.

        2. Затвердити:

     - план  заходів Коломийської міської підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2016 рік, що додається;

     - організаційно-методичні вказівки  щодо навчання з цивільного захисту осіб керівного складу, працюючого, непрацюючого населення, фахівців формувань цивільного захисту, дітей дошкільного віку, учнів та студентів міста у 2016 році, що додаються.

       3. Керівникам відділів та управлінь міської ради з статусом юридичної особи, підприємств, установ та організацій міста:

       3.1. Основні зусилля зосередити на:

    - підготовці  керівного складу органів управління до дій за призначенням, навчанні та підготовці населення до дій в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та суспільно-політичного характеру;

     - відпрацюванні в ході навчань та тренувань заходів, передбачених планами цивільного захисту на мирний та особливий періоди;

    - виконанні заходів щодо зниження рівня ймовірності виникнення надзвичайних ситуацій шляхом виконання міських програм з питань цивільного захисту та створення матеріально-технічних резервів.

     3.2. Підбити підсумки роботи з питань цивільного захисту за 2 півріччя 2015 року  та визначити завдання на 2016 рік.

     4. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами  міської ради (О. Кротюк).

        5. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого  комітету міської  ради  від 23.06.2015 р. № 157 “Про план заходів Коломийської міської підсистеми єдиної системи цивільного захисту на 2 півріччя 2015 року” та зняти його з контролю.     

       6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови  С.Коцюра.






Міський голова                                                                                                              І. Слюзар


                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                               рішення виконавчого комітету

                                                               міської ради

                                                               від 23.02.2016 р. № 29



Організаційно-методичні вказівки

щодо навчання з цивільного захисту осіб керівного складу,

працюючого, непрацюючого населення, фахівців формувань

цивільного захисту, дітей дошкільного віку, учнів та студентів міста

у  2016 році


       Головною метою організаційно-методичних  вказівок є здійснення всеохоплюючої підготовки населення міста з питань цивільного захисту від  надзвичайних ситуацій.

        1. Основними напрямками в роботі щодо забезпечення готовності та оперативності реагування на надзвичайні ситуації, реального захисту населення і територій від негативного впливу техногенних та природних факторів вважати:

        1.1. Підготовку осіб керівного складу підприємств, установ, організацій, фахівців з питань цивільного захисту, яку здійснювати на курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської  області у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23.10.2013 р. № 819 та плану комплектування слухачами навчально-методичного центру та безпеки життєдіяльності області на 2016 рік.       

       1.2. Підготовку працівників підприємств, установ, організацій здійснювати за місцем роботи:

       - за програмою загальної підготовки – про дії в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, а також оволодіння навичками надання першої допомоги потерпілим, користування засобами індивідуального і колективного захисту;

       - за програмою спеціальної підготовки працівників, що входять до складу спеціалізованих служб і формувань цивільного захисту, - ознайомлення з обов’язками, навичками користування  засобами захисту, вивчення порядку приведення їх у готовність, проведення рятувальних  та інших невідкладних робіт;

        - за програмою додаткової підготовки з техногенної безпеки працівників об’єктів підвищеної небезпеки – поглиблення знань з питань техногенної безпеки, джерел небезпеки, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті підвищеної небезпеки, та небезпечних  речовин, що виготовляються, переробляються, зберігаються чи транспортуються на його території;

     - за програмою пожежно-технічного мінімуму для працівників, зайнятих на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, - підвищення рівня загальних пожежно-технічних знань, вивчення правил пожежної безпеки з урахуванням особливостей виробництва, ознайомлення з протипожежними заходами та діями у разі виникнення пожежі, оволодіння навичками використання наявних засобів пожежогасіння.

        Організацію та проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту на підприємствах, в установах і організаціях здійснювати у порядку, визначеному наказом Міністерства внутрішніх справ України  від 11.09.2014 р.  № 934, зареєстрованим у Мін’юсті 03.10.2014 р. за № 1200/25977.

        2. Підготовку в навчальних групах працівників, які увійшли до складу  формувань цивільного захисту (далі – ЦЗ) здійснювати  за 15-ти годинною програмою (9 годин - загальна і 6 годин - спеціальна тематика). Заняття проводяться керівниками груп – командирами формувань ЦЗ під загальним керівництвом штатних працівників з питань ЦЗ.

       Основним завданням з підготовки особового складу формувань ЦЗ вважати практичне відпрацювання заходів, передбачених планами підготовки до дій за призначенням, та планами локалізації і ліквідації аварійних ситуацій.

       3. Підготовку працівників, які не увійшли до складу формувань ЦЗ, здійснювати у складі навчальних груп за 12-ти годинною програмою.

      4. Підготовку студентів вищих навчальних закладів до дій у надзвичайних ситуаціях  здійснювати за нормативними навчальними дисциплінами «Безпека життєдіяльності» та «Цивільний захист».

      5. Підготовку учнів загальноосвітніх шкіл і професійно-технічних училищ до дій у надзвичайних ситуаціях, що передбачає здобуття знань і вмінь з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту, здійснювати в рамках вивчення предметів «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни». Практичне закріплення теоретичного матеріалу здійснювати шляхом проведення Дня цивільного захисту.

       6. Навчально-виховну роботу з дітьми дошкільного віку проводити згідно  з  вимогами  базового компонента дошкільної освіти і спрямовувати на формування достатнього та необхідного рівня знань і умінь дитини для безпечного перебування у навколишньому середовищі, елементарних норм поведінки у надзвичайних ситуаціях і запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем.

        7. Навчання непрацюючого населення діям у надзвичайних ситуаціях здійснювати шляхом проведення інформаційно-просвітницької роботи за місцем проживання, через консультаційний пункт  при  КП «Житлоінфоцентр»  відділу управління комунальним майном міської ради в м. Коломиї, вул. Богуна,42, передбачивши інформування населення про методи реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, створення в консультаційному пункті умов для оволодіння громадянами навичками користування найбільш поширеними засобами захисту і надання першої само- та взаємодопомоги.                                

    8. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (О. Кротюк):

     - видати організаційно-методичні вказівки щодо навчання всіх верств населення та організувати контроль за їх виконанням;

       - організувати проходження навчання з питань цивільного захисту, техногенної  та пожежної безпеки посадових осіб виконавчого комітету міської ради, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління;

       - забезпечити контроль за ходом і якістю підготовки спеціалізованих служб і формувань цивільного захисту та їх готовності до дій за призначенням;

       - на засіданнях комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянути хід та результати навчання у сфері цивільного захисту,  якість проведення спеціальних об’єктових  тренувань;

       - спланувати та провести збори з керівним складом розташованих на  території міста підприємств, установ, організацій з підбиття підсумків виконання  основних  заходів  із  навчання населення за 2016 рік  та визначення завдань на 2017 навчальний         рік у системі цивільного захисту.

       9. Керівникам підприємств, установ та організацій – суб’єктам забезпечення цивільного захисту:

        - навчання  працівників  організовувати безпосередньо на підприємствах, в установах, організаціях і у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області;

       - навчання здійснювати  шляхом курсового та індивідуального навчання за програмами підготовки працівників, перелік і основний зміст яких визначено постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 р. № 444 ’’Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях’’;

      - навчальні групи працівників з курсового навчання утворити у складі спеціалізованих служб  і формувань цивільного захисту та органів управління ними, з індивідуального навчання – по структурних підрозділах підприємств, установ, організацій;

      - з працівниками під час прийняття на роботу і за місцем праці організувати  проведення  інструктажів з питань цивільного захисту,  пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях на підставі програм підготовки працівників і діючих на підприємстві, в установі та організації правил, інструкцій, планів реагування на надзвичайні ситуації, інших нормативно-правових  актів з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки;

       - підвищення рівня знань та отримання практичних навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях здійснювати на практичних заняттях у ході проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту з періодичністю, встановленою Порядком підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 р. № 443.

        Організацію  та проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту на підприємствах, в установах і організаціях здійснювати у порядку, визначеному наказом Міністерства внутрішніх справ України від 11.09.2014 р. № 934, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України  03.10.2014 р. № 1200/25977:                                        

       - комплексні об’єктові навчання проводити  підприємствами,  установами та організаціями  з чисельністю працюючих більше 50 осіб;

        - на підприємствах, в установах та організаціях з чисельністю працюючих 50 осіб і менше, а також у навчальних закладах  незалежно від чисельності працюючих   з метою комплексного відпрацювання заходів, передбачених інструкціями щодо дій персоналу у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, замість  навчання щороку   тривалістю  до 8 годин проводити комплексне об’єктове тренування;

        - спеціальні об’єктові тренування з спеціалізованими службами і формуваннями цивільного захисту проводити щороку тривалістю від 4 до 8 годин на підприємствах, в установах і організаціях, які в установленому порядку створили такі служби і формування;

        - протипожежні тренування (тренування персоналу у діях на випадок пожежі) проводити на всіх підприємствах, в установах, організаціях незалежно від чисельності працюючих;

        - на об’єктах підвищеної небезпеки додатково щорічно проводити тренування  усього персоналу  з імовірних аварійних ситуацій, що передбачені планами локалізації і ліквідації аварій (протиаварійні тренування).  

     10. Коломийському міськрайонному відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (І. Вацик):

        10.1. Організувати роботу з контролю організації та стану навчання працівників, під час якої забезпечити:

        - перевірку на підприємствах, в установах та організаціях планувальних, облікових  та звітних документів  з питань навчання населення;

     - облік спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту, що проводяться на  підприємствах, в установах та організаціях відповідно до поданих ними графіків;

     - контроль  надання  навчально-консультаційним пунктом в м. Коломиї освітніх послуг підприємствам,  установам та організаціям з підготовки та проведення спеціальних об’єктових  навчань з питань цивільного захисту;

   - контроль за обладнанням  на підприємствах, в установах та організаціях інформаційно-довідкових куточків і перевірку відповідності їх тематичного наповнення планувальним документам з цивільного захисту;

        - моніторинг  якості  та аналіз стану навчання працюючого населення діям у надзвичайних ситуаціях.

       10.2. Визначити основні напрямки роботи  навчально-консультаційного пункту в м. Коломиї з питань надання освітніх послуг підприємствам,  установам та організаціям з організації   і проведення курсового, індивідуального та практичного навчання працівників, розроблення проектів програмно-методичних документів, змістовного наповнення стендів інформаційно-довідкових куточків з питань цивільного захисту.

    10.3. Організувати роботу щодо контролю виконання планів комплектування слухачами навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності та навчально-консультаційного пункту в м. Коломиї за функціональними  програмами навчання у сфері цивільного захисту

        11. Навчально-консультаційного пункту в м. Коломиї (Д.Дячук):

        11.1. Забезпечити проведення функціонального навчання осіб керівного складу і фахівців у сфері цивільного захисту відповідно до державного замовлення та укладених договорів з підприємствами, установами, організаціями.

       11.2. Організувати   практичне навчання з керівним та посередницьким апаратом підприємств, установ, організацій щодо відпрацювання плануючих документів, порядку проведення спеціальних об’єктових навчань (тренувань) з цивільного захисту, надати методичну допомогу керівництву в їх проведенні.

    11.3. Забезпечити надання  підприємствам, установам, організаціям консультаційних, аналітичних, методичних та інших кваліфікованих послуг з питань розроблення ними програм підготовки працівників до дій у надзвичайних  ситуаціях, необхідних  наочних і навчальних матеріалів, макетів інформаційно-довідкових куточків, тощо.

       11.4. Організувати роботу з підготовки і видання експрес-інформацій, навчальних  і наочних  матеріалів, рекомендацій,  пам’яток  для  населення про можливий ризик під час надзвичайних ситуацій та способи дій і поведінку, якої слід дотримуватися.

    11.5. Провести показове спеціальне об’єктове навчання на базі одного із об’єктів господарської діяльності та  показовий День цивільного захисту  на базі опорного з безпеки життєдіяльності загальноосвітнього навчального  закладу.

    11.6. Надати методичну допомогу органам управління освітою і керівникам  дошкільних навчальних закладах з організації і проведення  Тижня безпеки дитини та оглядів-конкурсів на кращий стан дошкільного закладу з питань безпеки життєдіяльності.



                                                                                                                                                                                                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                               рішення виконавчого комітету                                                                                                           міської ради

                                                                                                від 23.02.2016 р. № 29

ПЛАН

заходів  Коломийської міської підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2016 рік


з/п

Заходи

Залучаються

Термін

проведення

1

2

3

4

1. Заходи Державної служби України з надзвичайних ситуацій

1.

Організація  та  проведення  міських змагань та участь у  Всеукраїнському фестивалі  юних пожежників

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

(Вацик І.Я.),

збірна  команда  юних  пожежників  міста

Квітень-вересень

2.

Участь команди міста у Всеукраїнському (міжнародному) зборі-змаганні  юних рятувальників  ’’Школа безпеки’’

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик І.Я.),

команда  юних  рятувальників 

За окремим планом

3.

Здійснення заходів щодо впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик І.Я.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій,

мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради  (Кротюк О.С.)

До

15 грудня

1

2

3

4

4.

Навчання керівного складу та фахівців виконавчого комітету міської ради, підприємств, установ та організацій  в  Інституті державного управління у сфері цивільного захисту

Керівний склад і фахівці структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, підприємств, установ  та організацій

За окремим планом


2. Збори та наради керівного складу цивільного захисту міста:

1.

Організація  і проведення засідань міської комісії з питань ТЕБ та НС

Члени  міської  комісії  з питань ТЕБ та НС

В міру необхідності

2.

Збір керівного складу Коломийської міської підсистеми цивільного захисту для підбиття підсумків роботи за 1 півріччя  та визначення завдань на 2 півріччя 2016 року

Міський голова,

начальники відділів та управлінь міської ради,

начальники міських служб цивільного захисту,

члени міської комісії з питань ТЕБ та НС,

члени міської комісії з питань евакуації




Липень

3.

Навчально-методичні збори з питань організації  цивільного захисту населення і територій

Начальники управлінь та відділів міської ради,

відділ  з   питань   надзвичайних   ситуацій,

мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради  (Кротюк О.С.)



3. Заходи із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та зменшення ризику їх виникнення:

1.

  Поповнення матеріальних резервів всіх рівнів для запобігання виникненню і ліквідації надзвичайних ситуацій та їх окремих наслідків згідно із затвердженою номенклатурою

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк О.С.)

Впродовж півріччя

1

2

3

4

2.

Впровадження на об’єктах підвищеної небезпеки автоматизованих систем  раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у зонах можливого ураження та персоналу таких об’єктів

Адміністрації об’єктів підвищеної небезпеки

До

15 грудня

3.

Організація  та здійснення практичних заходів щодо запобігання виникненню:


пожеж під час пожежонебезпечного періоду на сільськогосподарських угіддях

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-Франківській  області (Вацик І.Я.),

садівництво «Мічурінець» (Костюченко О.Т.),

геріатричний  пансіонат (Лазорко  Р.Д.),

дослідна  станція (Куничак  Г.І.)

Квітень-

жовтень

нещасних випадків з людьми  на водних об’єктах під час літнього відпочинку

Відділ  управління  комунальним  майном міської ради (Волошенюк  В.В.),

Коломийська  рятувально-водолазна станція (Буряк  Д.Д.),

власники  водних  об’єктів

Впродовж купального сезону

надзвичайних ситуацій,  пов’язаним  з  перевезенням

небезпечних вантажів залізничним транспортом

Залізнична станція «Коломия» ВП «Івано-Франківська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця»

(Цикало  В.Є.)

До

15 грудня

2

3

4

нещасних випадків під час можливих паводків

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-

Франківській  області (Вацик І.Я.),

КП «Коломияводоканал» (Калиняк  І.П.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.)

Квітень-листопад


  надзвичайних  ситуацій,   пов’язаних   з   перевезенням

  небезпечних вантажів автомобільним транспортом

Відділ  управління  комунальним  майном міської ради (Волошенюк  В.В.),

Коломийський відділ поліції Головного управління Національної поліції України  в Івано-Франківській області

(Білейчук  О.Р.),

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-

Франківській  області (Вацик І.Я.),

суб’єкти господарювання, що здійснюють транспортні перевезення

До

15 грудня

4.

   Супровід  програм  з  питань цивільного захисту:

- комплексної цільової соціальної  програми  розвитку цивільного захисту м. Коломиї  на 2016-2020 роки;

- фінансування програми мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної оборони на 2016 рік

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.)

Впродовж

року

1

2

3

4

4. Заходи з підготовки та визначення стану готовності органів управління і сил цивільного захисту

1

Спеціальні навчання з органами управління та силами цивільного захисту (із залученням евакуаційних органів):


               виконання завдань під час пропуску льодоходу, повені та паводків

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-

Франківській  області (Вацик І.Я.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.),

відділ   управління  комунальним  майном міської  ради (Волошенюк  В.В.),

КП  «Коломияводоканал» (Калиняк  І.П.)

Лютий


ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі виникнення аварії:


-на залізничному транспорті

Залізнична станція «Коломия» ВП «Івано-Франківська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця»

(Цикало  В.Є.)

Травень


-виконання  завдань  у  складних  умовах  осінньо-зимового  періоду

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-

Франківській  області (Вацик І.Я.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради


1

2

3

4



(Кротюк  О.С.),

відділ   управління  комунальним  майном міської  ради  (Волошенюк  В.В.)



          -переведення Коломийської міської підсистеми єдиної

  державної  системи  цивільного  захисту з  режиму

  функціонування в  мирний   час   на   режим

  функціонування  в  особливий  період

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-

Франківській  області (Вацик І.Я.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.)

Березень


       -з організації пошуку і рятування рибалок на водоймах у зимово-весняний  період

Коломийська рятувально-водолазна станція (Буряк  Д.Д.)

Листопад

2

Спеціальні об’єктові тренування спеціалізованих служб і формувань цивільного захисту всіх форм власності 

Керівники та власники об’єктів, начальники штабів з питань цивільного захисту

За планами навчань

3

Заходи  з  територіальної  оборони  міста

Коломийський  об’єднаний  міський військовий  комісаріат

(Пархоменко  О.М.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.)

За графіком

4


Тренування з членами мобільної оперативної та робочої групи з питань організації аварійно-рятувальних робіт та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.),

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-

Один раз на квартал за окремим графіком

1

2

3

4



Управління ДСНС  України  в  Івано-

Франківській області (Вацик  І.Я.),

міські служби цивільного захисту


5

Навчання осіб керівного складу та фахівців цивільного захисту на обласних курсах підвищення кваліфікації керівних кадрів та навчально-консультаційному пункті м. Коломиї

Керівники управлінь, установ  і організацій, їх заступники, начальники штабів цивільного захисту  об’єктів  господарської діяльності і навчальних закладів та фахівці різних профілів

Лютий-травень,

вересень-грудень

5. Заходи  щодо  державного  нагляду  та контролю  у  сфері  техногенної  і  пожежної  безпеки:

2.

Перевірки  виконавчого  комітету міської  ради,  підприємств,  установ  та організацій  щодо  стану готовності  до:


до  весняного  льодоходу,  повені  та  паводків

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.)

Лютий


місць масового відпочинку населення на водних об’єктах

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.)

Травень


до виконання завдань  за призначенням у складних умовах осінньо-зимового періоду

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України  в Івано-

Вереснь-жовтень

1

2

3

4



Франківській області

(Вацик  І.Я.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.),

відділ управління комунальним майном міської ради (Волошенюк  В.В.)


3

Перевірки стану  техногенної та пожежної безпеки  вибухонебезпечних об’єктів

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

(Вацик  І.Я.)

Березень,


жовтень-листопад

4

Перевірки  стану  готовності:




       державних, комунальних, об’єктових аварійно-рятувальних служб і формувань до дій за призначенням

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.)

Березень-травень


   системи централізованого оповіщення з доведення до відома населення навчальної інформації у сфері цивільного захисту через засоби масової інформації

РЦТ № 173 Івано-Франківської філії ПАТ «Укртелеком»

(Бабійчук  В.І.)

Листопад


   підприємств, установ та організацій, що мають у віданні сільськогосподарські угіддя до протипожежного захисту угідь у пожежонебезпечний період

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

(Вацик  І.Я.)

Квітень-червень

5

Перевірки стану протипожежного захисту та техногенної безпеки:


   закладів освіти та їх готовності до 2016/2017 навчального року

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України  в  Івано-


1

2

3

4



Франківській області (Вацик  І.Я.),

управління освіти  міської ради

(Бордун  Л.Б.)

Липень-серпень


  ринків та торгових майданчиків всіх форм власності

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.),

Коломийське  міськрайонне  управління Держсанепідемслужби  України в  Івано-Франківській  області

(Микитюк  М.М.),

управління  ветеринарної  медицини

(Бежук  І.Ю.)

Впродовж року


   об’єктів, що належать суб’єктам господарювання, з високим степенем ризику від провадження господарської діяльності

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.)

За окремим планом


   підприємств у місцях переробки врожаю, хлібоприймальних підприємств та їх готовності до прийняття і зберігання урожаю 2016 року

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.)

Травень-вересень


   об’єктів літнього відпочинку громадян, у тому числі дітей у період масового відпочинку населення

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.)

Впродовж року

6

   Перевірка сил і засобів міського зведеного аварійно-рятувального загону

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

Травень

1

               2

3

4



(Кротюк  О.С.),

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик  І.Я.)


6. Інші  заходи  з  підвищення  готовності  органів  управління  і  сил  цивільного  захисту  до  виконання  завдань  за призначенням:

1

Паспортизація та облаштування місць підлідного вилову риби. Формування бази даних про вказані місця

Відділ управління комунальним майном міської ради (Волошенюк  В.В.),

Коломийська водолазно-рятувальна станція (Буряк Д.Д.),

До

15 листопада

2

Паспортизація  потенційно-небезпечних  об’єктів

Адміністрація   потенційно-небезпечних об’єктів

Впродовж

року

3

Продовження технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (Кротюк  О.С.),

керівники і власники захисних споруд цивільного захисту

Впродовж  року

4

Приведення у придатний до використання стан захисних споруд цивільного захисту

Керівники   і  власники   захисних   споруд цивільного  захисту

Впродовж  року

5

Продовження  заходів  щодо:




-забезпечення медичних установ первинними засобами пожежогасіння та обробки дерев’яних конструкцій вогнетривкими розчинами

Центральна районна лікарня

(Садов’як  І.Д.),

комунальний заклад Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

(Мельничук  В.Б.)

Впродовж

року

2

3

4

створення на підприємствах, в установах та організаціях добровільних пожежних дружин

Керівники (власники) підприємств, установ, організацій

Впродовж року

формування на  об’єктах підвищеної небезпеки планів ліквідації аварійних ситуацій

Керівники (власники) потенційно-небезпечних об’єктів

Впродовж року

6

Організація санітарно-епідеміологічного контролю в місцях відпочинку людей, на об’єктах громадського  харчування,  ринках, місцях забою, продажу  худоби і птиці

Коломийське  міськрайонне  управління Держсанепідемслужби   в  Івано-Франківській  області

(Микитюк  М.М.),

управління ветеринарної медицини

(Бежук  І.Ю.)

У

літній період

7. Заходи з пропаганди знань цивільного захисту:

1

Проведення:


у загальноосвітніх, професійно-технічних та дошкільних навчальних закладах Дня цивільного захисту, Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, Тижня безпеки дитини

Управління освіти  міської ради

(Бордун  Л.Б.),

ВПУ № 14 «Технічний  ліцей» (Бирчак  П.І.),

ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг»

(Квартюк  Н.С.),

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-Франківській  області (Вацик І.Я.)

Квітень-травень,


жовтень-листопад

 

серед населення - просвітницької роботи  із  запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з небезпечними інфекційними захворюваннями

Коломийський  міськрайонне  управління Держсанепідемслужби  України  в  Івано-Франківській  області

(Микитюк  М.М.)

Впродовж

року


заходів з популяризації культури безпеки життєдіяльності серед дітей і молоді шляхом: проведення шкільних, міських змагань, навчально-тренувальних зборів

Відділ  інформаційної  політики  міської  ради

(Сандецька  Н.В.),

управління  освіти  міської  ради

(Бордун  Л.Б.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.),

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-Франківській  області

(Вацик І.Я.)

Впродовж  року

2

Створення циклу теле- та радіопередач, сюжетів соціальної  реклами згідно з основними вимогами безпеки життєдіяльності

Відділ  інформаційної  політики  міської  ради (Сандецька  Н.В.),

управління  освіти  міської  ради

(Бордун  Л.Б.),

відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

(Кротюк  О.С.),

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-Франківській  області (Вацик І.Я.)

Впродовж  року

3

Розроблення та виготовлення навчальних, навчально-наочних брошур, буклетів, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту

Коломийський  міськрайонний  відділ Управління ДСНС  України  в  Івано-Франківській  області (Вацик І.Я.),

Коломийський навчально-консультаційний пункт(Дячук  Д.П.)

Впродовж  року




2011-2024 © Всі права застережено.